Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

SP3 traag opstarten

None
10 antwoorden
 • Na installatie van SP3 start mijn noteboek erg traag op. Voor de installatie duurde het opstarten ongeveer 1,5 minuut maar nu is dit dik 3 minuten geworden.
  Het register heb ik met CCleaner al opgeschoond.
  Heeft iemand de zelfde problemen of heeft iemand een oplossing hiervoor?

  Met vriendelijke groet,

  Jos
 • Dat heb ik ook,het aanmelden,afmelden en afsluiten ging veel sneller zonder Sp3
 • op de computer main computer no problem
  op de acer 2310 nog niet gedaan
 • [quote:6ad38d88a2="jolandw"]Na installatie van SP3 start mijn noteboek erg traag op.[/quote:6ad38d88a2] Had je voordat je Service Pack 3 had geïnstalleerd, deze stappen wel uitgevoerd? Ceck ook nog op Microsoft XP Pro trager na installatie SP3 in Windows XP Professional Wellicht zou je beter je originele Windows XP CD kunnen slipsteamen met Service Pack 3 via applicatie nLite. Zodat je deze vervolgens schoon kunt installeren.
 • Beste Jolo,

  Ik heb helaas het "stappenplan" niet gezien maar het nu wel doorgelezen en eigenlijk geen moeilijkheden gezien die op mijn installatie van de update van toepassing zouden kunnen zijn. Ook is het zo dat ik bij het installeren geen enkele foutboodschap heb gekregen en ook geen andere moeilijkheden wat betreft het gebruik van andere programma's.

  Ik gebruik geen AVG dus dat is ook niet de oplossing.

  Om nu een schone installatie te doen, met het risico van andere moeilijkheden met bestaande programma's, vind ik het trage opstartprobleem niet groot genoeg.

  In ieder geval bedankt voor deze antwoorden.

  Mvg, Jos
 • Check dan of je iets bruikbaars kunt vinden op het neowin.net forum over onderwerp XP sp3 BOOTING SLOW Logon+Service takes LONG, No spyware/malware/virusesese HELP! Check ook nog of er info te vinden is over het trage opstarten in Windows XP logboeken. Op de site van computer!totaal staat nu een cursus Aan de slag met Windows-logboeken
 • Beste Jolo
  Instalatie Sp3 ging goed zonder foutmeldingen,had Xp er 2 dagen daarvoor opgezet en de rest heb ik er na de install van sp3 opgezet.

  Zo ook avg 8.0 :lol:

  Als ik het in Bootvis goed gezien heb houd ''Logon plus Service '' nogal op tijdens het starten.
  maar goed brand is erger :wink:
 • Logon+Service is bij mij ook erg lang tw. 107,30 sec.

  Jolo, ik zal de topic die jij opgeeft goed blijven volgen en zal verder eens kijken of ik in de logboeken iets kan vinden en ook eens naar de cursus kijken.

  Mvg, Jos
 • Ik heb de optie "Logboekregistratie bij opstarten inschakelen" ingeschakeld om de file Ntbtlog.txt te laten maken. Maar wat ik er aan heb weet ik niet want er staan een hele hoop regels in met 'Geladen stuurprogramma \………….' en een paar met 'kan het stuurprogramma niet laden \…………' Het zegt mij niets want ik weet niet welke programma's wel of niet geladen moeten worden.

  Mvg, Jos
 • Ik wil jullie niet ongerust maken, maar XP Home + SP3 ( pas geinstalleerd ) start in minder dan 1 minuut op. Overigens sneller dan met SP2.

  En mijn opstartlijst bestaat uit 12 items

  Ik bedoel maar, er is vast iets anders aan de hand, niets met SP3 te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.