Vraag & Antwoord

OS Windows

Bestand(en) kopieeren via active directory

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Ik wil graag een of meerdere bestanden via active directory kopieeren naar meerdere clients (windowsxp pro). Ik heb een cmd bestand gemaakt met een xcopy commando erin. Start ik dit cmd bestand lokaal op een windowsxp client dan wordt de kopie voltooid. (er wordt een bestand gekopieerd van een server naar een client).
  Het cmd bestand heb ik als startup script in een gpo geplaatst, onder computerconfiguratie-windows settings-startup. Deze heb ik onder een lege OU gehangen en in die OU heb ik de user en pc geplaatst. Er gebeurd echter niets na starten pc 2x.

  Als iemand een goede manier weet om bestand(en) via active direcotry te verspreiden dan zou ik dat heel graag weten. Of hoe dit .cmd bestand precies werkend te krijgen.
  In de .cmd staat: xcopy \\server\sharenaam\*.* "c:\documents and settings\all users\bureaublad" (inclusief de quotes)
 • Probeer zoiezo eens ipv *.cmd *.bat van te maken. Weet niet zeker of *.cmd wel werkt.

  Je zou ook aan het eind van je script een "pause" commando kunnen gebruiken. Hij voert de script uit en stop bij de pause commando. Zo heb je de tijd om te zien wat er gebeurd. En je weet of de script zoiezo gestart is. :wink:

  Je kan ook bij de eigenschappen van een gebruiker in Active Directory de login script aangeven. Zo hoef je niet moeilijk te doen met de policy's en OUs. Deze optie kan dan weer net niet gebruiken voor op een computer.

  Het is niet zo dat je perse en de computer en de gebruiker in de OU moet zetten om je loginscript te kunnen laten starten. Een van de 2 is al voldoende. Het ligt natuurlijk ook aan wat je opzet is.
 • Hebben de gebruikers wel de rechten op het script?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord