Vraag & Antwoord

OS Windows

Drive letters verwisseld

5 antwoorden
  • Hallo mensen, Sinds kort ben ik van Windows 2000 Pro overgestapt op XP Pro. C schijf geformateerd en Xp Pro geinstalleerd. Nu bleek achteraf dat de Windows Xp installatie van mijn C partitie waarop dus ook de boot sector zit veranderd heeft in drive D:\ :? Hoe krijg ik dit nu weer terug als mijn C:\ ? Heb partition magic geprobeerd maar deze kan de taak niet uitvoeren omdat immers op mijn D:\ partitie ( wat dus eigenlijk gewoon mijn C:\ partitie is ) mijn OS heeft. Dus mijn hele OS start niet meer op als ik mijn D partitie wil veranderen in C. Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd. Iemand een oplossing zonder dat ik weer opnieuw moet installeren? Alvast bedankt
  • [quote:70513b70b5="mshrak"]Nu bleek achteraf dat de Windows Xp installatie van mijn C partitie waarop dus ook de boot sector zit veranderd heeft in drive D:\ [/quote:70513b70b5] Heb je al gecheckt hoe je harde schijf/schijven wordt/worden getoond in Windows XP Schijfbeheer? Wellicht zou je daarvan een afbeelding kunnen posten. Zoals onderstaand voorbeeld [img:70513b70b5]http://members.home.nl/wout.grotenhuis/WinXP-Home043.gif[/img:70513b70b5] [quote:70513b70b5="mshrak"]Iemand een oplossing zonder dat ik weer opnieuw moet installeren? [/quote:70513b70b5] Als het is zoals bovenstaand voorbeeld, kun je Windows D:\ alleen nog maar op C:\ krijgen, door deze opnieuw te installeren.
  • Hi Bedankt voor je reactie. Ben nu op mijn werk dus kan zo`n plaatje niet posten maar het is precies als hierboven alleen heeft mijn OS op de een of andere manier mijn C:\ tevens systeem partitie de letter D:\ gegeven. Dus gewoon omgewisseld. Moet zien te kijken hoe ik de D weer in een C kan hernoemen zoals het voor de installatie ook was. Heel vreemd het is ook voor de eerste keer dat ik dit mee maak. O ja ik kan het natuurlijk wel opnieuw installeren en voor C kiezen maar mijn boot sector ( 8Mb) zit nog steeds op de D:\ wat oorspronkelijk C:\ was. Bij het installeren heeft er dus een hernoeming van de drive letter plaats gevonden zonder dat ik daar een opdracht voor heb gegeven.
  • [quote:7049842a76="mshrak"]Ben nu op mijn werk dus kan zo`n plaatje niet posten maar het is precies als hierboven alleen heeft mijn OS op de een of andere manier mijn C:\ tevens systeem partitie de letter D:\ gegeven. [/quote:7049842a76] Dan check je als je weer bij je PC bent, voor alle zekerheid Windows XP Schijfbeheer nogmaals. Daarin zou te zien moeten zijn, waardoor XP op D: is terecht gekomen. Had je XP wel geïnstalleerd volgens deze [url=http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sg_clean.asp]Step-by-Step: Clean installing Windows XP[/url]
  • Begin overnieuw, je hebt de C: niet geformateerd maar verwijderd en opnieuw aangemaakt, dan wordt automatisch de volgende partitie de vrije eerste schijfletter, de C:. :lol:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.