Vraag & Antwoord

OS Windows

Energieschema laptop

4 antwoorden
  • Ik kwam op een laptop recentelijk het volgende schema (v.w.b. batterijbedrijf) tegen: - Beeldscherm uitschakelen na 5 min. - Vaste schijven uitschakelen na 10 min. - Op stand by na 5 min. Het komt bij mij wat onlogisch over. Is het niet beter om de laatste twee om te draaien: Vaste schijven na 5 min. en op stand by na 10 min.? (Puur gevoelsmatig!).
  • Je kan het omdraaien, het zo laten of helemaal veranderen. Die instellingen zorgen ervoor dat je stroom bespaart, dus er langer mee kan werken op accu. Als je vaak moet wachten zou ik de stand-by later instellen, ik zou de harde schijven net iets later laten uitschakelen dan hij op stand-by gaat omdat hij dan nog gegevens kan wegschrijven. Maar het is jouw laptop, jouw keuze, jouw instellingen en jouw computergebruik.
  • Nou, het is niet mijn laptop, zoals al uit de eerste regel zou moeten blijken....(?) Maar dat terzijde; de huidige instellingen zijn dus zo slecht nog niet, blijkbaar......
  • Sorry, ik had het verkeerd gelezen... Maar goed, het maakt eigenlijk dus niet uit hoe het eruit ziet als het maar niet op té laat staat (sommige dingen mogen wel op nooit staan, maar dat beveel ik niet aan als hij op accu draait). Hier is een voorbeeld: [img:438c6d1903]http://www.eu-energystar.org/images/024-05nl.gif[/img:438c6d1903] Zo zou ik het ook doen, maar de slaapstand 5 á 10 minuten eerder.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.