Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows VISTA en Windows XP in LAN: delen Windows Vista D:\

Anoniem
Goofy44
3 antwoorden
 • In een lan met meerdere windows XP PC's SP3 is een Windows Vista PC opgenomen. De werkgroep naam voor alle PC's is gelijk. Op de windows Vista is het de bedoeling dat schijf D:\ gedeeld wordt met de andere pc's.

  Vanaf de windows vista PC kan je bij de gedeelde schijven komen op de windows XP PC's, dat werkt.

  Op de windows vista PC is te zien dat de schijf D:\ gedeeld wordt.

  De windows firewall op de windows vista PC is uitgezet. Bij reboot van deze pc zie je dan dat de windows vista firewall aan zou staan, klik je verder dan zie je dat deze uit staat. Op zich niet netjes.

  Vanaf alle windows XP PC's kan je bij alle gedeelde schijven van de andere PC's komen, echter niet bij de gedeelde schijf D:\ op de windows vista PC. Met firewall aan en uit op de vista.

  Op de windows XP PC's krijg je de melding dat de toegangsrechten om bij schijf D:\ op de windows vista PC niet in orde zijn of niet kloppen.

  Heeft iemand enig idee, waarom deze simpele configuratie met een gedeelde schijf D:\ op windows vista vanaf de windows XP PC niet te bereiken is ?

  Hoe is dit probleempje eventueel op te lossen.
  Mogelijk zijn we teveel gewend aan windows XP en is het wennen aan vista. :wink:

  Tips, reakie welkom,
  Bedankt.
  Goof.
 • Op je XP machine moet je met dezelfde gebruiker zijn ingelogt als op de Vista machine.
 • Hoi,

  Ga eens naar de D schijf op de vista comp. rechtemuisknop eigenschappen/ beveiliging/bewerken/toevoegen dat iedereeen kiezen en de machtigingen eraan koppelen ( ik heb ze op volledig beheer gezet ) en dan toepassen. daarna wel zeker weten dat de firewall goed is ingestelt. succes grt.Hans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.