Vraag & Antwoord

OS Windows

Onder DOS XP installeren op USB-stick

7 antwoorden
  • Ik zou graag WinXP starten vanaf de USB-stick. Probleem: het BIOS van mijn computer geeft als opstartplaats aan, HDD, CD-ROM, LAN en Floppy Disk. Is hier wat aan te doen? Een (soort van) oplossing is wellicht starten met DOS op een kleine HD en dan vandaar naar de USB-stick. Echter onder DOS wordt de USB-poort (nog) niet gevonden. Bestaan er programma's die onder DOS de USB-poort kunnen activeren/toegankelijk kunnen maken?
  • [quote:eab8564103="ldej24"]Ik zou graag WinXP starten vanaf de USB-stick. Probleem: het BIOS van mijn computer geeft als opstartplaats aan, HDD, CD-ROM, LAN en Floppy Disk. Is hier wat aan te doen? Een (soort van) oplossing is wellicht starten met DOS op een kleine HD en dan vandaar naar de USB-stick. Echter onder DOS wordt de USB-poort (nog) niet gevonden. Bestaan er programma's die onder DOS de USB-poort kunnen activeren/toegankelijk kunnen maken?[/quote:eab8564103] je moet een bord hebben . dat opkan starten vanaf usb .
  • Inmiddels ben ik zover dat, alhoewel het BIOS geen mogelijkheid geeft om van de USB te starten, ik met een start programma (met USBASP1.SYS en DI1000DD.SYS) op een floppy de USB-stick kan vinden en de CD-Rom drive adresseren. Dit alles onder DOS. Probleem nu is hoe XP te installeren op de USB-stick. Bij setup vanaf de CD-Rom drive komt de stick niet in beeld, ook niet wanneer de installatie geprobeerd wordt vanuit draaiende XP. Enige suggestie over hoe XP te installeren onder DOS? Hele installatie-CD kopiëren naar de USB-stick? Of kopie van bestaande installatie op harde schijf in z'n geheel kopiëren?
  • Folder i386 van XP installatie schijf in z'n geheel gecopiëerd naar USB-stick (nu c: drive). Nu installatie aan het draaien met c:\i386\winnt.exe. Tot nu to gaat het goed.
  • Nu is je USB gewoon de functie van de installatie cd aan het vervullen, gebeurt dus nog steeds niet wat jij wil.
  • Setup heeft alle files gekopieerd. Voor verdere installatie, moet de computer opnieuw opgestart worden. En ... dat geeft een probleem, want de harde schijf die op moet starten is de USB-stick, die alleen te bereiken is na opstarten met het speciale programma op de floppy A:. De USB-stick is bootable, dus mijn vraag: welk bestand moet gedraaid worden om de USB-(stick)-harde schijf te laten starten. Indien ik het goed heb is dat NTLDR. Vraag: kan ik een batch-file maken (met call c:\?? ) om vanuit A: dat file dat c: moet doen laten starten, te adresseren?
  • XP vanaf stick schijnt heel moeilijk te zijn. Zie bijvoorbeeld [url]http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176 [/url] en [url]http://www.911cd.net/forums//index.php?showforum=37[/url] de diverse discussie en oplossingen die wel niet werken. Een goed werkend alternatief is BART PE zie [url]http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html[/url] Sorry de url tags doen het niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.