Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Meningen over 'Windows staat op instorten' artikel

jolo
29 antwoorden
 • Ik lees hier net op nu.nl over een artikel: 'Windows staat op instorten'.

  Wat zijn de meningen hierover? Is men het eens met de meningen van Michael Silver en Neil MacDonals van Gartner? Dus ook nog nu onlangs Vista Service Pack 1 Engels, en binnenkort ook Nederlands zal verschijnen. Zelfs op het MacFreak Support Forum loopt er een topic over.
 • [quote:5af6998809="jolo"]Ik lees hier net op nu.nl over een artikel: 'Windows staat op instorten'.

  Wat zijn de meningen hierover? Is men het eens met de meningen van Michael Silver en Neil MacDonals van Gartner? Dus ook nog nu onlangs Vista Service Pack 1 Engels, en binnenkort ook Nederlands zal verschijnen. Zelfs op het MacFreak Support Forum loopt er een topic over.[/quote:5af6998809]Openbaar vervoer Amsterdam staat op instorten'
  :lol:
 • Met windows ME was't al een drama aan het worden he.. Ik vind XP Pro SP1 nog altijd het beste. Mja… Laten we wel zijn… Als je nu Rambo70 op TV krijgt, kijkt er immers ook geen hond meer naar? 3 delen gaat nog, en zelfs 3 is voor sommige films teveel. En wat zitten we nu met windows? win3.1, win3.11, win95 in een 4 tal versies, win98 in een 8 tal versies, winME (in een horror versie), win2000 in een x aantal versies, winxp in talloze versies, en dan nog een heel zooitje NT versies… om vervolgens iedereen wijs te maken dat je pc niet veilig is en daarom ontelbare updates nodig hebt wat resulteerd in SP's… en dan nu…… vistaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….
  Ik ben er al lang klaar mee! wat mij betreft? tijd voor vernieuwing!
 • [quote:779164135d="jolo"]Is men het eens met de meningen van Michael Silver en Neil MacDonals van Gartner? [/quote:779164135d]

  Instorten is een groot woord. Maar lomp en log is Windows zeker. Met weemoed denk ik nog wel eens terug aan mijn oude Commodore PC 1 dat draaide op DOS 3.3. Op een 5 1/4" floppy stond besturingssysteem, PC Write 2.71 en de overige helft was vrij voor bestanden. Daar komt bij dat Dos net zo snel, zo niet sneller werkte dan Windows XP nu.

  Aan de andere kant is de hardware zo goedkoop en uitgebreid geworden dan de grafische mogelijkheden van Windows prima benut kunnen worden. Dat Windows gebruikt maakt van stokoude code blijkt wel uit het feit dat het register, de kern van Windows, nog uit commandos bestaat uit het Dos tijdperk.
 • [quote:ba692ea674="eduard33"]En wat zitten we nu met windows? win3.1, win3.11, win95 in een 4 tal versies, win98 in een 8 tal versies, winME (in een horror versie), win2000 in een x aantal versies, winxp in talloze versies,[/quote:ba692ea674] Maar eigenlijk gaat het artikel toch meer over Vista en de opvolger daarvan. Die Windows Millennium was trouwens niet zo erg als beweerd. Op PC's waar dit wel het geval waren Windows 98 drivers geïnstalleerd, in plaats van WinMe WHQL drivers. Vanaf WinMe werden de WHQL drivers ingevoerd. Tevens was WinMe de laatste Windows versie voor de consument, die je niet hoefde te activeren. Omdat Windows 2000 Professional voor bedrijven was bedoeld, telt die versie niet mee.
  [quote:ba692ea674="eduard33"]Ik ben er al lang klaar mee! wat mij betreft? tijd voor vernieuwing![/quote:ba692ea674] Dus je bent het eens met Gartner. En kan je dus bijna niet meer wachten op de opvolger van Vista.

  [quote:ba692ea674="Hythloday"]Maar lomp en log is Windows zeker. [/quote:ba692ea674] Vind je dit ook van Windows Vista Home Basic?
  [quote:ba692ea674="Hythloday"]Met weemoed denk ik nog wel eens terug aan mijn oude Commodore PC 1 dat draaide op DOS 3.3. Op een 5 1/4" floppy stond besturingssysteem, PC Write 2.71 en de overige helft was vrij voor bestanden. [/quote:ba692ea674] Tja, toen had ik nog geen PC. Ik begon met een 486DX50Mhz met MS-DOS 6.0 en Windows 3.1 op een 200 MB harde schijf. Die ik later upgrade naar MS-DOS 6.2 en Windows 3.1.1. De 5 1/4" floppy's waren al vervangen door die van 3,5 inch.
 • [quote:b67ca01763]Dus je bent het eens met Gartner. En kan je dus bijna niet meer wachten op de opvolger van Vista. [/quote:b67ca01763]
  Ik zit niet te wachten op een opvolger van vista nee :roll: Ik zou wel eens geheel wat anders willen zien. Mja… een perfect besturingssysteem is uitgesloten! dat zou MS de kop kosten namelijk. de fout die ze dus gemaakt hebben met XP zal niet snel meer gebeuren in mijn optiek. vooralsnog blijf ik de eerste 5 jaar nog wel met xp draaien lijkt mij. En dan heb ik dus ruim 10 jaar met 1 besturingssyteem gedaan zonder updates! voor mij is't goed, maar voor MS geen goed zaken doen. Maar met een nieuw concept komen lijkt mij wel goed. in het begin is alles moeilijk, maar de hedendaagse besturingssystemen slibben dicht. er kan nog geen systeem meer uitkomen zonder dat er gelijk talloze updates nodig zijn. Ik sta er af en toe echt geschokt van te kijken hoeveel problemen men heeft met alles werkend te krijgen. dat kan niet lang goed gaan. kortom mijn motto?

  verzin iets nieuws! en dan kunnen tevens de virusmakers en spam makers ook weer aan het werk :wink: en voor je't weet zijn we weer tien jaar verder.
 • [quote:d1920941a9="eduard33"] Ik zit niet te wachten op een opvolger van vista nee. Ik zou wel eens geheel wat anders willen zien. [/quote:d1920941a9] Dat wordt de opvolger van Vista toch.
  [quote:d1920941a9="eduard33"] een perfect besturingssysteem is uitgesloten[/quote:d1920941a9] Wanneer is in jouw ogen, een besturingssysteem perfect?
  [quote:d1920941a9="eduard33"]de fout die ze dus gemaakt hebben met XP zal niet snel meer gebeuren in mijn optiek[/quote:d1920941a9] Naar welke fout refereer je?
  [quote:d1920941a9="eduard33"]verzin iets nieuws[/quote:d1920941a9] Dus miljoenen regels programmeer code opnieuw schrijven.


  //Edit

  Ik kwam zojuist een half jaar oude Poll tegen over Vista die wel in deze topic past http://forum.techzine.nl/forum/list_messages/88263
 • [quote:7f2f8801e7="jolo"]Naar welke fout refereer je?
  [/quote:7f2f8801e7]

  Windows XP Pro is de volledige versie en Windows XP Home kun je volgens mij zien als de light versie.

  Vista kent 4 versies, waarbij de volledige versie superduur is. Elke versie daaronder mist veelal een essentieel iets zodat je gedwongen bent om een duurdere versie aan te schaffen.
 • Zodra ik aan een nieuwe PC toe ben kies ik er 1 uit die hardwarematig optimaal Linux-compatible is en het is niet waarschijnlijk dat ik er dan ooit nog Windows bij opzet.

  Stabiliteit en rust vóór alles, Windows blijft nerveus spul.
 • [quote:4686f8b4f3="jolo"]………… nu.nl over een artikel: 'Windows staat op instorten'.
  ………[/quote:4686f8b4f3]In dat verhaal vond ik een minstens zo interessante extra link, over een nieuw komend "uitgekleed" Windows:
  http://www.nu.nl/news/1282930/50/Nieuwe_Windows_wordt_uitgekleed.html
 • Ik refereer naar de fout van XP. Echter is die fout niet voor ons van toepassing, maar in mijn beleving wel voor MS. Iemand die met zijn systeem kan lezen en schrijven zal niet snel van XP afstappen. Althans.. dat neem ik aan. Ik gebruik mijn pc bv voor alle doeleinden. ik bankier, ik speel games, ik maak professionele muziek met de meest uiteenlopende zware programma's en zelf videobewerking heb ik in het verleden gedaan. allemaal met XP SP1. SP2 heb ik een aantal keer geprobeerd, maar dat leidde al snel tot problemen waardoor ik dat nooit langer dan 1 week heb kunnen aankijken. kortom ik weet wat ik doe met mijn pc en alles loopt foutloos. Ik zal dus niet snel op iets anders overgaan. En het lijkt me sterk dat ik de enige ben. ik ken in mijn omgeving zo al een stuk of 30 mensen die ook nog steeds XP pro met SP1 draaien. wereldwijd zal dat aantal behoorlijk stijgen lijkt mij. en daarmee kan ik dan feitleijk ook gelijk referen naar het perfecte besturingssysteem. maar omdat er toch nog wel wat foutjes inzitten qua systeem gerelateerd geheugen gebruik enzo. komt het wel dichtbij perfectie. Zeker als je terug kijkt naar eerdere versies en ook later kijkt (Vista dus) Maar wederom wijs ik naar mijn eigen reactie in eerdere windows topics, het ligt er aan wat de gebruiker er mee doet! ik kan ook Vista feiloos laten draaien. Maar dan moet ik niet doen wat ik er nu allemaal mee doe. Dat vergeten de meeste nog wel eens. Voor alleen wat office gebruik is zelfs ME nog stabiel! ik refereer hier dus mee naar in mijn optiek een fout van MS.

  Het blijft allemaal comercie geld is het eerste uitgangspunt van alles op de wereld. iets wat perfect is kent geen opvolger en daarom zal dat dus niet verkopen. En nu hebben ze dus moeite om een besturingssysteem te maken wat beter is als XP.. sja… foutje bedankt! En willen ze dus markt houden? dan ja.. zul je inderdaad miljoenen codes overnieuw moeten schrijven. de gulden werd ook de euro.. dus waarom niet?

  ps: mijn defenitie van "opvolger" is een zelfde uitgangspunt in een ander jasje. Daarom zit ik niet te wachten op een opvolger van Vista.
 • willem 1940 schreef:
  [quote:5738b06f1a]Zodra ik aan een nieuwe PC toe ben kies ik er 1 uit die hardwarematig optimaal Linux-compatible is en het is niet waarschijnijk dat ik er dan ooit nog Windows bij opzet. [/quote:5738b06f1a]
  en heeft een punt….
  eduard 33 ziet ook de andere kant:
  [quote:5738b06f1a]…Ik zal dus niet snel op iets anders overgaan. En het lijkt me sterk dat ik de enige ben.[/quote:5738b06f1a]

  Dus lijkt het me het interessant eens te horen van een pcgebruiker die sinds 91 met dos en windows is opgevoed…hoe zijn eerste ervaringen met Linux zijn…of niet ?

  Kan kort zijn….als je gewend bent (geweest) aan ooit een primitief aandoend dossysteem…heeft linux deels dezelfde spartaanse eigenschappen met eigen taaltje en gebruiken.

  MAAR….. de versie die ik pas op mijn oude toshiba laptop heb geinstalleerd (Vector Linux) is ondanks dat ie nog niet perfect is …een verademing!! (ben van scratch gestart met een iso-bestand op een cd…en een papieren handleiding…op hoop van zegen)
  Met mijn gebrekkige kennis had ik het ding 3 kwartier later ON and running ! (incl internet) via een sympathiek en recht-toe-rechtaan stappenplan.
  Kom daar maar eens mee bij Windows…met sp1…met sp2…en nog een scala aan losse updates en instellingseisen…
  (Ook een andere versie van Linux liet zich onlangs al even makkelijk NAAST windows installeren…)
  Dat zit je dus aan het denken…mijn huidige pc heeft nog windows, de vraag is niet OF deze nog blijft, maar hoe lang!
  Want inderdaad, Eduard, wat houdt je bij windows….? Tijdinvestering in het werken met Linux zie ik nog als enige ballast, de installatieprocedure hééft al gewonnen !

  Staat windows op instorten? Nee, dat niet, maar vergeleken met de concurrentie moet Gates wel snel met betere (en goedkopere!) ideeen komen, lijkt mij.
 • willem 1940 schreef:
  [quote:31906f3bab]Zodra ik aan een nieuwe PC toe ben kies ik er 1 uit die hardwarematig optimaal Linux-compatible is en het is niet waarschijnijk dat ik er dan ooit nog Windows bij opzet. [/quote:31906f3bab]
  en heeft een punt….
  eduard 33 ziet ook de andere kant:
  [quote:31906f3bab]…Ik zal dus niet snel op iets anders overgaan. En het lijkt me sterk dat ik de enige ben.[/quote:31906f3bab]

  Dus lijkt het me het interessant eens te horen van een pcgebruiker die sinds 91 met dos en windows is opgevoed…hoe zijn eerste ervaringen met Linux zijn…of niet ?

  Kan kort zijn….als je gewend bent (geweest) aan ooit een primitief aandoend dossysteem…heeft linux deels dezelfde spartaanse eigenschappen met eigen taaltje en gebruiken.

  MAAR….. de versie die ik pas op mijn oude toshiba laptop heb geinstalleerd (Vector Linux) is ondanks dat ie nog niet perfect is …een verademing!! (ben van scratch gestart met een iso-bestand op een cd…en een papieren handleiding…op hoop van zegen)
  Met mijn gebrekkige kennis had ik het ding 3 kwartier later ON and running ! (incl internet) via een sympathiek en recht-toe-rechtaan stappenplan.
  Kom daar maar eens mee bij Windows…met sp1…met sp2…en nog een scala aan losse updates en instellingseisen…
  (Ook een andere versie van Linux liet zich onlangs al even makkelijk NAAST windows installeren…)
  Dat zit je dus aan het denken…mijn huidige pc heeft nog windows, de vraag is niet OF deze nog blijft, maar hoe lang!
  Want inderdaad, Eduard, wat houdt je bij windows….? Tijdinvestering in het werken met Linux zie ik nog als enige ballast, de installatieprocedure hééft al gewonnen !

  Staat windows op instorten? Nee, dat niet, maar vergeleken met de concurrentie moet Gates wel snel met betere (en goedkopere!) ideeen komen, lijkt mij.
 • Dat is een goeie vraag… Wat houd mij bij windows?…. :lol:

  Ik denk omdat mijn systeem veiloos werkt. iets wat werkt moet je niet aan klooien! Wat ook een grote rol mee doet is inderdaad de tijd maken om met linux te leren omgaan. Ik ben wat dat betreft wle een mannetje van luxe… :oops: En zal dus eerder een smak geld uitgeven voor een MAC dan dat ik mij zou verdiepen in een geheel ander systeem. Je moet er even zin in hebben zegmaar. Maar als eerste antwoord is het gewoon dat't goed werkt. Ik heb in het offtopic laatst een topic gestart over [u:72c3c0861e]beveiliging of aantrekkingskracht?[/u:72c3c0861e] Dat gaat over de SP's en anti paketten ed. Ik blijf zelf extreem eigenwijs SP1 draaien! omdat ik gewoon geen heil zie in al die geld verslindende onzin wat je pc vervolgens onmogelijk maakt. eigenlijk draai ik windows met een linux houding van mezelf zegmaar…

  Maar mijn mening blijft dat windows zoals we dat nu kennen geen toekomst kent. het bloed langzaam dood en 't verband is niet aan te slepen.

  Wat we echter over het hoofd zien zijn de harware makers.. Mocht er een compleet nieuw systeem uit MS komen? dan krijgen de hardware fabrikanten het nog druk! Want ik merk nu al dat de software ontwikkeling harder gaat dan de hardware. Terwijl dat vroeger toch echt anders was. En ondertussen proberen de hardware fabrikanten de software bij te houden, wat resulteerd in onwijse prijsdalingen van spul wat nog geen half jaar oud is. neem bv mijn huidige videokaart? die is niet eens meer te krijgen bij azerty! terwijl ik daar nog geen jaar geleden 380 euro voor neergelegd heb, is de 8800GT al beter!
  ja.. het is oorlog daar! en dus ben ik van mening dat MS echt met wat anders moet komen willen ze stand houden.

  Een pc was in de jaren 80 nog ondenkbaar voor thuis gebruik, en zie nu? ierder huishouden heeft er 1 en wellicht meerdere! er is een tijdperk geweest dat je een wandmeubel nodig had om te hebben wat je nu in een kastje van 50 x 70cm hebt zitten. wie zet de eerste stap? tot die tijd blijf ik bij XP pro SP1 :wink: En hoewel sommige mensen mij daar voor veroordelen en zich daar zelfs over opwinden…. ben ik blij dat ik geen last heb van 99% van de problemen die er op dit forum worden aangehaalt :wink:
 • Linux loopt achter op de "markt" ofwel op de mogelijkheden van Windows en dat zal waarschijnlijk altijd blijven; het gaat mij dus puur erom of de voorzieningen die Linux wèl verstrekt, voor mijn gebruik voldoende zijn.

  Voorlopig nog niet geregeld in Linux: geluid in Messengers. Raar genoeg de laatste keer dat ik mij er in stortte, met Skype-voor-Linux juist andersom: wel geluid maar geen beeld.
 • Het probleem is de "zwaarte" van Vista, W2000 deed al wat er van gevraagd werd, XP heeft vrijwel dezelfde kernel en grafisch wat opgeleukt en werkt na SP2 ook prima, nu is er Vista die niet zoveel toevoegd, wel op grafisch gebied maar meer op het beveiligingsgebied, vooral voor microsoft zelf, tegen illegaal gebruik.

  Maar ook het geheugengebruik begint echt belachelijk te worden, of je zet hem weer op basic, maar dan is 2000/XP ook voldoende.

  Wachten op Win7?, misschien wel met de door Bill voorgenomen betalende netapplicaties, zou ook jammer zijn.

  Over het ver achterhaalde disk operating system ( en nee, ik bedoel niet het OS dos) van Microsoft zal ik het maar niet hebben, een bestands operating system zoals Linux of OSX, gebasserd op Unix, zal eerder de toekomst hebben, kunnen ze Xenix weer uit de kast halen.
 • Windows XP is dan wel beter dan Windows 98/Me. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze perfect is.

  1.De installatie procedure is ietwat vreemd. Het eerste deel is tekst gebaseerd en kun je de product sleutel pas in het midden van de installatie intypen. Aan het begin van de installatie lijkt me logischer.
  2.Voor een besturingssysteem dat vanaf een CD-ROM geïnstalleerd kan worden, is het installeren van SATA drivers via een floppy drive wel wat vreemd.
  3.Als je bij systeemfouten de 'blauwe schermen' aanzet krijg je doorgaans een Stop error, in plaats van een duidelijke foutmelding.
  4.Windows XP bied je niet de mogelijkheid je activatie status te backuppen. Er circuleren wel verhalen over het backuppen van de wpa.dbl op het internet. Maar bij mij heeft dit nooit gewerkt. En het telefonisch activeren is niet gebruikersvriendelijk.
  5.De Repair install duurt bij XP ongeveer net zolang als een gewone installatie.
  6.De herstelconsole van Windows XP is wel wat spartaans.

  Niet alles is in Vista verbeterd. Maar toch wel punten 1,2,5 en 6. De Repair install met Vista gaat sneller. En heeft ook wat meer Repair Options. Vista is dus gebruikersvriendelijker dan Windows XP. Maar is daardoor zwaarder en groter geworden.
 • jolo schreef:
  [quote:163d126b41]Windows XP is dan wel beter dan Windows 98/Me. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze perfect is.
  [/quote:163d126b41]
  eduard33 schreef:[quote:163d126b41]
  Dat is een goeie vraag… Wat houd mij bij windows?…. [/quote:163d126b41]

  Even voor de duidelijkheid:
  Jolo deel je zwakte-analyse van XP…maar (zonder oude discussies op te roepen) moet ik vaststellen dat mijn systeem met winXP, na afwikkeling punt 1 - 6, 300% stabieler heeft gedraaid dan alle illustere voorgangers, van 3.11 t/m ME. Ok… win98 houd ik nog aan vanuit een retro-gevoel, meer niet!
  En bedenk dus even dit: hoeveel pcgebruikers krijgen te maken met punt 1 t/m 6…(of 1 daarvan) ?? Met andere woorden, wat doen we met een pc en welek eisen stellen we (hier op het forum)

  Niet …"Jan Gemid. Eindgebruiker"…die draait zijn systeem net zo lang door…tot het echt net meer wil..door meestal vervuiling en/of spyware.
  En deze Jan…ziet sinds ME nauwelijks meer blue screens…en in die andere gevallen.. kan zijn (snel verouderde) hardware) het niet meer trekken.
  Nee, de vraag is dus veel meer, waarom we krampachtig vasthouden aan MS-Windows. De antwoorden zijn eigenlijk hierboven al gegeven. Is Vista de toekomst? Ken het nog amper, maar zoals al eerder gezegd (met mijn gebrekkige kennis) ben ik toch wat verrast door het gemak van het andere merk! (L…x)
  En dan lees ik ook de vele berichten over de 'voordelen' van Vista, die ik waarschijnlijk amper zal gebruiken
  En…wat Jan Eindgebruiker gaat doen…die blijft bij een (nog steeds werkend XP) en laat deze discussie waarschijnljk links liggen…
 • Toen ik nog met mijn 486DX(2?) werkte werkte ik toch het liefst met DOS, en alleen met Windows 3.11 als een programma daarom vroeg. Vijftig vensters om 10 applicaties te beheren vond ik zelfs op die leeftijd (was nog jong) al niet logisch, laat staan handig. Een tal van instellingen waar je nooit in vindt wat je zoekt.

  Hoewel ik wel onder de indruk was toen we onze nieuwe pc met gelijk maar Windows 98SE kregen, kijk ik er nu eigenlijk op terug met andere ogen: ik was onder de indruk van de complexiteit. Ja, het slepen met mappen en de visuele (grote) verbeteringen waren fijn, echter was er meer bijgekomen wat je nooit van je leven gebruikt en ik liever als "addons" of "optioneel" had gezien dan in je face gedouwt. En nog NOOIT ben ik geholpen door alle "gebruikersvriendelijkheden".

  En dan doel ik op bijvoorbeeld de HELP functies bij alle MS programma's, deze zijn echt altijd te simpel ze behandelen alleen de dingen die je al weet (klik op Bestand -> Nieuw om een nieuw document te openen… tjah). Ook de "probleemoplossers" hebben mij nog nooit nuttige informatie gegeven. Ik geloof best dat een ultra-amateur niet weet dat je de kabels naar je printer moet checken of die wel goed aangesloten zijn, maar daar wordt ik niets wijzer uit. En als ik dan na een halve dag googlen pas op een Chineze site moet vinden dat je de instellingen van de LPT port zelf moet wijzigen kan ik slechts concluderen dat eigenlijk voor 90% alleen de NOOBvriendelijkheid er op vooruit is gegaan.

  Met de "vooruitgang" naar Windows 2000 en ME ben ik maar stil blijven zitten bij 98SE. Windows Meer Ellende? Nou dat niet perse maar de voordelen (?? waren die er afgezien van netwerken?) wogen niet op tegen de nadelen (zwaardere systeemeisen, niet altijd meer werkende drivers, enz enz.. de gebruikelijke OS update nadelen)

  Met Windows XP was het visuele aspect en het gebruikersGEMAK dan weer wat verbeterd, maar ik ben denk ik ook niet meer objectief aangezien ik hier ook alweer een aantal jaren met XP werk.

  Er moet iets nieuws komen? Tjah dat blijkt een haast onmogelijke opgave, er zijn al zoveel Linux distributies en BSD e.d. en zelfs de non-pc MAC, maar is ook maar 1 hiervan nou ECHT een succes geworden in vergelijking met Windows? Ik heb het niet over de oorzaken hiervoor maar gewoon over het feit OF het zo is. In mijn ogen dus niet.

  Oplossing: op een andere planeet gaan wonen en een nieuw systeem ontwerpen en dat iedereen opdwingen totdat je uiteindelijk een mars-versie hebt van Windows en jij de mars-versie van Billie bent: de wereld draait om geld, seks en macht. Dus hoe goed je het ook bedoelt uiteindelijk zal elk bedrijf uit zijn op het geld, zij het niet in het begin dan wel (onder een) later (bewind).

  My 20 cents ;) Het is al laat dus als het her en der wat onlogisch is… bekritiseer me gerust 8)

  Edit: gedoe met SATA? Was dolblij toen ik hoorde dat ze eindelijk wat "bedacht hadden" op die onzin met jumpers en mega kabels.

  Als ze nou eens wat vaker durfden wat ZINVOLS nieuws te bedenken in plaats van altijd maar op het oude voor te borduren ook al weten ze dat het ronduit kut werkt/is… Als ze vroeger gewoon wat meer tijd hadden besteed aan technologie dan grond te veroveren zat ik nu niet met zon doelloos baantje en kon ik nu gewoon teleporteren, maar nee, omdat ze vroeger niet wilden ontwikkelen moet ik nu lopen of in de file staan of nog erger fietsen (dit moet je met een potje zout nemen ja ;) ook al zit er wel een kern van waarheid en gemeendheid in zoals altijd)

  Edit 2: OVERSTAPPEN op SP2 is mij ook nog niet (vaak) probleem loos gelukt, maargoed met zoveel miljoenen verschillende instellingen en programma's lijkt me het ook onmogelijk een perfecte updater te maken. Daarvoor hebben we dan ook de slipstreamed installaties uitgevonden.

  Wat een goede uitvinding zou zijn trouwens, al het nog niet bestaat wat volgens mij het geval is: je huidige pc kunnen omtoveren tot een iso'tje ofzo die je als een virtual pc kan draaien. Zo kan je dus bijvoorbeeld vista installeren, en dan in een VMware instantie of iets vergelijkbaars je oude vertrouwde programmas en instellingen bij de hand hebben. Scheelt ook met het inrichten van je nieuwe OS want je kan telkens even spieken hoe je het had (wie geld wil verdienen sla je slag ik heb nog geen patent aangevraagd :lol:)
 • Jolo schrijft: [quote:3738ee92de]Windows XP is dan wel beter dan Windows 98/Me. Maar dat wil nog niet zeggen dat deze perfect is.

  4.Windows XP bied je niet de mogelijkheid je activatie status te backuppen.
  5.De Repair install duurt bij XP ongeveer net zolang als een gewone installatie.[/quote:3738ee92de]
  Het perfecte besturingssysteem bestaat immers niet :wink:
  Mede omdat ieder wat anders verstaat onder perfectie, maar ook omdat MS dan uit de markt zou liggen.

  Wat betreft de backup situatie van alle besturingssystemen, Dat moet je ook neit via het systeem zelf doen vind ik. Een programma als [b:3738ee92de]Acronis[/b:3738ee92de] bied uitermate nauwkeurige mogelijkheden daarvoor. Eerlijk gezegt begrijp ik zelf niet goed waarom niet iedere fanatieke pc gebruiker gewoon een kloon van zijn HD in de kast heeft liggen? voor 3 tientjes heb je een 160G HD en binnen tien minuten heb je een kloon. bij een probleem ben je binnen dezelfde tijd weer volledig operationeel. makkelijker kan't niet! Voor de backup voordelen zal ik dus al niet overstappen op vista. Tevens is een repair functie ook totaal overbodig geworden met acronis true image.

  Wat SATA betreft, Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog nooit zoiets aan de hand heb gehad. Ik begrijp daarom ook vaak niet de problemen daarmee. :? Ik zet er een sata in en het zaakje draaid. Dat zal dan waarschijnlijk aan de hardware liggen, maar niet aan de software.

  Ik moet toch tot de conclusie komen dat er werkelijk niets is wat mij zou doen overstappen naar SP2 laat staan naar vista.
  Voor een heleboel mensen is vista een overbodig systeem, zoniet een wat uitgebreidere versie van XP maar dan velemalen zwaarder en daarmee dus zeker niet stabieler. Daarom refereer ik met XP naar een perfect besturingssysteem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.