Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vreemd gedrag Win (Auto)Update(?)

lion
6 antwoorden
 • Ik heb Win AutoUpdate op "Kennisgeving over updates ontvangen, etc., etc. " staan (op 2 machines hier). Normaal gesproken betekent dit:

  Fase 1: In de systray verschijnt een melding dat er updates beschikbaar zijn en gedownload kunnen worden.
  (Die download volgt overigens niet altijd direct, maar kan b.v. pas in eeen volgdende Windows sessie plaatsvinden. Kwestie van spreiding op de server, naar ik aanneem.)

  Fase 2: Als de download "binnen" is, verschijnt in de systray een melding dat "de updates gereed zijn voor installatie".

  Bij de laatste melding bleken er 2 updates, maar kreeg ik geen melding zoals ik noemde onder "Fase 2". Ergo: de updates waren nog niet binnen.
  Vreemd genoeg maakte ik bij afsluiten van de 2 machines mee dat het afsluitvenster meldde dat "er nog update(s) geïnstalleerd moesten worden….!! Het betrof 1 update, te weten [b:9a66e18691]KB950749[/b:9a66e18691], de andere (maandelijkse) voor het hulpprogramma t.b.v. verwijdering schadelijke software is nog niet binnen.

  Ergo: er was dus wel degelijk een update gedownload (op 2 machines). Waarom dit niet gemeld is in de systray tijdens het werken, zoals gebruikelijk (Fase 2), is mij duister…. :roll:
  Betreft dit een nieuwe update techniek van Microsoft, of behoort het beschrevene incidenteel tot de mogelijkheden?

  Edit:
  "Later" is me ook nog opgevallen dat afsluiten van het systeem (bij 2 PC's dus) na install. van deze update een factor 3 langer duurt dan voorheen. Bij de lopende processen kan ik niets geks ontdekken.
  Nog meer mensen welke dit is opgevallen…?
 • 'k heb ook zo iets gehad: 'k heb Image Drive 7 en die werkte niet na SP3 omdat er iets was met mijn microsoft.net-bestanden.

  Heeft wat voeten in de aarde gehad om die te uninstallen en nadien waren ze 'binnen' maar wilden ze geen van beiden installeren: ze gingen tot 100% en daarna de melding dat ze niet geïnstalleerd waren. En idd: in software stonden ze niet vermeld. Wel bleef het leuke gele schildje steeds in de systray staan, maar na reboot ging het ook weer hetzelfde schuitje in.

  Enfin, van alles gedaan en uiteindelijk is het dan toch in orde gekomen.

  'k heb ook de indruk dat na sp3 er wat schort aan windows update-site… (en niet alleen daar aan?)
 • http://www.pcstress.net/cleanup.exe

  Hiermee wordt het meestal wel opgelost.
 • Dank voor jullie reacties, maar ik heb het idee dat ik toch niet helemaal duidelijk heb kunnen maken wat ik bedoel:

  "Normaal gesproken" verwacht ik, nadat de updates zijn opgehaald, een melding in de systray dat "de updates gereed zijn voor installatie". Hierna even wat muisklikken en….. voila……: klaar.
  Bij die laatste update is er "dus" wel degelijk een update (KB950749) opgehaald, maar heeft het systeem niet gemeld (systray) dat deze gereed was voor installatie, zoals gebruikelijk.
  In plaats daarvan meldde het systeem bij het afsluiten (keuzevenster "stand by, afsluiten, herstarten") dat er nog een update geïnstalleerd moest worden…..

  De update KB950749 is inmiddels dus op beide systemen geïnstalleerd op deze (afwijkende / ongebruikelijke!!) wijze, maar vreemd blijft het wel….
  Die andere update is nog niet binnen, maar da's niet ongebruikelijk, heb ik al vaker ervaren.

  Het "klopt" dus allemaal wel, in die zin dat die ene update op het systeem staat, maar de manier waarop is merkwaardig….. Net zo merkwaardig als het feit dat het afsluiten van Windows nu 3x langer duurt na die update… :evil: (Op beide machines!)

  [u:5fb1b9b062]Let wel: het hele verhaal is van toepassing op 2 PC's: 1 XP Home en een XP Pro machien. In beide gevallen staat AutoUpdate ingesteld als: "Kennisgeving over updates ontvangen etc….."[/u:5fb1b9b062]
  Ik heb dus niet het idee dat er een fout zou zitten in zowel die XP Pro als die Home versie…..

  Overigens: een "SP3" update melding zou ook middels AutoUpdate worden geregeld m.i.(?), maar ik heb begrepen dat als je "bij ben" wat betreft updates, je SP3 in principe er al op heb staan.

  Lange Pier: [u:5fb1b9b062]ben wel erg benieuwd wat die cleanup nou eigenlijk opschoont[/u:5fb1b9b062]…! (Ben er nooit zo kapot van om exe files open te klikken, maar denk op dit moment ook nog niet met allerhande "fix spul" aan het werk te moeten gaan).
 • http://www.pcstress.net/nl/

  Kun je zelf lezen wat het doet.
 • [quote:a654d089af="Lange Pier"]http://www.pcstress.net/nl/

  Kun je zelf lezen wat het doet.[/quote:a654d089af]

  Gezien de fouten / problemen op de website niet echt hoopgevend….
  Diverse linken werken niet (Kan pagina niet weergeven). Wellicht op een ander tijdstip…… :?

  Maar wat betreft die update zelf: ik ben benieuwd (niet iedereen heeft 'm al binnen) naar ervaringen van anderen m.b.t. (o.a.) de langere afsluittijd van Windows na deze update……!
  Ook de bijbehorende log file (KB950749.log) van deze update geeft al aan dat er (weer) aardig wat gerommeld is door M$ t.a.v. deze update. Ik krijg hier geen geruststellend gevoel bij….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.