Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

groot aantal dubbele bestanden in pc verwijderen?

Anoniem
f.j.stols
9 antwoorden
 • Na allerlei malheur met daarna nieuwe windows heb ik eens laten zoeken naar dubbele bestanden: met zowel `duplicate files` als ook met `EasyCleaner`10.000 en meer bestanden in 40 minuten gevonden, ter grootte van 4,7 GB. Heeft iemand een advies of een echt schone windows, en daarna alles opnieuw installeren verstandig is? Mijn H.D. is 80 GB.De p.c. is niet echt traag te noemen.
 • kennelijk heb je niet de hd geformatteerd voor je windows er opnieuw opzette, want anders had je niet die hoeveelheid dubbelen…..
  ik zou inderdaad de hele boel opnieuw installeren, maar formatteer dan eerst de hd, dan weet je zeker dat je echt schoon bent.
  staan er nog data op die schijf (mails, docs, adresboeken, favorieten) dan eerst maar even die veiligstellen!
 • dat kan kloppen; ik heb het door de pc-man laten doen, vandaar..
 • ja, de ene pcman is de andere niet…. :wink:
  enfin, ´t is even werk en je kop d´r bij houden, maar dan heb je weer een heerlijk snel pc-tje!
 • ja, dank je wel. Zal nu maar gaan dóórzetten met een echt schone installatie (laten) doen, zelf voel ik me daar niet toe in staat.
 • ach, zó moeilijk is dat nu ook weer niet.
  laat je bij de hand nemen door www.schoonepc.nl en het zal best lukken!
 • maak eerst maar een backup ik voorzie al problemen….
  windows heeft vaak mappen waar een backup van bestanden neergezet wordt als er iets mis gaat… die ben je dan ook kwijt….
  Ik zou het per map aanpakken. Temp, tmp mappen e.d kun je gerust leegmaken, maar prefetch mappen en hoe ze ook mogen heten…. zou ze daarin laten staan…
 • ik heb zelfs het boek van Schoone pc, maar het is mij (soms) te ingewikkeld en/of de stappen te groot (d.w.z. begrijp het niet altijd) Ik laat het maar doen voor een paar tientjes. Daar koop je ook 2 0f 3 inktpatronen voor.
 • [quote:b7f1037aea="f.j.stols"]Zal nu maar gaan dóórzetten met een echt schone installatie (laten) doen, zelf voel ik me daar niet toe in staat. [/quote:b7f1037aea] Of check deze Engelstalige Step-by-Step: Clean installing Windows XP Daarin staan alle Windows XP installatie stappen met bijbehorende afbeeldingen. Als je je XP installatie zo schoon mogelijk wilt hebben, kun je het beste de originele Windows XP installatie CD sliptreamen met Service Pack 3. Dat slipstreamen zou je onder andere kunnen via applicatie Autostreamer. Of eventueel via applicatie nLite.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.