Vraag & Antwoord

OS Windows

mega opstartprobleem na onderhoud OPGELOST!!!

6 antwoorden
  • nav het artikel over onderhoud van de pc, wise reg. cleaner, wise disk cleaner en reg. defrag gebruikt. Alles perfect en werkte weer lekker soepel. Vervolgens Guru3D om oude drivers te verwijderen en dat was dus net teveel, denk ik. Na opnieuw starten, krijg ik eerst bios scherm, dan windows tekst met balkje en dan zwart scherm. pc start wel gewoon door, maar ik zie dus niks. veilige modus werkt niet, met windows cd opstarten werkt ook niet, graf. kaart eruit en weer erin werkt ook niet. Wat nu?????? Ik vermoed dat het aan de drivers voor mijn grafische kaart ligt, maar ik kan ze niet opnieuw installeren, want ik zie dus niks op mijn scherm. Wie heeft de oplossing????? diverse sites en fora al bekeken, maar nog geen oplossing kunnen vinden.
  • Dat de XP cd niet werkt komt waarschijnlijk dat het OF geen opstartbare cd is, OF het verkeerde cd station, soms wil dat niet bij oudere mobo's, OF dat station staat niet als eerste om van op te starten in de bios in de bootsequence. Ook al opgestart met F5 of F8 en in het uitgebreide opstartmenu voor opstarten in VGA modus geprobeerd? Daar kun je ook kiezen voor andere opties, zoals laatste configuratie die werkte of niet opnieuw opstarten na een systeemcrash, die laatste kan een foutcode generenen die je hiet kunt plaatsen of ermee Googlen.
  • cd-station is eerste cd station welke wordt aangesproken tijdens opstarten (na floppy-drive). F8 (veilige modus werkt niet) F5 niet geprobeerd, zegt me ook niks wat F5 kan doen.
  • Dan zou je ook nog kunnen checken of je PC nog wel wil opstarten vanaf de [url=http://www.ultimatebootcd.com/]Ultimate Boot CD.[/url] Om je werkgeheugen via memtest86+ en je harddisk(s) via de diagnostische software van de fabrikant te kunnen testen. Ook zou je kunnen checken of je PC nog wil opstarten vanaf een [url=http://nl.wikipedia.org/wiki/LiveCD]LiveCD.[/url] Daarmee zou je data bestanden mee nar een externe harddisk kunnen kopiëren. Of eventueel kunnen branden op een CD/DVD+/-R(W). Of je Windows mee repareren. [quote:f4c404f4d6="Dreke"] met windows cd opstarten werkt ook niet, [/quote:f4c404f4d6] Gaat het hier eigenlijk wel om een echte installatie CD/DVD? Want bij merk PC's wordt Windows ook wel op een recovery partitie geplaatst. Dan kan er wel een recovery CD/DVD worden aangemaakt. Maar deze is wellicht nog afhankelijk van de recovery partitie. Als deze beschadigd of weg is, werkt de recovery CD/DVD mogelijk niet meer.
  • [quote:14bfd44725="Dreke"]cd-station is eerste cd station welke wordt aangesproken tijdens opstarten (na floppy-drive). F8 (veilige modus werkt niet) F5 niet geprobeerd, zegt me ook niks wat F5 kan doen.[/quote:14bfd44725] Schijnbaar niet, anders werd er wel van opgestart, met F8 kom je in het uitgebreide opstartmenu, daar kun je pas kiezen voor veilige modus, F5 doet hetzelfde als F8, als je daar niet in zou komen zou de MBR defect zijn, wat schoonmaakprogjes niets mee doen, lijkt mij sterk dus. Dus als de MBR goed is, kom je ALTIJD met F5 of F8 in het uitgebreide opstartmenu. En de drivers voor de grafische kaart worden pas in windows geladen. Oftewel, er klopt het een en ander niet aan de ondervindingen.
  • :D :D Het probleem is opgelost, bleek inderdaad de videodriver te zijn. Heb twee usb-sticks genomen, allebei helemaal leeggemaakt en op beide nvidiadriver gezet. Pc opgestart en na opstarten usb stick aangesloten. Andere usb stick aangesloten op laptop en vervolgens op toetsenbord zelfde handelingen uitgevoerd als welke ik op laptop moest doen. (had nogsteeds geen eeld op pc tijdens installatie). Uiteindelijk een paar keer op goed geluk op enter geduwd (laptop geen nvidia chip), nadat harde schijf op pc stil was en pc startte opnieuw op en ik had weer beeld. einde topic

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.