Vraag & Antwoord

OS Windows

Map Temp leegmaken?

4 antwoorden
  • Als één van de methodes om een PC te versnellen wordt vaak genoemd het leegmaken van de map "Temp". In beide mappen C:\windows\Temp, en C:\Gebruikers\Naam\AppData\Local\Temp (cq equivalente map in XP) zitten behalve veel temp/tmp-files ook veel andere files (log, txt, sqm, dat, etc.) en mappen, waarvan niet duidelijk is of ze gemist kunnen worden of niet. Is daar ergens informatie over te vinden? Heb dank.
  • Alles in een temp map kun je verwijderen hoor, als het nog in gebruik is zie je dat vanzelf. Overigens wordt er niets sneller door het deleten.
  • De pc wordt er niet sneller van, maar je krijgt vaak wel veel schijfruimte vrij. Je kunt het ook doen met crapcleaner, die wist nog veel meer van die troep. http://www.ccleaner.com/
  • Beiden bedankt. Ook al versnelt het leegmaken van een temp-map niets, en heb ik geen ruimteprobleem; gevoelsmatig streef ik altijd naar een schone PC met zo weinig mogelijk onnodige troep. Stop trouwens altijd zaken waarvan ik niet zeker ben in een map "Temp old" (in dezelfde hoofdmap), en hoop er dan snel achter te komen als iets tóch teruggezet moet worden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.