Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ico's in systray

None
14 antwoorden
 • Zoals bekend kun je bij de icootjes in de systray aangeven dat-ie "verborgen wordt indien niet actief".
  Weet iemand van jullie hoe dit mechanisme "werkt"? Soms is een ico van een toepassing welke werd gebruikt, vrij vlot weer "uit het zicht", maar het komt ook wel eens voor dat zo'n ding wat langer verschijnt en enkele Windows sessies later zich nog steeds meldt….. :?
 • Klik rechts op het systeemvak en kies voor [b:588096bf12]Eigenschappen[/b:588096bf12], in het dialoog wat dan verschijnt kiezen voor [b:588096bf12]Aanpassen…[/b:588096bf12]. Daar kun je per icoon aangeven wat ermee moet gebeuren.

  Mvg,
 • [quote:0b17da8797="Joost de Bruijn"]Daar kun je per icoon aangeven wat ermee moet gebeuren.[/quote:0b17da8797]

  Da's me volkomen bekend, maar dat is dus juist de vraagstelling. Sommige van die dingen hebben geheel eigen opvattingen over "verbergen indien niet actief"…..
  Iets dergelijks geldt b.v. ook wat betreft dat LAN verbinding icootje: je kunt 'm op "altijd weeergeven" zetten tot pasen en pinksteren op 1 dag vallen, maar op een of andere wijze zet-ie zichzelf later weer op "verbergen indien niet actief".
  (Let wel: ik constateer dit op meerdere XP pc's).
 • Dat is nou de MagicTouch van Windows. Geen idee hoe het allemaal kan. :roll:
 • Het "verrassingseffect van Windows" heet dat dan…..!
  Als alle auto's net zo betrouwbaar waren als Windows, dan zagen de wegen geel van de pechdienst auto's! :wink:
 • Ik was voor een kennis bezig een laptop even weer op orde te brengen. Een goed voorbeeld van eigenwijs gedrag blijkt dat InCD icootje te zijn. De gebruiker had het progje nooit gebruikt en 't ico'tje stond ingesteld als "verbergen indien niet actief". Maar daar wil-ie niets van weten!
  Hij laat zich continu in alle glorie zien. De enige manier om 'm te verbergen is "altijd verbergen" selecteren…. :?
  Nothing is perfect…. :?
 • [quote:5ea7d608e1="lion"]Hij laat zich continu in alle glorie zien. De enige manier om 'm te verbergen is "altijd verbergen" selecteren…. :? [/quote:5ea7d608e1]My penny.
  InCD maakt het mogelijk om herschrijfbare Cd’s als extra schijfruimte te gebruiken.
  Waarschijnlijk is InCD constant actief op de achtergrond >> vandaar ook de aanwezigheid in de systray.

  Aangezien die kennis er nooit gebruik van maakt is mijn advies om InCD te deïnstalleren. Dat is dus de manier om het te verbergen :wink:
  Voorkomt ook brandconflicten en leesproblemen van het medium zonder InCD. Dan is er weer een InCD / UDF-reader nodig.
 • Waar InCD toe dient, da's mij bekend. Ik gebruik 'm zelf ook…. :wink:
  Het verschil is echter dat-ie bij mij na enige tijd weer "verborgen" wordt en bij die kennis hardnekkig aanwezig blijft.
  Overigens heb ik bij mijn eigen machien ook eens meegemaakt dat-ie geheel onverwacht na een systeemstart weer te voorschijn kwam. Even "altijd verbergen" gevolgd door "verbergen indien niet actief" bracht 'm op andere gedachten.
  Los hiervan: "Direct CD" (Adaptec / Roxio) is m.i. aanzienlijk beter dan InCD. Maar ja, helaas geen freeware…….
 • [quote:37e525c01e="lion"]Even "altijd verbergen" gevolgd door "verbergen indien niet actief" bracht 'm op andere gedachten.[/quote:37e525c01e]Het "verbergen" doe je nu via de optie rechtsklik op > Taakbalk > Eigenschappen > Systeemvak aanpassen
  Zit er geen opties onder rechtsklik > op de icon zelf?
  Bron
 • Oeps, dubbel door de enorme snelheid van dit forum. :oops:
 • http://support.microsoft.com/kb/945011

  http://www.pctools.com/guides
  egistry/detail/1238/
 • @Rosturp:
  Ik wil InCD niet uninstallen. Onder de r.klik zitten wel wat mogelijkheden, maar niet t.a.v. het systray icootje.
  @Lange Pier:
  Microsoft artikel heeft betrekking op Vista en is niet relevant. Wat het PCTools artikel met die registersleutels (welke mijn systemen onbekend zijn) beoogt is me niet helemaal duidelijk. :roll:

  Wat ik met dit draadje aangeef, is het feit dat er sommige systray-iconen zijn die zich soms, incidenteel of vaak geen bal aantrekken van de gekozen instelling. "Verbergen indien niet actief" betekent in mijn opinie dat een dergelijk icoontje een stuk of 5 Windows sessies nadat het bijbehorend progje gebruikt is uit het zicht verdwijnt…..
  Een aantal houdt zich eraan, maar er zijn er die (ondanks de instelling "Verbergen indien niet actief";), toch zelf kiezen om altijd weergegeven te worden. Het InCD picto'tje is een aardig voorbeeld.

  In ander grappig voorbeeld is het picto'tje van je (W)Lan verbinding. Zet 'm op "Altijd weergeven" en kijk een paar dagen later nog eens. Vrij grote kans dat Windows 'm zelf op "Verbergen indien niet actief" heeft gezet als de verbinding onderbroken is geweest.
  Ondanks deze instelling wordt-ie toch continu weergegeven….. :?

  Ergo: ik geloof nog niet eens zozeer dat het een tekortkoming van het bijbehorende progje betreft, maar meer een van de vele Windows capriolen….
 • Kon hem van XP niet vinden maar de sleutels zijn gelijk en in die andere link staat in feite hetzelfde op een andere manier.
  Kijk nog maar eens, ze staan er echt wel en na het verwijderen word de notification area opnieuw ingesteld na een reboot.
 • Je hebt gelijk, ik had op een verkeerde plek in de registry gekeken.
  Desondanks is dat hele verhaal (System Icons may not appear…., etc.) m.i. iets anders dan wat ik bedoel. In mijn betoog "appeared" er nml. van alles wat er niet moet staan, althans niet zichtbaar….. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.