Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Start / Uitvoeren

Rosturp
20 antwoorden
 • Wat is DE methode om de gehele lijst onder Start / Uitvoeren volkomen schoon te krijgen? "AutoAanvullen" (Internetopties) wissen blijkt niet te werken….
 • CCleaner….. toch :roll:

  Even afmelden/herstart daarna.
 • Ccleaner?
  Welk item in Ccleaner….?? :roll:
 • Wat dacht je van [img:b1349cb8c2]http://i25.tinypic.com/30bzjao.png[/img:b1349cb8c2] << Klik voor groot
 • Dat vermoeden had ik al…. Maar helaas, niet alleen op een Pro machien hier, maar ook op een Home exemplaar werkt dit niet:

  [i:5a2c09cfb0]ANALYSE COMPLEET - (0.003 seconden)
  ——————————————————————————————
  0 bytes zal worden verwijderd. (Geschatte grootte)
  ——————————————————————————————[/i:5a2c09cfb0]

  En toch staan er items in die lijst en verschijnen er (eerder opgevraagde) webadressen bij het intoetsen van een letter……. Etc.
  Saillant detail: ergens heb ik een donkerbruin vermoeden dat e.e.a. het geval is na de switch van IE6 naar IE7, maar dat kan ik niet meer hard maken.
 • Wel na CCleaner gedraait te hebben[quote:0fc83341d8="Rosturp"]Even afmelden/herstart daarna.[/quote:0fc83341d8]
 • Vanwaar dan die "0 bytes" analyse. Programmabugje?
 • Na afmelden cq na herstart was "Uitvoeren" wel leeg?

  Wat jouw vraag betreft:
  http://forum.piriform.com/index.php?showforum=4
 • Of-ie leeg is na herstart? Geen idee, maar ga ik uitproberen (ondanks die "0 bytes" melding). Ik gebruik Ccleaner met grote regelmaat voor het opschonen van de Internetcache en zijdelings / incidenteel voor de andere mogelijkheden.
  Zal het hier laten weten….
  (Met dank voor de interessante link).
 • je kan ook manueel het register induiken en de hele mikmak wissen
 • Ccleaner gooit alles weg hoor, moet je het wel aanvinken anders doettienogniks. :roll:
 • [quote:32e6300caa="Lange Pier"]Ccleaner gooit alles weg hoor, moet je het wel aanvinken anders doettienogniks. :roll:[/quote:32e6300caa]

  Zoals ik al aangaf ben ik bijzonder selectief in het gebruik van Ccleaner… :wink:
  "Default" staat uitsluitend Internet Explorer met alle items aangevinkt. De rest wordt zo nu en dan (om de paar maanden) "behandeld" in een vlaag van schoonmaakwoede…. :)

  Resumerend: het gebruik van Ccleaner is me duidelijk!
 • [quote:a86397f7fa="Passer"]je kan ook manueel het register induiken en de hele mikmak wissen[/quote:a86397f7fa]

  Tuurlijk, maar 't is me niet helemaal helder waar die lijst onder Start / Uitvoeren ergens te vinden is. (Ook nooit iets over gelezen in C!T's en T&T's).
 • HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Explorer\ RunMRU

  Vinkje bij uitvoeren in Ccleaner kan ook. :wink:
 • [quote:8e819c2274="Lange Pier"]Vinkje bij uitvoeren in Ccleaner kan ook. :wink:[/quote:8e819c2274]

  Dat was me altijd al duidelijk, maar ik heb dit item nooit uitgevoerd om al eerder genoemde reden: de analyse liet "0 bytes" zien….
  De registerlocatie volgende, is daar inderdaad een eerder ingetypte opdracht aanwezig. Waar die webadressen (sommige eerder gebruikte) vandaan komen in die lijst na intoetsen van een letter is me nog niet duidelijk. Intoetsen van een k levert b.v. meerdere knmi adressen op. Het mag duidelijk zijn dat deze adressen nooit in die lijst (Start / Uitvoeren) zijn ingevoerd…
 • Die staan in de index.dat file (diegene waar we het eerder over hebben gehad) en een deel ook in een registersleutel.
  HKEY_USERS\Software\Microsoft\Internet Explorer\TypedURLs

  Ten eerste gooi je nu 2 dingen door elkaar en ten tweede, je haalt dus liever je bestelde goederen zelf op bij de webwinkel 100 km verder op terwijl ze gratis bezorgen.
  Webwinkel=register.
  Bezorger=Ccleaner.
  :P
 • Oh no! Not me! Kijk, je kunt in het register modderen, maar als het via TweakUI, Ccleaner, you name it kan, dan doe ik dat. Maar soms moet je wel eens wat…. :wink:

  En…., toch typisch dat-ie in Start/Uitvoeren items ophaalt uit "TypedURLs". Bovendien: altijd gedacht dat "TypedURLs" heel letterlijk genomen moest worden: dus door de gebruiker ingetypte adressen. Op die registerlocatie kijk ik hoogst zelden, dan wel nooit. Weer wat bijgeleerd. :?

  Overigens, wat betreft jouw opmerking: ook de vakbladen, C!T + T&T maken zich in tips wel eens schuldig aan het feit dat men gebruikers in het register laat klooien, terwijl het ook via (b.v.) een bovenstaan progje kan (of zelfs soms middels een Windows instelling…).
 • Nog in het eerder geven Piriform gevonden.
  [quote:1d4b33c088=" Disk4mat"]The reason those items arent shown is because they are stored in the regustry so there arent any files to delete
  emove.
  [/quote:1d4b33c088]
  Het effect van ongewenste aanvullen na het intypen van één letter in de Uitvoerenbalk, heb ik in de IE7 adresbalk. Gebruik standaard Firefox, die na opschonen door CC ook echt leeg blijft.
  Meerdere TypedURLs in het register gevonden (niet op de locatie zoals door [b:1d4b33c088]Lange Pier[/b:1d4b33c088] is aangegeven), maar deze geven niets weer.

  Misschien dat PurgeIE iets is.
 • Regustry…. :roll: :D
  Inderdaad zou wegens het feit dat het puur een "registry" aangelegenheid betreft wel eens die "0 bytes" analyse opgehoest kunnen worden…..
  Ik ben in het verleden al eens met "TypedURLs" aan het rommelen geweest zonder dat dit het (door mij) gewenste resultaat gaf.
 • Heb Ccleaner bij een schoonmaakactie t.b.v. de Internetcache dit item ook even laten "meenemen": de lijst Start / Uitvoeren is weer schoon.
  De analyse heeft me hier dus op het verkeerde been gezet…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.