Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP laat zich niet installeren op Dell Laptop

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Een nieuwe laptop (Dell Inspiron 1525) met daarop Windows Vista. De nieuwe gebruiker wil geen Vista en daarom heb ik een OEM-versie van XP gekocht. Wil deze installeren en na de hardwarezoektocht en bestanden verzamelen van XP komt eindelijk het scherm waarin de keuze gemaakt kan worden om XP te installeren met de [Enter]-toets of F3 exit geloof ik. Nadat deze procedure is gestart komt de melding "geen vaste schijf gevonden voor de installatie" Nu had ik dit even daarvoor ook al geprobeerd en had tijdens het indrukken van de [Enter] toets een externe harde schijf via de USB aangesloten en toen wilde Windows zich op de externe schijf installeren. Misschien heeft Dell hier een soort van bescherming ingebouwd maar die moet toch te omzeilen zijn, dacht ik maar hoe. Waarom ziet XP geen harde schijf, terwijl hij wel in de laptop zit. :roll:
  • Dan worden de drivers van je hdd besturing niet standaard herkend.
    Hier een handige howto : http://www.capwoc.com/dell-inspiron-1525-windows-xp-how-to-plus-fotos/
  • Mag ik je heel hartelijk bedanken voor deze tip. Ik ga het gelijk proberen.
  • Ik ben aan het lezen geslagen maar een ding begrijp ik niet helemaal. vanaf punt 4 van de uitleg (how to integrate SATA RAID Driver into Windows XP CD) staat er specify de XP installation files maar Vista staat nog steeds op de schijf en die map i386 folder, hiermee wordt toch de XP folder bedoeld? Kortom, het slipstreamen snap ik niet, de term is mij geheel onbekend. Kun je aangeven hoe ik dit moet doen met nlite? Het zal wel aan mijn kennisniveau liggen, helaas. Misschien even een stap voor stap methode. Alvast bedankt :(
  • Normaal kun je in de bios de SATA controller OF op IDE modus zetten OF van de NATIVE mode AF, dan wordt de SATA schijf gewoon gezien, na de juiste drivers geïnstalleerd te hebben kan hij weer teguggezet worden.
  • De slipstream methode zoals eerder beschreven is gelukt. Het enige wat maar niet lukt zijn de netwerkdrivers. eerst had ik per ongeluk een 64 bit driver te pakken maar dan gaat het hele systeem over de rooie. Nu heb ik een originele driver CD van Dell en ga dat eens proberen, het moet toch lukken. Bedankt voor de reacties. XP staat er op. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.