Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

standaardprogramma bij bepaalde extensie wijzigen

LL-BB
6 antwoorden
 • Hallo,

  als ik (in windows XP) een .php bestand open met dubbelklik, dan kun je een programma selecteren en kun je kiezen of je hem wel of niet als standaard programma voor dat type wil gebruiken.

  Nou heb ik hier gekozen voor notepad++, maar nou wil ik dat hij geen standaard programma meer heeft. Hoe zorg ik hiervoor?

  alvast bedankt.
 • folder options -> file types. daar uit het lijstje de .php extensie verwijderen.
 • bedankt Venzent,

  ik zat al te zoeken in configuratiescherm, dit zal ik onthouden….

  bedankt.
 • Je kan ook op het bestand rechts klikken en dan met "openen met" (open with) en dan onderste optie "kies programma…" (choose program…). Dan kan je uit de lijst een programma kiezen om het bestand mee te openen(of er eentje zoeken), als je dan een vinkje zet bij "always use the selected program…" (altijd opene…";) dan wordt het bestands type voortaan geopend met het programma dat je hebt gekozen.
 • [quote:c23a57cc07="Drewster"]Je kan ook op het bestand rechts klikken en dan met "openen met" (open with) en dan onderste optie "kies programma…" (choose program…). Dan kan je uit de lijst een programma kiezen om het bestand mee te openen(of er eentje zoeken), als je dan een vinkje zet bij "always use the selected program…" (altijd opene…";) dan wordt het bestands type voortaan geopend met het programma dat je hebt gekozen.[/quote:c23a57cc07]
  TS wilde geen standaard programma meer toegewezen hebben aan de extensie.
 • Dat las ik ook, maar als je met PHP files werkt neem ik toch aan dat je wilt dat het met een bepaald programma wordt geopend, blijkbaar niet meer met notepad++ maar dan met iets anders. Als de TS iedere keer een ander programma had willen kiezen voor het openen van php bestanden dan zou hij ook niet de standaard hoeven verwijderen maar zou hij het toch iedere keer kunnen/moeten kiezen via het rechtermuisknop menu.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.