Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Sata drivers bij installatie XP zonder diskette mogelijk?

Prin0096
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb even een kort vraagje: kan ik de benodigde SATA drivers tijdens de installatie (F6) installeren vanaf een cd (ik bedoel niet via een geslipstreamde Windows xp cd) ipv een diskette? Dit omdat de computer geen diskette station heeft.

  Alvast bedankt.
 • Sommige beweren van wel, ik niet.

  Overigens kun je bij de meeste nieuwere chipsets de SATA controller in de bios op IDE modus zetten.
 • En ik ben inmiddels één van degene die er van uitgaat dat het wel mogelijk zou zijn om zonder floppy SATA drivers te slipstreamen via nLite.

  Omdat ik een P5B moederbord heb, besloot ik het te proberen via deze Asus P5B-D WinXP Install Guide. De P5B-D heeft tenslotte dezelfde chipset als mijn P5B. Ik heb alle stappen volgens deze instructies uitgevoerd. Alleen was er bij mij bij stap 14 slechts één ICH8R driver te selecteren.

  Ik heb dit zowel getest met de geslipstreamde XP Prof SP2 en ook met de zojuist uitgebrachte SP3. Als ik de PC vanaf de XP SP3 CD met de SATA drivers, dan worden er wel verschillende drivers geladen totdat dit wordt onderbroken met een stop fout.
  [code:1:49d10a16d8] stop: 0x000007B (0xF78D2524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)[/code:1:49d10a16d8] Toen ik die Intel chipset drivers via F6 vanaf een floppy probeerde te installeren, kreeg ik dezelfde foutmelding.

  Uiteindelijk is het slipstreamen wel gelukt via de info van deze site http://sniping.org/2007/03/09/ichicanery8/
 • De TS gaf juist aan om NIET met een geslipstreamde cd te willen werken.

  Bij een Intel chipset en de sata controller in AHCI mode dien je ook de Intel Storage Manager driver mee te slipstreamen.

  Maar waarom makkelijk als het moeilijk kan.

  De SATA controller op IDE modus zetten lijkt mij makkelijker, hoef je helemaal 0,0 drivers te slipstreamen en die opte heeft Intel af vanaf het begin met zijn AHC southbridge met de sata controller.
 • Merci. Dan ga ik even checken in de manual of ik 'm op IDE kan zetten. En anders maar een floppy drive aansluiten. :(

  Edit:
  Ik kan alleen kiezen voor Sata/Raid/Disabled.
 • je kan gewoon van af de drivers cd van het bord de sata drivers installeren.
  tijdens de installatie van het os .
 • Gaat dat werkelijk lukken? Want ik daar niets over vinden op internet, maar wel heel veel over slipstreamen van de drivers wat ik dus niet wil. Ik neem voor de zekerheid maar een floppy drive mee.
 • [quote:5db204039d="Lange Pier"]De TS gaf juist aan om NIET met een geslipstreamde cd te willen werken. [/quote:5db204039d] :oops: Dan heb ik verkeerd gelezen. Dan heb je inderdaad gelijk. Windows XP checkt tijdens de installatie bij het laden van drivers via F6 alleen station A:
  [quote:5db204039d="plextor"]je kan gewoon van af de drivers cd van het bord de sata drivers installeren. tijdens de installatie van het os .[/quote:5db204039d] Dat is mogelijk met Windows Vista.
 • [quote:9fab2cce39="plextor"]je kan gewoon van af de drivers cd van het bord de sata drivers installeren.
  tijdens de installatie van het os .[/quote:9fab2cce39]

  Vertel, heb dat nu bij diverse merken mobo's en daardoor chipsets geprobeerd en mij is dat nooit gelukt, bij welk merk moederbord en welk type chipset en welke driver cd wil dat?
 • Waarom koop je geen floppy drive?
  Kosten: 8 euro.
 • Omdat die er niet in past, in de kast is geen mogelijkheid om 'm erin te schroeven, dat metalen gedeelte is verwijdert. Ik heb dus maar even een oude uit een andere pc geschroeft en deze tijdelijk even aangesloten. Problem fixed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.