Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Melding "sr" in systeemlogboek XP Pro

None
9 antwoorden
 • Zo nu en dan (ca. 2 a 3x bij ca 50 Win sessies) kom ik de volgende melding in mijn systeemlogboek tegen:

  [i:c8e9580d21]Tijdens de verwerking van het bestand SAVRT op het volume HarddiskVolume1 is de fout 0xC0000043 opgetreden in het filter van Systeemherstel. Controle van dit volume is gestopt.[/i:c8e9580d21]

  Persoonlijk vind ik dergelijke meldingen altijd voer voor cryptologen :cry: , maar misschien is er een van jullie die kan uitleggen wat er nou bedoeld wordt? :roll:
  Moet ik hier uit afleiden dat "C" niet meer gecontroleerd wordt door system restore (resp.: er wordt tijdens deze Win sessie geen herstelpunt gemaakt?)….. En dat alles omdat er 1 bestandje dwars ligt tijdens het opstarten?
  (SAVRT heeft iets te maken met de AutoProtect functie van Symantec AV).
 • [quote:33214e588d]Persoonlijk vind ik dergelijke meldingen altijd voer voor cryptologen [/quote:33214e588d]
  Helemaal mee eens…en probeer maar eens wat concrete uitleg te krijgen…da's nog een slagje lastiger!

  Maar ik vermoed dat je theorie aardig klopt.
  Virusscanners van Symantec (en anderen) hebben van nature de onhebbelijkheid delen van het systeem te claimen en geen enkel 'herstel' toe te laten …
  Op het NET vond ik deze tragi-komische discussie over jou vraag… die je misschien ? - heel misschien ?- wat verder helpt:

  http://www.theeldergeek.com/forum/index.php?showtopic=9856
 • Dank voor je link.
  Mogelijk betreft het een soortgelijk geval, maar toch is het niet helemaal identiek. Ik heb nog niet ervaren dat mijn "restore points" ge-"purged" worden…. Alle puntjes blijven mooi staan.
  Bovendien wordt er gesproken van fout 0xC0000243, terwijl in mijn geval 0xC0000043 aan de orde is.

  Ook de melding is wazig: "Controle van dit volume is gestopt."
  Dat zal dan best wel, maar het systeem maakt wat later wel keurig een (betrouwbaar) herstelpunt.
  Het vreemde is dat ik 2 XP Home systemen onder m'n beheer heb en XP Pro Systeem. Op de Home systemen niets van dit alles, maar wel op m'n eigen (Pro) systeem, waarbij onduidelijk is waarom het zich niet altijd (gelukkig), maar soms voordoet.

  Ik ben nog altijd erg gelukkig dat mijn auto aanzienlijk betrouwbaarder is dan welke Win versie dan ook….. :wink:
 • Ik heb een slechte indruk van Symantic Software, niet alleen door eigen ervaring, maar ook door berichten van anderen.
  De programma's van Symantic grijpen diep in op je systeem waardoor dit soort problemen kunnen optreden. Ook verwijderen van Symantic's programma's is soms lastig en soms alleen via een un-install van Symantic zelf te doen.
  Ik zou dat programma, virus scanner? van het systeem eraf gooien en een goede andere, vaak gratis te downloaden, van het Internet halen. B.v. AVG- goed en niet duur (freeware)
  perloc
 • [quote:e37fc427ec="perloc"]Ik heb een slechte indruk van Symantic Software, niet alleen door eigen ervaring, maar ook door berichten van anderen.
  De programma's van Symantic grijpen diep in op je systeem waardoor dit soort problemen kunnen optreden.[/quote:e37fc427ec]

  Is over het algemeen correct, maar gaat absoluut niet op voor de Corporate version….. :wink:
  Een nagenoeg perfect AV prog!!
 • Vreemd genoeg ben ik het met jullie beiden, perloc en lion eens.
  Ook ik gebruikte Sym Corporate tot voor kort (jarenlang)
  EN het is waar..een relatief stabiel programma, maar perfect zal ik het niet noemen…wel bijna perfect…omdat mijn 7-versie pas bij een san in Veilige modus met wat kleine troep op de proppen kwam…en niet eerder!

  En helaas ook, precies om wat Perloc zegt, ik heb inderdaad ook heel vervelende ervaringen met het verwijderen/herinstalleren van Sym corp. editie. (tot ik het trucje met het register doorhad, t.w. 151 vermeldingen handmatig er uit.)
  Maar…ook stabiel..als ie draait….eerlijk is eerlijk.

  En wat "geval 0xC0000043" betreft..kan je verder helaas niets melden.
 • Tamelijk irritant geval!
  Ik hoopte dat een uit- en inschakelen van SR een positief effect zou hebben. Helaas….
  Nog vreemder is dat het zich zo-nu-en-dan voordeed en zeker niet bij iedere Win sessie.
  Als je de Microsoft link volgt in de link welke tj1 noemt (theeldergeek), dan kom je ergens het verhaal tegen dat er een hotfix zou zijn (in de vorm van 2 .dll's ?). Deze zijn echter niet op te halen. Wel kom je ergens de hotfix "Fix141412" tegen, welke je kan aanvragen bij Microsoft. Maar waar dat ding toe dient is me niet duidelijk….
  Ik hoop op betere tijden, want een oplossing zie ik zo 1-2-3 nog niet!

  Edit (16:40 uur):
  Ik ben wat aan het experimenteren gegaan met de startup alternatieven van de Symantec AutoProtect functie.

  Onder "Configure - File System AutoProtect - Advanced" zijn er twee opties om AutoProtect te starten:
  1) System start
  2) Symantec AntiVirus start

  Ik heb 'm van "1" op "2" gezet, waarbij AutoProtect dus nu iets later (paar seconden) geactiveerd wordt (na de systeemstart). Uiteraard kunnen in die paar seconden hele vervelende dingen gebeuren, maar dat geringe risico wil ik dan nog wel lopen….

  Bij een herstart van het systeem gedroeg "sr.sys" zich nu netjes. Ik hoop ([u:b22681613d]knock on wood[/u:b22681613d]!!) dat dit een definitieve oplossing is….. :?
 • Het spoor van de stopcodes is verder uitgelegd…op:

  http://www.cdp.com/library/ErrorCodes.pdf

  Google je verder op delen van de uitleg bij "0xC0000043"…dan blijkt er veel meer over "sr" (on)bekend…
  Googelen op "savrt" brengt ook veel meer info boven water..
 • Dank voor die pdf met error codes. Helaas niet conform mijn "probleem", gezien het feit dat (tekst achter) "This occurs…." in mijn geval niets met een "deleted image" te maken heeft….
  Dat van die "Share flags" zou mogelijk hout kunen snijden, ware het niet dat het voorval zich (gelukkig) niet tijdens iedere Win sessie voordoet.

  Tja, en verder: Googelen op die error code geeft aan dat er anderen zijn waar dit ook speelt. Een oplossing komt echter nergens in zicht. :cry:
  Blijft een wazig iets, temeer omdat ik nog 2 andere XP machines heb waar het [u:ad4f09c847]niet[/u:ad4f09c847] speelt….

  Ben bijzonder benieuwd of de door mij verzonnen "oplossing" (een latere start van AutoProtect, zie eerdere reactie) definitief zoden aan de dijk zal zetten! :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.