Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Virus veroorzaakt "Blue screen of dead" OPGELOST

Anoniem
None
18 antwoorden
 • Ik heb met mijn stomme kop een game geïnstalleerd met een crack :oops: Maar deze wel eerst met AVG laten scannen en gaf geen virus weer. Ik had de crack laten draaien (een .exe) toen vroeg deze naar de oorspronkelijke .exe en toen kreeg ik het blauwe scherm.
  Opnieuw opstarten lukt niet meer, voordat alle programma's zijn geladen gaat het scherm weer op blauw. Veilige modus gaat ook niet meer.
  1 keer heb ik nog net systeemherstel kunnen halen maar heeft ook geen effect. Wat is er nu nog mogelijk om het systeem weer draaiende te krijgen? Ik kreeg de volgende STOP na normaal starten:
  STOP: 0x000007E (0xC000001D, 0x823cc649, 0xf8981ca8, 0xf89819a8
  In veilige modus:
  STOP: 0x000007b (0xf894d640, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000
  1 keer heb ik ook de: page fault in nonpaged area met een STOP: x50 reeks.

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
  Alvast bedankt.
  Leon
 • http://aumha.org/a/stop.htm

  Kijk eens in de eventvwr, de logboeken dus, of daar er wat over staat, als je nog in windows kunt komen.

  Door eventvwr.msc in uitvoeren te gebruiken.
 • Sorry, maar hoe kom ik daar in, en dan op de snelste manier?
 • Ha, buurman en buurman, leuk waren/zijn die. :)

  Staat in mijn vorige reply, eventvwr.msc in uitvoeren ingeven.
 • Ik kon gelukkig nog in de logboeken komen..ik zag een enorme lange lijst vol met fouten….maar het zegt me allemaal niets..Waar moet ik op letten? Staan allemaal programmas in de lijst die mij niet bekend voor komen iig
 • Probeer een online scan in veilige modus met netwerk als administrator.

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=online+virusscan&meta=
 • Veilige modus breekt na enkele seconden af door het blauwe scherm :evil:

  Door systeemherstel is dat crack bestandje al weg trouwens, dus kan ik niet meer vinden? Maar dat zal toch nog ergens in genesteld zitten? Is er nog een andere manier om mijn systeem schoon te krijgen?
 • Deze code duidt volgens mij op een geheugenfout. Misschien een keer een nieuw reepje in steken?

  MVG
 • Dat kan zijn, maar dat lijkt mij te toevallig.
  Nieuw geheugen wil ik als laatste proberen.
  Of bestaan er ook virussen welke mijn geheugen om zeep kunnen helpen? Tja, ik weet het echt niet wat dat betreft, ik zou er niet van opkijken. Ik heb een paar dagen geleden een back-up gemaakt van het register en kon die net op tijd importeren, maar heeft ook geen effect.
  Als ik overigens in msconfig kijk onder SYSTEM.ini en Win.ini zijn de velden geheel leeg…? Dat hoort toch ook niet zo?
 • Ik kwam er achter dat onze 2e pc hetzelfde geheugen heeft en dat uitgewisseld. Met het andere geheugen erin doet de pc precies hetzelfde.
  Ik heb tevens de videokaart omgewisseld en ook dat maakt niets uit. Alle overige kaarten en 2e hdd eruit gegooid en helpt ook allemaal niets.
  Telkens hetzelfde probleem, windows start op, de helft van de programma's worden geladen en dan het blauwe scherm met Stopteken 7e en bij veilige modus stopteken 7b.
  Caching uitzetten heb ik niet als opties in de bios, alleen cpu level cache (wat dat ook mag wezen) als ik die uitzet dan start de pc niet op, heeeel traag en blijft hangen.
  Ik ben radeloos :(
 • Ik heb de hdd even in de andere pc gehangen en na het scannen van een ander antivirus programma (F.PROT) is er eindelijk een virus gevonden! Welke AVG dus niet vond.
  Het volgende is gevonden:

  Filename: FND0.NFI->(XORCrypt)
  Path: Program Files\Eset\cache\
  Malware: W32/Trojan.gen
  Found security risk: W32/Trojan.gen (exact, generic)

  Heb de hdd terug geplaatst, maar nog steeds dezelfde fout.
  Wel zie ik bij het opstarten nu staan: ongeldige BOOT.ini.
  Windows wordt wel geladen maar met hetzelfde blauwe scherm….
 • Ik zou die HD nogmaals in de andere computer hangen en alle virusscanners en spyware programma's erop los laten waar je de hand op kan leggen. Veel leveranciers van virus programma's hebben op hun site een online virusscanner.

  Xoftspy is een goeie. Het nadeel van dat ding is dat hij je dropdown bar voor internet adressen leeg haalt…

  Succes, perloc
 • Ik heb diverse (online) scanners uitgevoerd en er kwamen tientallen virussen naar boven, allemaal dezelfde. Zelfs in programma's verborgen welke al jaren worden gebruikt en voorheen niet waren besmet(?)
  Automatisch laten verwijderen.
  Gekke is wel dat de computer zelf, waarin ik de hdd heb laten scannen, wel met meldingen kwam dat er virussen op de schijf staan en op de andere pc niet. Beide computers voorzien van AVG.
  Ik twijfel overigens erg aan AVG. Mijn vraag gelijk: Wat is nu de meest geschikte (beste) scanner om te nemen?
  Nu de hdd schoon is, start de computer nog steeds niet goed op, nog steeds blijft hij hangen met een blauw scherm. Denk dat het gebeurd is en alleen nog herinstallatie de oplossing is?
 • [quote:389e5a8403="wildervanksterdallen"]Ik twijfel overigens erg aan AVG. Mijn vraag gelijk: Wat is nu de meest geschikte (beste) scanner om te nemen? [/quote:389e5a8403] Bedoel je AVG Anti-Virus voor USD 34.99 van deze site http://www.grisoft.com/us.home-and-office-security-comparison Als je daarentegen de AVG Anti-Virus Free Edition hebt, kan het zijn dat deze minder goed is. Want de gratis versies van Anti-Virus applicaties ontvangen doorgaans de Anti-Virus updates later, dan de commerciële versies. Check verder deze topic over NOD32 (ESET Smart Security).
  [quote:389e5a8403="wildervanksterdallen"]Denk dat het gebeurd is en alleen nog herinstallatie de oplossing is?[/quote:389e5a8403] Eventueel zou je eerst nog een repair install kunnen proberen. Voor Windows XP staan de instructies op http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm Voor Vista staan deze op http://www.vistax64.com/tutorials/88236-repair-install-vista.html
 • Ik gebruik de gratis versies van AVG. Ik ga mij eens verdiepen in NOD32.
  Veel over gelezen hier en klinkt goed.
  Ik ben mijn windows cd kwijt, dus die ga ik van iemand lenen, hopelijk kan ik wel die repair uitvoeren terwijl het een andere cd is. Of maakt dat niet uit?
  Bedankt voor de hulp en instructielinks!
 • [quote:956017349f="wildervanksterdallen"] hopelijk kan ik wel die repair uitvoeren terwijl het een andere cd is. Of maakt dat niet uit? [/quote:956017349f] Het zou in ieder geval dezelfde versie moeten zijn. Dus is je originele Windows CD een OEM XP Home, dan heb je niets aan een Prof editie. Ook heb je dan niks aan een Retail versie. Er vanuit gaande dat je originele Windows productsleutel nog wel hebt.
 • Ik had nog een complete test gedaan met AVG voordat ik de hdd weer terug ging plaatsen voor de repair.
  Tot mijn verbazing had AVG nog 2 virussen gevonden, wederom dezelfde (Generic7.ijg), en nu doet windows het weer geheel naar behoren!
  Ik heb nogmaals diverse scans uitgevoerd, ook online en het lijkt nu geheel schoon te zijn en de pc staat al weer een aantal uren aan :lol:
  Maar…wat ik niet begrijp is dat ik eerst altijd alle bestanden handmatig scan op virussen bij alles wat ik download en niets vond, maar een programma installeren en toch een virus, pc doet het niet meer en op een andere pc de hdd scannen met notabene hetzelfde virusprogramma AVG en vindt nu wel virussen, hoe kan dat?
  Is allemaal wel met een sisser afgelopen, want hetzelfde virus stond ook al gelijk op die andere pc op 4 verschillende plaatsen :cry:

  Allemaal bedankt voor de hulp!
 • [quote:ffb0dc3123="wildervanksterdallen"] hetzelfde virusprogramma AVG en vindt nu wel virussen, hoe kan dat?[/quote:ffb0dc3123] Was dat wellicht na een update van virus definities? Verder is geen enkele virusscanner waterdicht. Het beste is natuurlijk ervoor te zorgen, dat je alleen software download en installeert van betrouwbare sites.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.