Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Van FAT32 naar NTFS

Moos
8 antwoorden
 • Hallo Allemaal, ik wil van een computer de FAT32 omzetten naar NTFS.
  Dat schijn je te kunnen doen met het commando "convert c /fs:ntfs" zonder dataverlies. Voor de zekerheid wil ik eerst een image maken.
  En toen rees mij de vraag, kan ik een image van een schijf met FAT32 probleemloos terug zetten als deze omgezet is naar NTFS?
  Iemand die daar ervaring mee heeft?
  Alvast bedankt!
 • Nope, een image neemt de partitionering mee. Mocht het onverhoopt misgaan, en je zet daarna het image terug, dan heb je weer gewoon een fat32 schijf.
 • Dag,

  ter aanvulling op Gerben's posting: de image van je harde schijf is één groot bestand dat op sectorlevel gecreëerd wordt. Dat is een niveau onder het bestandsniveau. Het neemt daardoor dus de hele configuratie inclusief alle bestanden (ook de verborgen, gelockte en systeembestanden) mee.

  Met welk programma wil je de image maken? Misschien bevat dat zelf ook wel een fs-conversiefunctie.

  Met groet, Wilhelm
 • Je kunt ook alle bestanden kopieëren via een opstartbare CD zoals een BartPE cd, die kun je ook terugplaatsen via dezelfde cd, dan maakt het niet uit of het een FAT32 of NTFS partitie is.
  http://www.nu2.nu/pebuilder/
  Kan ook via een OS op een andere partitie bij een dualboot b.v.
 • Ok dus als ik die image van FAT32 na conversie naar NTFS terug zet heb ik die fat32 weer, dat wist ik dus niet. Dus als het wel lukt is het ook belangrijk dat je nog een image maakt van die NTFS.
  Ik heb True Image, zal eens kijken of daar nog een conversie mogelijkheid op zit.
  Bedankt alvast tot zo ver!
 • Het convert commando gaat altijd goed.
  Natuurlijk is het een goede zaak, dat je een dump van je partitie maakt voordat je begint.
  Bij fout gaan van de conversie kun je ook nog op file level spullen terugplaatsen met TrueImage.

  Na een succesvolle conversie weer een dump van je partitie maken.
 • Ik heb een backup gemaakt en het commando "convert c: /fs:ntfs" ingevoerd, nu krijg ik de volgende waarschuwing;

  Convert kan niet worden uitgevoerd omdat het volume door een ander proces wordt gebruikt. Convert kan wel worden uitgevoerd als dit volume eerst wordt ontkoppeld.
  ALLE GEOPENDE INGANGEN NAAR DIT VOLUME WORDEN IN DAT GEVAL ONGELDIG.
  Wilt u een ontkoppeling van dit volume forceren <J/N>

  Iemand enig idee wat dit betekend en wat ik moet doen?

  Omdat ik niet wist wat de gevolgen konden zijn heb ik uiteindelijk maar op N gedrukt. Daarna kwam de volgende vraag;

  Het conversieprogramma kan niet exclusief toegang krijgen tot station C: en kan dus niet met de conversie beginnen. Wilt u dat de concersie plaatsvindt wanneer het systeem opnieuw wordt gestart <J/N>?

  Dat leek me wel een goed plan, J geselecteerd en ging inderdaad na opnieuw opstarten converteren naar NTFS en is gelukt.

  Bedankt iedereen!
 • J selecteren. Je computer wordt dan opnieuw opgestart en in de opstartfase wordt je filesysteem geconverteerd naar NTFS

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.