Vraag & Antwoord

OS Windows

4 gb ram windows xp 32 bit?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hoi allemaal

  Ik had graag binnenkort mijn pc geupgrade. heb nu E6600 met 2 gb ram van 800 mhz. Ik had daar graag 4 gb van gemaakt aangezien ik nog 2 sloten over heb. Maar het probleem is dat ik nog steeds windows xp 32 bit draai. Omdat dit os zowat alles nog draait. Ik heb gehoord das een 32 bit OS max 4 gb ram ondersteund, hier zou ook het geheugen van de grafische kaart bij horen. Aangezien ik een geforce 8800 GTX heb met 768 mb zou er dus niet veel meer overblijven… klopt dit?

  iets anders dat ik gehoord heb is dat het soms zou voorkomen als je 4 gb op een 32 bit OS gebruikt, 800 mhz ram soms maar op 133 mhz zou draaien.

  ik vraag me dit al een tijdje af, of deze dingen wel waar zijn. Weet iemand van jullie er meer over?

  alvast bedankt!
 • http://www.microsoft.com/whdc/system/platform/server/PAE/PAEdrv.mspx
  Leesvoer.

  De laatste is een broodje aap.
 • Als je toch met vier strips gaat werken, kun je ook 2x512 erbij zetten. 4GB werkt overigens probleemloos, alleen wordt niet alles aangesproken.
 • [quote:3bd3f92e6b="gerben"]Als je toch met vier strips gaat werken, kun je ook 2x512 erbij zetten. 4GB werkt overigens probleemloos, alleen wordt niet alles aangesproken.[/quote:3bd3f92e6b]Als niet alles wordt aangesproken dan zou ik vermoeden dat de oorzaak kleine verschillen zouden kunnen zijn tussen de geheugenstrips; dat had ik enige maanden geleden met 2x512 MB, werd keurig geacepteerd en in windows opgeteld vermeld als 1024 maar met een leuk freeware-kijkprogje kon ik zien dat er nooit meer dan 50% van RAM werd gebruikt, hoeveel progs ik ook tegelijk opengooide.

  2 nieuwe absoluut eendere stripjes gekocht en ingestoken, veel programma's open en ja hoor, al gauw 75% in gebruik.
 • Het is gewoon een technische beperking, met 32bit kun je geen 4GB aansturen. Strikt genomen wel, maar windows gebruikt ook adresruimte voor andere doeleinden. Je kunt in de praktijk ergens tussen de 3 en de 3.5GB maximaal aanspreken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.