Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista schijfruimte

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Ik kan me moeilijk voorstellen dat je Vista instalatie plus je geinstaleerde programma's en je Mijn Documenten map bijna 40GB is. Blijkbaar zet je ook al je eventuele muziek, films, foto's, spelletjes, downloads ed. op de Windows partitie. Dat is niet echt handig… Ik zou alle info die niets met windows op programma's te maken hebben op je "data" partitie zetten.
  Met XP doe ik het met 10GB voor mijn windows partitie, ik weet dat Vista een stuk groter is maar bij lange na niet 30GB groter (heb hier ook een laptop staan met vista basic en die gebruikt ruim 15GB van de Windows partitie, die extra 25GB komen niet uit de lucht vallen). Ik zou daarom kijken of je niet bestanden kunt verplaatsen vanuit je Vista partitie naar je D partitie.
 • Die computerzaak heeft dat prima gedaan. Alleen zal je zelf niet zo slim geweest zijn om de D schijf te gebruiken voor je programma's en documenten e.d. Als je C alleen gebruikt voor Vista en verder voor de onvermijdelijke bestanden die op C geplaatst worden bij installatie van programma's, heb je aan 39GB voorlopig meer dan voldoende.
 • Mijn HD heeft twee partities nl. 1 van 39 Gb en een tweede van 179 Gb.
  oftewel C en D

  De zaak waar ik de PC heb gekocht is zo slim geweest de D partitie het grootste (179 GB) te maken zodat ik(met Windows op de kleinste partitie ) nu bijna geen schijfruimte heb en krijg nu continu de melding komt: er is onvoldoende schijfruimte en wordt tot ca. 130 Mb verkleind .
 • Bedankt voor de melding.

  Overigens is het een prima configuratie, als je tenminste alles op de D: installeert en niet op de C:.

  Verklein de D: en vergroot de C: in schijfbeheer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.