Vraag & Antwoord

OS Windows

Herinstallatie...met wat probleempjes

Anoniem
anoniem
2 antwoorden
 • Ik heb een herinstallatie moeten uitvoeren. Het gaat om XP Home met SP1 (bijgeleverd met de computer). Alles verloopt zonder problemen en het resultaat is een werkend systeem. Maar ik loop tegen twee dingen aan:

  - De instellingen voor het beeldscherm zijn niet te veranderen. De computer lijkt het beeldscherm niet te zien, hoewel er wel beeld is. Apparaatbeheer laat geen beeldscherm zien en ook de instellingen via rechts/eigenschappen/instellingen zijn niet te wijzigen. Hierdoor kan ik geen resolutie instellen of de juiste drivers installeren.

  - Een internetverbinding instellen lukt ook niet. Ja, een verbinding aanleggen lukt wel, maar deze is vervolgens niet zichtbaar bij Netwerkverbindingen. Op een andere computer (ook XP Home) is de verbinding wel te zien en op dat systeem werkt internet ook.

  Wat zou er in beide gevallen aan de hand kunnen zijn?

  Willem
 • Als Windows opnieuw geïnstalleerd is dan begint het installeren pas echt.
  De drivers.
  Als Windows de hardware herkent en zelf daarvoor drivers in huis heeft dan gaat het wel goed maar is dat niet het geval dan zal je zelf aan de slag moeten.
  Veel hardware is ondergebracht op het moederbord, dus ga naar de website van de fabrikant van het moederbord, zoek naar het juiste type en zoek naar de drivers die bij dat moederbord horen.
  Chipset drivers, geluid, netwerk, heeft het mobo een AGP sleuf dan ook de AGP drivers. Ook een grafische kaart heeft drivers nodig dus wat voor een kaart heb je? Ook weer naar de fabrikant zijn site en weer zoeken en downloaden en installeren (unzippen en op de EXE drukken of als het een .INf file betreft deze laten inlezen).
  Als alle hardware naar behoren werkt dan ben je ook veel tijd kwijt aan het tweaken van Windows, alle instellingen zo instellen dat het voor jou prettig werken is.

  Succes
  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.