Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

32 en 64 bit. why?

Lange Pier
5 antwoorden
 • Ik weet niet zeker of het hier tuishoort, maar als het hier niet hoort, zou dan een moderator het willen verplaatsen.
  Ik heb namelijk geen probleem.

  Elke dag denk ik steeds hetzelfde:
  32 bit en 64 bit processoren, waarom?

  De gemiddelde computergebruiker ( ik bedoel met "gemiddelde" iemand die niet doet overklocken en misschien niet eens de windows-map bezoekt) wordt getipt door een ander.
  Als gemiddelde gebruiker kan je soms niet weten dat het een 64 bit is als hij/zij die heeft.
  Hij/zij zal het snel willen doen en neemt perongeluk een 32 bits-versie.

  Dat bedoel ik nou!
  Kan het niet simpeler?

  Alles bijvoorbeeld 32!
  Dan ook nog het nieuws dat Windows BlackBomb of Windows 7 de laatste 32 bit-windows wordt!

  Echt, ik snap het niet.

  Kan iemand het uitleggen?
 • Het is niet een heel erg duidelijk verhaal van je maar ik denk dat je wilt weten waarom er sowieso 64 bit [i:fe00462cdf]is[/i:fe00462cdf].

  Het grootste voordeel van een 64bit OS is dat je meer dan 3.5GB aan intern geheugen kan worden gebruiken. Daarnaast kan dan 1 programma meer dan 2GB aan geheugen gebruiken, dit is in 32bit de max.
 • Check verder op Wikipedia deze info over 64-bit http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit
 • [quote:f47e0f03b9="Drewster"]Het is niet een heel erg duidelijk verhaal van je maar ik denk dat je wilt weten waarom er sowieso 64 bit [i:f47e0f03b9]is[/i:f47e0f03b9].

  Het grootste voordeel van een 64bit OS is dat je meer dan 3.5GB aan intern geheugen kan worden gebruiken. Daarnaast kan dan 1 programma meer dan 2GB aan geheugen gebruiken, dit is in 32bit de max.[/quote:f47e0f03b9]
  En dan zeg ik : Ja en ?
  Oftewel : waarom zou je als *normale* gebruiker ooit tegen zulke limieten aanlopen ?
  Welke programma's zouden uberhaupt zulke hoeveelheden data tegelijk in het geheugen moeten hebben ?
  De enige programmatuur die in die categorie zou kunnen vallen zijn in de categorie foto/film-bewerking. En zelfs daar is met intelligent gebruik van het systeem nog genoeg te regelen.

  De keuze tussen 32- en 64-bits voor je pc is wat mij betreft net zo oninteressant als de keuze van het soort motor van je auto.
  Het verschil klinkt misschien stoer, maar als je in de praktijk dagelijks in de file stil staat merk je er niks van.
 • Je hebt gelijk dat we er nu als "normale" gebruiker nog niet veel aan hebben. Maar de trend dat alles meer geheugen en opslag gebruikt gaat gewoon lekker door, het geheugen gebruik van Vista is meer dan dat van XP en van Windows 7 zal het weer meer zijn dan van Vista. Dus nee, nu is het niet perse zinvol, maar over 5-10 jaar?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.