Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP opstartprobleem

Anoniem
derkdejong
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit de laatste tijd met een probleem met mijn computer. Mijn computer kwam van de een op de andere dag niet meer voorbij het opstartscherm van Windows XP. Je ziet het blauwe balkje lopen en vervolgens loopt deze vast. Nu is het mij wel gelukt om dit op te lossen na formatteren maar het probleem is nu al 2 keer in 2 weken teruggekomen. Om elke week mijn pc te formatteren gaat mij een beetje te ver. Nu is het probleem dus weer en heb ik dus een niet-werkende computer in de kamer staan.

  Ik snap niet wat het probleem nou is aangezien ik nergens een foutmelding kan vinden. Via foutopsporingsmodus vind ik niks, op internet kan ik niks vinden en er is geen randapparatuur aangesloten dat voor problemen kan zorgen.

  Hoe kan ik dit probleem oplossen en waar zit het probleem nou eigenlijk precies?

  Gegroet, Brak
 • ofwel je hebt een brakke versie van xp, ofwel je hardware zit tegen… dat wordt experimenteren en afstrepen dus!
  al eens met de xp-cd van de buurman geprobeerd?
  heb je tussen installatie en de fout nog andere software erop gezet, of doet de fout zich ook voor op een ´kale´ windows?
  kan je na de fout wel opnieuw starten in veilige modus of ´met ´laatst bekende werkende configuratie?
  maak de kast eens open, neem alle kaarten en stekers los, maak de boel goed schoon en zet alles weer solide vast. en heb je twee geheugenreepjes, wissel die dan eens om.
 • Hey,

  Aan de software kan het niet liggen. Heb het met mijn Windows XP cd geprobeerd, van een vriend, m'n zus en mijn broer en geen van allen werkt. De fout heeft zich nu ook voorgedaan op een kale windows. Ik heb windows afgelopen donderdag opnieuw geinstalleerd en vandaag pas de tijd gehad om verder de pc op orde te brengen (al m'n files terugzetten etc.) maar dit lukte dus niet want hetzelfde probleem kwam weer naar voren.

  Ik kan wel opstarten in veilige modus maar niet via laatst werkende configuratie. De kast is schoon en heb net vandaag de pc terug op zijn plek gezet dus alle kabels zijn vandaag opnieuw ingestoken. Kwa eventuele lading die op de pc staat kan totaal geen sprake zijn. Ik zal het morgen eens met een andere geheugenkaart proberen.

  Het is nu tijd om het bed in te duiken. :roll: :lol:
 • [quote:9b95d06e2e] De kast is schoon[/quote:9b95d06e2e]
  Is het koelblok op de processor ook stofvrij?Misschien ooit eens tegen aan gestoten,waardoor de koelpasta z'n werk niet goed meer kan doen.

  Kijk in het bios eens naar de temperaturen.

  Harddisk controleren met een tool van de fabrikant.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

  Draai CHKDSK eens via de hersteconsole.

  Uitleg herstelconsole.

  http://support.microsoft.com/kb/314058/nl

  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.