Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Beste manier alles over te zetten

Anoniem
jolo
8 antwoorden
 • Ok ik wil mijn oude pc eens formatteren want dat is na al die jaren wel nodig. De laatste keer moet minstens 4 jaar geleden zijn.

  Ik wil meteen af van de te kleine C partitie van 18 GB (destijds leek het groot:P) dus dit betekend dat ik alles verloren laat gaan en 2 nieuwe parities creer.

  Nu heb ik geen tijd en zin om elk filetje na te speuren en voorlopig opslag ruimte genoeg op mijn nieuwe pc. Ik wil dus alles maar overzetten. De opslag capaciteit van de schijven is 2x80gb en bevatten 3 paritties.

  Nu heb ik hier wel wat ervaring mee en ik weet dat er een aantal problemen zijn:
  als je alles kopierd plakt zit er ergens wel een file tussen die je niet "mag" kopieren en dan is daarna het hele process geannuleerd.
  als je alles in een rar stopt, wat ik de laatste tijd doe, dan duurt het elke keer ff met het opstarten van die .rar (zitten 30k files in ofzo) en tevens werkt winrar je echt onwijs tegen tijdens het zoeken dus die optie is ook niet fijn
  een image maken heb ik eigenlijk ook niks aan ik wil gewoon alle files.

  De reden dat ik toch dingen wil bewaren is dat ik vaak jaren later ineens zoek hoe ik ook alweer dat programma in visual studio had gemaakt of waar ik ook al weer mn savegame heb gelaten of mn uber stad van uuuuren spelen in simcity 4 om maar wat te noemen.

  Iemand tips voor het gestroomlijnd kopieren van de files over het netwerk naar een gedeelde map zonder dat ik die errors krijg?
 • [quote:08453d9e63="sdk"]Ik wil meteen af van de te kleine C partitie van 18 GB (destijds leek het groot:P)[/quote:08453d9e63] Deze is alleen te klein als je Windows Vista wilt installeren. Dan is 40 GB aan te raden. Voor XP is 18 GB ruim voldoende. Alleen moet je er dan voor zorgen dat je geen grote spellen op C: installeert. Hetzelfde geldt voor grote data bestanden en MP3. Deze kunnen beter op D: of E:.

  [quote:08453d9e63="sdk"]Iemand tips voor het gestroomlijnd kopieren van de files over het netwerk naar een gedeelde map zonder dat ik die errors krijg?[/quote:08453d9e63] Je meeste data bestanden onder Windows XP zouden moeten staan in de map Documents en Settings. (Even uitgaande van de Engelstalige XP) Of je die hele map kun kopiëren zonder errors, weet ik niet. Maar toch zeker wel de map met de gebruikersnaam waar je mee inlogt. Mogelijk dat je hiermee niet alle data hebt. Want er zijn applicaties (waaronder spellen) die zich niet aan de Windows regels houden. En dus data plaatsen buiten die gebruikersnaam in die Documents en Settings map. In principe zouden gewone applicaties geen data moeten schrijven naar de map waarin deze geïnstalleerd zijn. Ook niet in de Windows map.
 • Recentelijk nog documents en settings in een .rar gestopt en kreeg ong 100 errors. Dingens als virusscanners etc zetten tijdelijke files weg in die map en ook zitten er logfiles van windows. Winrar gaat dan gewoon door, copy past helas niet.

  Misschien moet ik het maar gewoon rarren en daarna weeer uitpakken.

  Overigens is de 18 gb te klein gebleken met de hoevelheid software die ik altijd heb. Had tot voorkort slechts 1 GB vrij op die schijf wat echt te weinig is. Heb het nu opgeschoond naar 7.1 GB en dit met name gedaan door de herstelpunten maar te verwijderen.

  Ik install zelden software op C , op D staan programmas (40 gb) en op E games (90 gb). Helaas installeren veel games savegames en weet ik het allemaal op je c schijf zoals 500 mb voor de sims2 en nog een paar 100 mb voor simcity. Systemherstel pakt ook een berg.
  Op mijn nieuwe pc heb ik 40 gb aangehouden voor de C schijf daarvan is nu nog 27,5 vrij. Hier staat voor 1,75 GB aan program files op, de rest is 3 gb docus en settings ,2 gb aan virtueel geheugen en 1.7 gb windows (totaal 9 gb) en de rest zal wel herstelpunt zijn (best veel dus).

  Op mn oude pc is docu's en settings 2x zo groot, 5500 mb ongeveer. Ook bleek java zichzelf steeds te hebben geupdate wat 6x 100 mb was:P.
 • Ik zou wel gewoon een image maken met bijvoorbeeld Norton Ghost. Dan heb je echt alle files die je wil hebben. Aanbevolen is Norton Ghost 2003. Die heeft een gemakkelijke wizard en werkt prima onder XP.
 • [quote:80715c7f9e="johnlienden"]Ik zou wel gewoon een image maken met bijvoorbeeld Norton Ghost. Dan heb je echt alle files die je wil hebben. Aanbevolen is Norton Ghost 2003. Die heeft een gemakkelijke wizard en werkt prima onder XP.[/quote:80715c7f9e]
  Image is alleen leuk als je het kunt terugzetten wat dus niet kan omdat ik de partities opnieuw ga indelen. Of mis ik iets?
 • [quote:a79660f5d6]
  u heb ik hier wel wat ervaring mee en ik weet dat er een aantal problemen zijn:
  als je alles kopierd plakt zit er ergens wel een file tussen die je niet "mag" kopieren en dan is daarna het hele process geannuleerd.
  [/quote:a79660f5d6]

  Ik weet niet of ik je probleem goed begrijp, maar als ik dit goed lees, zoek je eigenlijk een geschikt stuk backup-software ??

  Met SyncBack heb ik goedkope (!) en goede ervaringen, omdat:
  - deze bestanden weg kan schrijven naar een andere partitie…. of 2e schrijf(!?)
  - en vooral….de foutjes laat zien van de bestanden…waar het
  [b:a79660f5d6]niet lukt![/b:a79660f5d6] Stel je de filters goed in…dan gaat het vaak alleen om user.dat en vergelijkbare systeembestanden! (dus acceptabel)

  Ruimte heb je wel nodig…bij 1 op 1 kopie…
  Of gaat het om iets anders dan een backup ?
 • je hebt seagate schijven in je systeem hangen .
  pak dan het progg maxblast is te downloaden in het Nederlands en kost niks .

  http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=MaxBlast_5&vgnextoid=7add8b9c4a8ff010VgnVCM100000dd04090aRCRD
 • Het gaat over 2x IBM helaas in raid 0:).

  Voor de duidelijkheid ik ben niet opzoek naar een backup in de zin van ik wil het kunnen terugzetten ik wil gewoon mn files verplaatsen (ben te lui om 160 GB uit te zoeken en alsje wat vergeet is het lullig) dus ik wil gewoon alles op mijn nieuwe pc gooien, daar heb ik ruimte zat (3x 500 GB).
  De oude pc waar deze files opstaat krijgt namelijk een nieuwe paritie indeling omdat door de loop der jaren de oude indeling niet meer handig is (vroeger was 2x80 GB veel). Heb ooit de F schijf er al afgesloopt en teruggegaan naar 3 partities maar tegenwoordig is C,D,E ook al onzin:). Ik ga naar C,D.
  Het is ook niet zo dat die oude files daar weer nodig zijn het is een kwestie van het niet willen kwijtraken van oude opdrachten, savegames, websites en weet ik het allemaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.