Vraag & Antwoord

OS Windows

na installatie gomplayer alle .dat bestanden gewijzigd

5 antwoorden
  • alle .dat bestanden zijn nu voorzien van een gomplayerpictogram, ook ntuser.dat De typenaam is nu "gom mediafiles (.dat)" De bestanden laten zich niet scannen met avast - geen toegang. Google levert niets op. Over Gomplayer is vrijwel iedereen enthousiast, maar hierover kan ik niets vinden. Ik voel me er niet helemaal happy bij. Wie weet of het wel/niet kwaad kan.
  • verkenner - extra - mapopties - bestandstypen. zoek hier ´dat´ op en ontdoe deze extensie van de link naar gomplayer.
  • Gewoon wijzigen door een ander 'openen' te geven werkt niet. Ben totaal vergeten hoe ik dat vroeger deed. Zo lang al niet meer gebruikt. Bij geavanceerd actie veranderen? Maar wat zet ik daar dan, kladblok of zo? Ik neem aan dat gomplayer in principe nooit iets met dat files te maken heeft. Maar hij heeft ook andere files 'in bezit' genomen en hoe kom ik dan te weten wat hij wel en niet mag/moet openen. Als je me verder kan helpen, Derk, dan graag. En anders gooi ik de player er wel weer af, hoewel het een fijn ding is.
  • ik deed het net nog, om even te checken of ik het wel goed had. ga naar bestandstypen, selecteer ´dat´, klik op bewerken. selecteer openen, en kies voor verwijderen, klik ok, klik ok. en daarmee is bij mij de toevallig aanwezige openaar mediaplayer verdwenen uit het dat-lijstje (wat nu helemaal leeg is, en zo hoort dat dacht ik voor .dat bestanden. en wat die gom betreft: ik gebruik ´m ook. vind alleen lastig dat ´ie er zo vaak mee ophoudt als ik iets verder wil springen....
  • Het is gelukt. Tenminste gom is van de dat af, maar alle dats hebben nu kladblok als standaard opener. Nou ja, misschien was dat daarvoor ook al zo en het voelt veiliger. Bedankt in ieder geval. En verder...ach, ik spring niet (meer) zo ver :-)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.