Vraag & Antwoord

OS Windows

Dualboot wil weer niet

Anoniem
sdk
2 antwoorden
 • Probleem: extra windows zet niet zichzelf als "c" neer.

  Na een hoop gezeur had ik dualboot werkende.'

  In het kort het probleem: op dit moment zit de nieuwe sata raid configuratie op pooort 5,6 terwijl de oude op 1,2 zat (omdat ik ze tegelijkertijd erin had zitten tot gisteren). Een derde HD zit op poort 4.

  Hierdoor kent de bios prioriteit toe aan de hd op poort 4 ipv mijn raid setup. Nu is deze hd alleen een backup hd. Hier stond tijdelijk windows op, als nood zegmaar.

  Als ik de windows setup start met HD3 aangekoppeld dan haalt hij alle letters door de war: Hd3 partitie1=C raid partitie1=D hd3 paritie 3:E Hd3 partitie 3=F riad paritite 5=G enz

  Erg verwarrend allemaal. zeker voor dagelijks gebruik.

  Ik heb dus windows geinstalleerd met HD3 losgekoppeld en daarna handmatig bootcfg via de xp home cd gestart en de windowsen aangemeld.

  Dit werkte hierna gelukkig:).

  Nu wilde ik echter mijn benchmark windows installeren die ik traditioneel o p een kleine paritie op de raid disk heb. Dus ik haal HD3 weer los om dezelfde truuk toe te passen. De setup paste natuurlijk het opstart menu aan en ik kreeg weer 2x pro te zien zonder hd3. Maar met hd3 zag ik natuurlijk alleen 1 vd 2 windowsen. Dus ik start op en voeg handmatig een regel toe:

  multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Pro" 1 /fastdetect
  en [b:33e3e8bc1c]verander de 1 van partition in een 7 [/b:33e3e8bc1c]want dat had ik gezien toen hij de nieuwste windows opstartte.

  Alles leek te werken en ik kon uit 3x windows kiezen. Echter ik ging drivers installeren en toen zei windows tot 2x toe dat de bestanden al in de temp map stonden, 2x kon echt niet dus ik kijk even…
  Ja hoor:s blijkt dat hij zichzelf als "J" ziet maar alle programma's installeren natuurlijk op "c". Dat werkt zo dus niet… normaal mount windows zichzelf altijd automatisch als c…

  waarom nu niet is me echt een raadsel!

  [b:33e3e8bc1c]Moet ik de setup opnieuw proberen[/b:33e3e8bc1c] of is er iets dat ik gewoon fundamenteel fout doe? Bijvoorbeeld het handmatig toevoegen van "multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Pro" 1 /fastdetect"

  Ik doe dit handmatig omdat via de windows cd en dan bootcfg /rebuild ik de 3e windows NIET zie staan.

  Zal iig nvidia even mailen hoe ik riad omzet naar port 1,2 want wordt hier beetje moe van!
 • Start -> Programs -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management -> Change Drive Letter -> C to X en da J to C

  In het Nederlands heet het Systeembeheer (overigens te vinden in Configuratiescherm als die niet in start menu staat).

  PS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.