Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator password in Win2000

Anoniem
Lange Pier
9 antwoorden
 • Om Win2000 te repararen moet ik een administrator password invoeren. Wie kan mij vertellen welk?, aangezien ik nooit enig passwoord heb ingevoerd.
  Het is het niet aflatende gezeik met passwords, zowel in Win2000 als in WinXP.
  Ik heb Win2000 over Win2000 moeten installeren. Daarmee zijn AL mijn settings verloren gegaan. Ik ben woest!! WinXP blijft van alle settings af!
  De fout in Win2000 was dat de file hal.dll corrupt was. Heb ik opnieuw gecopieerd van de Win2000 CD, maar zoals gewoonlijk hielp dat niet. De fout is opgetreden nadat ik een nieuwe partitie heb aangemaakt en daar WinXP heb opgezet.
  Bovendien heb ik nu in mijn bootlijst 2X Win2000 staan!
  perloc
 • Download ntpasswd, brand deze op een CD en stop deze in de PC. Start op van de CD en reset het administratie wachtwoord.

  Nu heb je geen administrator wachtwoord meer.
 • Heb je al geprobeerd om het password leeg te laten en gewoon door te enteren?
 • [quote:0ffa95265a="perloc"]Het is het niet aflatende gezeik met passwords, zowel in Win2000 als in WinXP. [/quote:0ffa95265a] Dat is het niet. Want Windows 2000- en XP Professional zijn eigenlijk voor bedrijven bedoelt. Zodat dit wachtwoord waarschijnlijk tijdens de Win2000 installatie zijn aangemaakt. Windows XP Home kan wel geïnstalleerd worden zonder wachtwoord. Maar omdat deze tegenwoordig op breedband internet zijn aangesloten, is ook dan een wachtwoord aan te raden.
  [quote:0ffa95265a="perloc"]Ik heb Win2000 over Win2000 moeten installeren. Daarmee zijn AL mijn settings verloren gegaan.[/quote:0ffa95265a] Het zal dan om een nieuwe install gegaan zijn. Een repair install info vind je op deze site http://www.windowsreinstall.com/install/win2k/repairw2k/page1.htm
  [quote:0ffa95265a="perloc"] AL mijn settings verloren gegaan.[/quote:0ffa95265a] Alleen settings? Of ook data? Check dan HOW TO: Take Ownership of Files http://support.microsoft.com/kb/268019
 • Beste Jolo,
  Achteraf blijkt dat ik me heb vergist met de installatie van Win2000. Er bleek op de partitie geen Win2000 meer te staan en toen ik dit bericht schreef wist ik dat niet. Ik had namelijk voor ik aan de W2000 installatie begon een partitie met W2000 (dacht ik) als image op een ext. HD weggeschreven, welk bleek door een vergissing een data partitie te zijn. Dat komt door dat gehussel van drive letters: in Windows zijn de drive letters anders dan met MAXBLAST, de image maker.
  Dus al mijn settings waren wel degelijk verdwenen. Ik heb al mijn data op een aparte partitie staan dus de schade is niet zo heel groot. Alleen programma's die vanuit W2000 worden opgestart, dat kan niet meer, en natuurlijk mijn hele desktop is weg.

  Wat betreft die passwords: nogmaals….. ik heb NOOIT een password bij W2000 ingevoerd en als je een schone installatie doet kun je het password gewoon overslaan (Tom!). Dat accepteert ie. Alleen als je een repair wilt uitvoeren vraagt ie om een administrator password!!
  De opzet van Win2000 is verkeerd: hierboven staat wat er al mis kan gaan, verder zijn vooral met het opzetten van een netwerk van allerlei hindernissen te overwinnen. Win2000 (en XP ook) zou zó moeten zijn ontworpen dat er na installatie geen beveiligingen zijn, en kunt inbouwen als dat nodig is. Nu moet je beveiligingen afbreken voor je verder kunt.
  En mensen zonder ervaring…… Zelfs mét ervaring is het een crime!

  Ytterx: ook hier geldt: ik heb GEEN password ingevoerd en ik vraag me af hoe ik bij een repair van W2000 een cd kan opstaren om dat admin pw te resetten…

  Het is allemaal begonnen met het volgende: ik had een nieuwe partitie aangemaakt om daar WinXP op te zetten. W2000 gebruikt mijn zoon en zit vol met spelletjes, dus traag opstarten. Het bleek dat ik WinXP al drie X had gebruikt en dus niet meer te activeren is. Maar wat erger was, er trad een fout op bij opstarten van W2000: missing or corrupt file hal.dll
  Van de W2000 Cd overgeheveld loste het probleem niet op. Van de regen in de drup en vanmorgen, dus 24 uur later en 12 uur hieraan gewerkt te hebben ben ik nóg steeds bezig om W2000 weer teruggezet te krijgen…..

  MVG perloc
 • Leg wel even uit op welke partitie wat staat, die boot.ini is altijd aan te passen en als die op de eerste partitie staat samen met XP dan kan het kloppen dat er een tweede 2000 instaat, die wordt er gewoon bijgeschreven na een herinstall van 2000.

  Lees dit even.
  http://xphelpandsupport.mvps.org/how_do_i_repair_a_missing_or_cor.htm
 • De HD was verdeeld in 3 partitie's: c: Win98 -hidden- die soms als G: in de tree van Windows Explorer vermeld stond, d: met Win2000 en E: als data opslag. Het is me niet duidelijk in welke partitie de boot.ini stond. Inmiddels is de situatie gewijzigd: c:, actief heeft Win98, d: is de data partitie en E: actief heeft Win2000. Dus echt duidelijk kan ik hier niet meer over zijn.
  De vierde partitie die ik had aangemaakt om daar WinXP op te zetten had ik van de W2000 partitie afgesnoept. Dat had dus tot gevolg dat W2000 niet meer was op te starten. Inmiddels heb ik die weer gemerged bij de oorspronkelijke ruimte van Win2000 en daar weer W2000 op geinstalleerd.
  Deze keer heb ik geen logboek bijgehouden over wat gebeurde tijdens deze verandering. Dat doe ik soms wel eens, wegens herhaalde slechte ervaringen met veranderingen.
  MVG perloc
 • Tja, als de 98 partitie aktief is gemaakt dient daar de opstartbestanden van de diverse NT versies op te staan, die leesvoer geeft een manier aan om dat te herstellen bij een volgende keer.
 • Beste LP, ik zou eigenlijk heel graag een archief willen hebben om nuttige tips, zoals over die hal.dll, in op te slaan.
  Dat archief zou voor 99% ongebruikt blijven maar de enkele tip die je nu nét nodig hebt en in dat archief is opgeborgen kan je veel ellende besparen.

  Maar ja…..
  Eigenlijk staat het hele forum vol met nuttige tips, nietwaar?

  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.