Vraag & Antwoord

OS Windows

dualboot XP - Vista werkt niet meer

6 antwoorden
  • ik heb een dringende vraag over dualboot. ik heb een harde schijf met daarop 3 partities op C staat windows XP op E staat verschillende Date en op F staat Vista ik had eerst een opstart menu keuze tussen XP & Vista, maar nu start Vista direct als eerste op, en kan ik niet meer kiezen. Als ik vistabootpro gebruikt zegt deze dat hij maar 1 besturingssysteem kan vinden. Ik wil eigenlijk verder gaan met Vista, maar deze staat op F, en ik wil deze egenlijk op C hebben, kan ik zomaar de naam van de schijven wijzigen, ik heb al geprobeerd op C te formateren maar dit lukt niet Wie kan mij verder helpen of een goed tip geven.
  • 1. Opstarten met de XP schijf in de drive en een herstelinstallatie doen: installeren, kiezen voor R(epair) installatie over de oude XP heen. Alles blijft behouden onder XP. 2. Je multiboot/nu brakke multiboot wordt overschreven door de XP opstartroutines. 3. Zodra XP zonder multiboot opstart Vistabootpro installeren onder XP, Vista toevoegen en kijken of de beide OS'sen via de multiboot netjes opstarten. 4. Opstarten onder Vista, via Vistabootpro de XP ingang verwijderen. 5. Opnieuw opstarten en kontroleren of Vista netjes opstart zonder multiboot. 6. Vanuit Vista de XP partitie wissen/formatteren. Of Vista op F of op C staat (zodra je ermee opstart) hangt af van hoe het geïnstalleerd is. Heb je met de DVD geïnstalleerd dan staat Vista op z'n eigen C. Je ziet de Vistapartitie vanuit XP alleen niet als C. Heb je vanuit XP Vista geïnstalleerd, bijv. vanaf een downloadbestand op harde schijf, dan kan ie op F staan. Dat valt dan niet meer te wijzigen: alle installatiebestanden verwijzen naar de letter waaronder je de boel heb geïnstalleerd.
  • De opstartbestanden staan ook voor Vista op de C:, die kun je dan niet formateren, gewoon Vista opnieuw installeren op de C:, staat alles zoals je het wilt hebben. En je kunt de schijfletter niet veranderen van een systeemschijf.
  • bedankt voor de reactie ik heb echter hierbij nog een probleem bij de reparatie van XP vraagt het ten eerste welke windows ik wil herstellen die op C:/WINDOWS of op E:/WINDOWS als ik voor C kiest wil hij graag het administrator wachtwoord wat ik helaas niet meer zeker weet, maar als ik het wachtwoord opgeef wat ik denk dat het is kom ik niet verder dan de melding C:/WINDOWS is dan het wachtwoord niet goed of moet ik dan een andere opdracht geven, of kan ik op de een of andere manier dit wachtwoord achterhalen. Ik heb tijdens de installatie volgens mij NOOIT een wachtwoord opgegeven !!
  • Dan zit je toch al in de repair/herstelconsole, weet alleen niet wat je daar wilt doen, je kunt daar een fixmbr uitvoeren, dan start daarna Vista niet meer op, dat kun je weer repareren met Vistabootpro, of als de boot.ini niet meer werkt een bootcfg /rebuild uitvoeren om de opstartpaden van XP te repareren, dit werkt alleen als de MBR van XP is. Of je kunt tijdens de installatie doorgaan, dus niet voor de eerste R kiezen en in het werkelijke installatie scherm voor repair kiezen, dan wordt de huidige installatie gerepareerd, indien die optie aanwezig is wat ook niet altijd het geval is.
  • wat betekent of is de MBR van XP. op C staat windows XP en nog andere data, maar windows XP start niet meer op, alleen vista start nu rechtstreeks op van F. Ik wil alleen XP herstellen zodat deze weer normaal opstart, maar niets dan de data verliezen op de C schijf ,eventueel via dualboot menu met Vista er naast

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.