Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windowsversie op meerdere PC's ?

None
18 antwoorden
 • Tijdje geleden een PC aangeschaft met (helaas, even niet goed opgelet…) Windows Vista Home Premium. Nu overweeg ik nóg een pc aan te schaffen (wat is slechts maar 1 pc ook tegenwoordig in een huishouden hé ?).
  Dé grote vraag hierbij is dan nu echter:
  -1. Kan ik die pc kaal, zonder een besturingssysteem bestellen ? Omdat ik immers bij de vorige PC Windows Vista al bijgeleverd kreeg ? Die moet dan toch gewoon ook op die nieuwe pc te installeren zijn ?
  -2. Moeten er nog wel drivers bij geleverd worden voor bijvoorbeeld de video/audio/Ethernetkaart ?
  Bij voorbaat mijn dank voor de antwoorden.
 • En het antwoord is nee. Dit is niet legaal.OEM-versie is voor 1 PC en kan niet worden meegenomen naar een andere PC. De full versie kan wel naar een nieuwe PC maar zal dan eerst verwijderd moeten worden van de oude. 1 licentie per computer dus.
 • Dat het wellicht niet legaal zou zijn is mij echter bekend. Het gaat mij erom of het dan ook draait ?! Ik zal hier nu niet mijn mening ventileren wat ik van dat Microsoft-beleid vind, maar draait Vista dan niet ? Dan gooi ik er een oude XP-Pro versie op, waarvan ik weet dat dat dan ook niet legitiem kan zijn, maar dat dan wel draait als een lier !
 • over illegale zaken wordt hier verder niet gesproken.
  Er wordt dus ook niet gediscussieerd of een illegale versie werkt of hoe het wel werkend te krijgen is.
  Antwoord is dus nee, een OEM-licentie mag op slechts 1 pc geinstalleerd worden, en ja, installatie op andere pc zal leiden tot problemen met validatie.
 • Veel PC's zijn niet eens zonder Windows te bestellen. Zeker A-merk PC's. Als je zelf een PC samenstelt kan je zonder OS bestellen. Je kan ook overwegen om er Linux op te zetten dat is gratis. Als je een bijvoorbeeld een DELL koop ben je, als je een goede aanbieding treft, goedkoop uit inclusief een Windows licentie. Drivers worden vaak wel met een CD'tje meegeleverd.
 • [quote:4436821ca1="Griffioen"]Dat het wellicht niet legaal zou zijn is mij echter bekend. Het gaat mij erom of het dan ook draait ?! Ik zal hier nu niet mijn mening ventileren wat ik van dat Microsoft-beleid vind, maar draait Vista dan niet ? Dan gooi ik er een oude XP-Pro versie op, waarvan ik weet dat dat dan ook niet legitiem kan zijn, maar dat dan wel draait als een lier ![/quote:4436821ca1]

  Die mening doet er ook weinig toe, bij de aankoop ben je akkoord gegaan met de overeenkomst, daar kun je het later wel niet mee eens zijn alleen ben je zelf tot die koop overgegaan, niemand wordt gedwongen.

  Gebruik anders Linux, gratis en voor niets.

  Alhoewel ik ook niet heiliger ben dan de paus. :)
 • Ik begrijp dat u het als zijnde Computer Totaal het moeilijk krijgen kunt als u illegale activiteiten ondersteund en propageren gaat. Uw antwoord (waar ik overigens niets mee kan, maar dit terzijde) zal in dat verband dan dus ook ergens best wel correct kunnen zijn.

  't Kan zijn dat ik dan inderdaad - zoals 'LangePier' (florisserie ?) al aangeeft, op Linux over moet stappen, of een nog ander besturingssysteem ?
  Maar welke versie van Linux moet ik hebben ? En sterker nog: wat draait er onder Windows, dat niet… onder Linux draait ?

  Het klinkt misschien afgezaagd, maar bijvoorbeeld Microsoft Office vanaf 2003 en verder moet ik er wel op kunnen draaien…
  Het zal gaan om een (nog aan te schaffen) pc, met o.a. ongeveer de volgende kenmerken:
  - AMD Sempron 3200 Processor
  - 1024 MB DDR geheugen
  - 160 Gb Harddisk
  - 128 Mb videokaart
 • Voor 399 Euro heb je al een PC bij DELL inclusief een Vista Home Premium licentie.
  http://configure2.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?c=nl&cs=nldhs1&kc=305&l=nl&oc=D055002&s=dhs&sbc=inspndt_530
  Bovendien kan je ook nog even zoeken op deze site http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1134199
  Mischien dat je nog een kortingscoupon kan vinden.


  Als je Linux wil uitproberen zou ik Ubuntu proberen.
  http://www.ubuntu-nl.org/
  Voor Office werkzaamheden zit er OpenOffice in dit programma is compatible met MS Office.
 • Ik heb ergens al zo'n pc gevonden. € 199 kaal, zonder Windows. Met windows vista € 299. (ergens op internet bij zoiets als cpsnederland.nl)
  Ik wil echter gewoon de echte, onvervalste originele Microsoft Office versie 2003 of recenter kunnen laten draaien. Niet iets dat daarmee wellicht compatible is !
  Dit o.a. omdat ik veel office-interactie heb (om dit zomaar even te beschrijven) met zeer veel mensen/instellingen enz…
  Alles moet gewoon in dit verband supergladjes verlopen zonder dat derden zich eventuele extra inspanningen dienen te getroosten qua instellingen e.d. qua hun software enzovoorts !
  Dit wil niet zeggen dat ik persoonlijk Microsoft Office zelf het allerbeste pakket vind dat ooit uitgekomen is. Verre van dat…
 • [quote:e7d914907c="Griffioen"]Ik heb ergens al zo'n pc gevonden. € 199 kaal, zonder Windows. Met windows vista € 299. (ergens op internet bij zoiets als cpsnederland.nl)
  Ik wil echter gewoon de echte, onvervalste originele Microsoft Office versie 2003 of recenter kunnen laten draaien. Niet iets dat daarmee wellicht compatible is !
  Dit o.a. omdat ik veel office-interactie heb (om dit zomaar even te beschrijven) met zeer veel mensen/instellingen enz…
  Alles moet gewoon in dit verband supergladjes verlopen zonder dat derden zich eventuele extra inspanningen dienen te getroosten qua instellingen e.d. qua hun software enzovoorts !
  Dit wil niet zeggen dat ik persoonlijk Microsoft Office zelf het allerbeste pakket vind dat ooit uitgekomen is. Verre van dat…[/quote:e7d914907c]

  Dan is het simpel als je het wil zal je er voor moeten betalen. Voorwaarden van Windows zijn heel duidelijk hierover. Anders wordt het illegaal. Mischien kan je via marktplaats nog goedkoop een tweedehands licentie vinden van XP.
 • Misschien ergens dan toch wel niet zo heel slecht dat Kroes Microsoft dan bij tijd en wijle zo hard aanpakt ? Ik bedoel maar, ik wil in principe ook best ergens voor betalen, maar de prijzen zijn zó belachelijk hoog…
 • Ik begrijp dat je met mijn antwoord niet zoveel kan. Maar ik ben denk wel heel duidelijk dat we je hier niet kunnen helpen met illegale zaken.

  Laten we dit topic ook niet uitroepen tot een discussie topic over of microsoft duur is of niet. Als je dat wil open je maar een topic in het Offtopic gedeelte (als zo een topic daar nog niet staat).
 • Het is inderdaad meestal goedkoper om een pc aan te schaffen incl windows besturingssysteem. En ik geen arjant2 groot gelijk dat dit prachtige forum niet met illegale dingen verpest gaat worden (Dat zegt overigens niet dat ik geen illegale stuff gebruik). En daarbij komt ook nog als je een nieuwe pc wilt kopen, zeur dan niet als je een paar euro'tjes erbij moet leggen voor een perfect draaiende windows waar je de echte, onvervalste originele Microsoft Office versie 2003 of recenter op kunt laten draaien. Ik heb gezegd :D
 • Toch kan je legaal gratis Windows op je computer laten draaien.
  Ik heb dit gevonden voor Windows Vista.
  http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=814

  Het zit hem in de aanpassing van je BIOS.
  Als je een BIOS hebt met een SLIC tabel (Everest) dan kan je een Vista versie installeren die bij die SLIC hoort.
  Voorbeeld; een computer met een HP slic-tabel en je draait een HP Vista en zonder dat je ook maar iets hoeft
  te doen heb je een altijd werkende Vista.
  (Met XP wekt het ook)
  Nu is de grap dat je bijna ieder moederbord van een aangepaste BIOS kunt voorzien (dat mag, is geheel legaal
  om je BIOS aan te passen met wat dan ook) Daarna installeer je Vista met een OEM CD en het werkt, niets geen
  nummers of wat dan ook.
  Een gewone Vista installatie CD gaat ook maar dan moet er een certificaat geïnstalleerd worden, is ook weer een
  legale activiteit en een standaard serie nummer die voor alle OEMS hetzelfde is.
  Dit forum is er heel open over en geeft zelfs lijsten met biossen die werken.
  http://forums.mydigitallife.info/forumdisplay.php?f=4

  Jack Marotick
 • Dit topic ging over het installeren van een Vista versie op meerdere computers zonder licentie ervoor, ook na het aanpassen van de bios blijft dat illegaal hoor.

  Ook een OEM versie op een andere PC gebruiken is niet toegestaan ondanks de paradox hack.
 • [quote:2c1c8f5572="Lange Pier"]Dit topic ging over het installeren van een Vista versie op meerdere computers zonder licentie ervoor, ook na het aanpassen van de bios blijft dat illegaal hoor.

  Ook een OEM versie op een andere PC gebruiken is niet toegestaan ondanks de paradox hack.[/quote:2c1c8f5572] paradox hack werkt niet meer met SP1 :lol:
 • Moet je de goeie nemen. :wink:
 • Volgens mij valt dit topic niet binnen de voorwaarden hier…

  klik

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.