Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Back-up's van harde schijven naar externe harde schijf maken

andre@home
21 antwoorden
 • Momenteel wil ik van twee harde schijven, die samen zo'n 50GB groot zijn, een back-up maken (inclusief dus alle Program Files en de Windows map) naar een externe harde schijf, zodat de computer zelf naar de winkel kan voor aanpassingen.
  Nu is mijn vraag hoe ik dit het beste kan doen; welk programma is hier het meest voor geschikt?

  Alvast Bedankt,
  Jacco
 • Een prettig programma is Acronis True Image
  http://nl.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/

  Er zijn ook wat gratis alternatieven zoals eerder door iemand in een topic genoemd
  http://www.karenware.com/powertools/ptreplicator.asp
  http://www.runtime.org/driveimage-xml.htm
 • Kan ook goed met clonezilla (freeware/open source). http://www.clonezilla.org/
 • Bedankt voor de snelle reacties!
  Ik heb nog even een vraagje wat betreft het later terugzetten van de bestanden (ik maak me eigenlijk het meest druk over de Windows map en de Program Files map).
  Ik kan momenteel met [i:db6e825c8d]Karen's Replicator[/i:db6e825c8d] de mappen goed overzetten, maar als ik, wanneer de computer weer terug zal zijn, ze weer terug zet, zal dit dan effect hebben op het functioneren van de programma's?
  En hoe zit het met de Windows Map zelf? Mag/is het nodig om deze te back-upen? En is dit ook weer makkelijk terug te zetten?

  Alvast bedankt.
  Jacco
 • Met alle eerder genoemde programma's maak je een image backup. Na terugzetten functioneert je pc weer precies als voor het maken van die backup, inclusief windows en alle software dus. Karen's replicator maakt alleen backups van bepaalde bestanden. Zolang dat data bestanden zijn, kan er weinig mis gaan. Voor het backuppen van windows en software is het programma ongeschikt.
 • Ik heb nu DriveImage XML geinstaleerd en volgensmij werkt het goed. Bedankt voor de tips.
  Klopt het trouwens dat het in slechts een aantal bestanden wordt opgeslagen (bij de C schijf van 15 GB 25 bestanden)?

  Jacco
 • Nope, zou een volledige backup moeten zijn, als je alles goed gedaan hebt. Het wordt gesplit, om het makkelijk op cd of dvd te kunnen branden. Hou er wel rekening mee, dat je deze backup niet terug kunt zetten, zonder een windows livecd aan te maken.

  http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
 • Ik begrijp nog niet helemaal hoe dat zit met die cd, is dat perse nodig ook al is Vista gewoon geinstaleerd? DriveImage XML heeft namelijk zelf gewoon een functie 'Restore'.
 • Jup. Maar die doet op een lege schijf niet veel. Bovendien zal het niet lukken een backup terug te zetten, op een ingebruik zijnde vista boot partitie. Als je het image terugzet met een livecd, is de aanwezige vista partitie verdwenen, en komt de installatie van voor het maken van de backup, in zijn geheel terug op de schijf.
 • Sorry dat ik zoveel blijf doorvragen maar dit is wat ik nu begrijp:
  Ik maak een LiveCD (met bijvoorbeeld VistaPE), wat een soort draagbare vista wordt. Daarop installeer ik DriveImage XML. Voordat Vista dan is geinstaleerd (moet dat perse?) start ik de cd op en restore ik met DriveImage XML de backupbestanden van mijn externe harde schijf.

  Klopt dat zo een beetje?
  Jacco
 • Vista hoeft niet geïnstalleerd te zijn, voordat je de backup terug zet. Het is zelfs overbodig, aangezien die installatie geheel overschreven wordt met de backup. Booten met de livecd, daarmee de backup maken, en later weer terugzetten, is de veiligste methode.
 • Ok, tot zo ver gaat het goed. Ik ben met het programma PE Builder een BartPE CD aan het maken, ik snap alleen niet zo goed hoe ik, als ik deze cd heb gemaakt, DriveImage XML kan installeren op deze LiveCD. Of is het de bedoeling om bij 'Extra' dit programma toe te voegen (zie afbeelding)?
  [img:0c94f48b0a]http://www.schoonepc.nl/i/pe/pebuilder.gif[/img:0c94f48b0a]
  (afbeelding van http://www.schoonepc.nl/nieuwsbrief/handleiding_bartpe.html)
 • wat een gedoe .
  als je een maxtor/segate hdisk bezit .
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
  gratis en in het nederlands .
  even een boot cd maken .
  de boel back uppen .
  kan op een externe disk of andere partitie .
  helder
 • Tsja, TS wil blijkbaar graag met driveimage xml werken. Met clonezilla is het ook een stuk eenvoudiger.
 • Ok, maar omdat ik nu toch met die ingewikkelde methode bezig ben, kan ik wel of niet de programmamap van DriveImage XML bij 'Extra' toevoegen? Of zou ik het op nog een ander cdtje kunnen zetten en als de LiveCD bezig is hem gewoon kunnen lezen?
 • [quote:285c4a269b="JaccoKrijnen"]Ok, maar omdat ik nu toch met die ingewikkelde methode bezig ben, kan ik wel of niet de programmamap van DriveImage XML bij 'Extra' toevoegen? Of zou ik het op nog een ander cdtje kunnen zetten en als de LiveCD bezig is hem gewoon kunnen lezen?[/quote:285c4a269b]
  de eenvoudige manier is zeker te eenvoudig voor je .
  dus ik zou zeggen doe je best met waar je mee bezig bent .
 • Driveimagexml staat ook op de ultimate boot cd voor windows (ook een bartpe cd). Hoef je zelf verder ook niks te knutselen. http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
 • Ok, hartelijk bedankt. Is het trouwens erg om de Image Back-ups te verplaatsen,bijvoorbeeld naar een andere externe harde schijf of CD, voordat ik ze herstel (functioneren ze dan nog gewoon als ik ze vanaf die andere plek restore?)

  Jacco
 • Jep, het zijn gewoon losse bestanden. Je kunt ze bijvoorbeeld ook op dvd branden. Maar zorg wel dat je de goede bij elkaar houdt, als het er meerdere zijn.
 • [quote:236b881416="plextor"]wat een gedoe .
  als je een maxtor/segate hdisk bezit .
  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
  gratis en in het nederlands .
  even een boot cd maken .
  de boel back uppen .
  kan op een externe disk of andere partitie .
  helder[/quote:236b881416]max blast zet toch gewoon de ene disk over op de andere, das toch niet hetzelfde als een image van de een (partitie dan wel disk) als bestand maken en alleen bewaren op de andere….?
  Alternatieven genoeg, dat wel……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.