Vraag & Antwoord

OS Windows

Partitie maken wil niet

4 antwoorden
  • Vista home. Ik heb een harde schijf van 500 gb en daarop it een c partitie met Vista en een klein recovery partitietje. Heb met Paragon Partition Manager geprobeerd de c partitie op te delen. Krijg ik de volgende mededeling: A new partion cannot be created on this hard disk. Most probably, all primary slots are occupied and there is no extended partition. Heeft iemand een idee wat er aan hand kan zijn en hoe kan ik toch een nieuwe partitie maken?
  • Je dient eerst de C: te verkleinen en in die vrijgekomen ruimte kun je dan een primaire of extended partitie aanmaken en in die extended partitie kun je weer tot 255 logische station aanmaken, primair heeft de voorkeur. Mocht er al een extended partitie opstaan dan kun je die vergroten, die dient dan wel naast de vrije ruimte te staan.
  • Gelukt, geen probleem, dank je wel.
  • Ik heb ergens gelezen dat die partitie aanmaken wel kan maar dat dan een en ander niet meer zou werken of terug te vinden zijn van pre-geinstalleerde software. Ik heb een Lenovo notebook van de 3000 N200 reeks met een OEM Vista Premium erop. Bovendien blijkt die Vista Premium met een partitioneringstool van Microsoft zelf gepreinstalleerd te zijn. Waarom dan een ander Partitioneringsprogramma gebruiken ? Of zijn niet alle Vista OEM OS met een partitioneerder uitgerust ?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.