Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemdisk niet te gebruiken in oudere hardware

3 antwoorden
  • Ik heb een Windows [b:db2c92f423]XP Home systeemdisk[/b:db2c92f423] die ik wilde gebruiken in een oude HP Vectra. Daar zit 382MB geheugen in, niet veel maar toch genoeg? Aanvankelijk kwam het systeem niet verder dan het geheugen aftasten en zo en bleef dan hangen. Omdat het een NTFS disk was heb ik die met PartitionMagic geconverteerd naar FAT32 (je weet nooit?) en nu komt het weliswaar verder maar niet ver genoeg: het stopt met de boodschap [i:db2c92f423][b:db2c92f423]NTLDR is missing[/b:db2c92f423][/i:db2c92f423]. [b:db2c92f423]Wat kan hiervan de reden zijn?[/b:db2c92f423] Is het een kwestie van de BIOS? Deze in de Vectra is ongetwijfeld ouder dan waar die systeemdisk uit kwam? Ik ben niet van plan er verder veel aandacht aan te besteden, noch die schijf aan te passen want hou hem als backup van het originele systeem (ik installeer wel een XP versie op een andere schijf meteen in die Vectra) maar was benieuwd wat de oorzaak zou kunnen zijn waarom het niet zonder meer uit te wisselen is.
  • NTLDR is zo te zien op Net een oude bekende: [url]http://www.metaseek.nl/cgi-bin/meta/do/nph-zoek.cgi?qry=ntldr&where=nl[/url]
  • Je hebt een harde schijf van een PC ingebouwd in een andere pc ? [u:98976f4d75]XP Home systeemdisk [/u:98976f4d75] De drivers voor de hardware (chipset e.d.) van de originele configuratie; stemmen niet overeen met de nieuwe configuratie, Windows zal dan ook niet kunnen opstarten omdat de voorheen uitgestippelde opstartroutine totaal anders is.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.