Vraag & Antwoord

OS Windows

Locatie tijdelijk bestand bij downloaden

6 antwoorden
  • Als een bestand worden gedownload, wordt deze eerst ergens op C:\ opgeslagen. Pas als de download helemaal compleet is, wordt deze naar de gekozen locatie gekopieerd. Is de locatie van deze tijdelijke opslag te wijzigen? Mijn C:\ schijf is te vol om een file van enkele 100 MB (tijdelijk) op te slaan.
  • Ik denk dat hier je oplossing staat: http://helpentipsentrucs.web-log.nl/helpentipsentrucs/2005/10/tijdelijke_best.html Overgens is het geen goede zaak dat je op je C schijf geen ruimte hebt voor een paar honderd MB bestanden :? Daar ga je binnenkort systeem problemen mee krijgen. Ik houd altijd minimaal 10% van de schijf vrij.
  • Helaas, dat is niet de oplossing... :( Ik heb opgevolgd wat in de 'helpentipsentrucs'werd aangegeven, wat inderdaad nogal wat ruimte scheelt. Maar met downloaden zie ik nog steeds de vrije ruimte op C: afnemen. Er moet dus nog een andere instelling zijn voor de locatie van de tijdelijke downloadbestanden. Welke :roll:
  • Wordt eerst opgeslagen in de map C:\Documents and Settings\[color=blue:b01d008c20]GEBRUIKERSNAAM[/color:b01d008c20]\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5 Gebruik een downloadmanager die je op een andere partitie installeert. FDM b.v. http://freedownloadmanager.org/download.htm Wel goed configureren, anders gaan ze nog naar de c:
  • Bedoel je niet: [b:04d66bd7b8]C:\Documents and Settings\GEBRUIKERSNAAM\Local Settings\temp.[/b:04d66bd7b8] Want in de map: [color=red:04d66bd7b8]C:\Documents and Settings\GEBRUIKERSNAAM\Local Settings\Temporary Internet Files\Content.IE5[/color:04d66bd7b8] Worden alleen internet pagina's, geopende online foto's en "verwijzingen naar" e.d opgeslagen. TS heeft het over enkele honderden mb's. Zover ik weet download een bestand altijd naar de temp map. @TS Ik zou overgens ernstig je HD gaan opschonen als je geen ruimte hebt voor tijdelijke bestanden. Daarmee zou je probleem ook opgelost zijn.
  • Nee, ook de downloadfiles komen daar tijdelijk terecht, niet in de normale temp files, die worden gebruikt bij installeren b.v.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.