Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsXPHomeSP2+: Windows Installer - ScannerCopy.MSI

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Bij het opstarten van een aantal programma's, zoals bv een scanner programma van een HP scanner, resulteert in het opstarten van een windows installatie procedure. Daarin wordt verwezen naar een CD-ROM, met daarop Installation Package *.msi.

  Het komt erop neer dat windowsXP aangeeft dat ik een programma probeer te gebruiken wat op een CD-ROM of een andere removable disk staat die niet beschikbaar is.

  Deze programmatuur is al lang geinstalleerd en werkte altijd correct.

  Het kan zijn dat na register cleanup met een programma dit probleem is veroorzaakt, met restore vanuit het register cleanup programma en opnieuw opstarten van windowsXPHomeSP2+ wordt het probleem niet opgelost. Het programma is UniBlue Register Booster v2.

  Het probleem heb ik wel eerder bij anderen gezien, ik weet niet direct de oplossing.

  Tips, advies, suggesties welkom voor oplossing van dit probleem.
  Goof
 • Je hebt hem zelf gesloopt! backupje maken van documenten. ff xp opnieuw erop. Dan gaat alles weer lekker snel. Eventueel een image maken van de nieuwe installatie. Dat scheelt uren werk in dit soort "register cleanups"……….
 • Het komt erop neer dat windowsXP nu aanneemt dat bepaalde programma's op een cd-rom of aan ander verwisselbaar medium zouden staan, dat echter niet op de pc aanwezig is. Daarom vraagt windows installer om een *.msi bestand, zoals:

  Voorbeeld: [b:9a5b8163bd]ScannerCopy.msi [/b:9a5b8163bd]bestand wordt gevraagd.

  Ik weet dat dit probleem zonder herinstallatie zo kan worden opgelost. Ik ben alleen de oplossing even kwijt.
 • heb je niet een cd voor de installatie bij dat hp-spul gekregen?
  download anders de drivers voor je apparaat bij hp.
  als de melding dan weer komt verwijs naar de bron, en laat het spul zijn gang gaan.
  vervolgens ga je via configuratiescherm-programma´s de boel verwijderen, start op nieuw en zet het hele spul nog een keer goed op je hd. daarna zal het leed wel geleden zijn.
  dit proberen weegt zeker op tegen herinstallatie van xp met risico dat je iets vergeet te backuppen.
 • Bedankt voor de reactie met tip. Die oplossing werkt helaas niet, omdat als je de msi bestanden via de installatie cd van de HP producten aanklikt deze msi bestanden niet gebruikt kunnen worden.

  De oplossing die ik heb gekozen is, verwijderen van alle HP sporen van programma's en drivers. Ook van printers en scanners die niet meer gebruikt worden. Register opschonen, restanten van routines die in het systeem als sporen achterblijven verwijderen en vervolgens het systeem van all bestanden ontdoen die niet nodig zijn.

  Daarna de installatie cd's gebruikt van de producten waarnaar werd gevraagd. Het probleem is daarmee opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.