Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hele slome pc met goede specs, waar ligt dit aan?

Chorro
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een pc van nog geen half jaar oud en dus uiteraard met Windows Vista (Home Premium in mijn geval), maar hij is zo ontzettend traag terwijl er vrij weinig op staat (muziek enzo staan allemaal op externe schijf)… Volgens de meter in mijn sidebar die het CPU gebruik meet en meet hoeveel werkgeheugen wordt gebruikt, komt de CPU meter nauwelijks onder de 30% en de werkgeheugen meter ligt altijd rond de 50%… Hier volgen de specificaties:

  2 GB intern werkgeheugen
  160 GB harde schijf (+ 500 GB externe harde schijf, waardoor de interne schijf nauwelijks is gebruikt)
  2 x 1,5 gHz processor
  nVidia GeForce 8400M GS met 256 MB geheugen
  Windows Vista Home Premium

  Wat kan ik hiertegen doen? CCleaner heb ik al en als antivirus gebruik ik AVG… Ik wordt hier zo moe van…
 • [quote:3298ff889b="Chorro"]Windows Vista (..) maar hij is zo ontzettend traag [/quote:3298ff889b] Met Service Pack 1? Kun je omschrijven wat je precies traag vindt? Had je op computer!totaal dat artikel al gecheckt? Vista: pc is traag, instabiel en loopt vaak vast. Check ook nog deze topic over onderwerp Windows Vista onnatuurlijk sloom. Heb je al gecheckt hoe snel je harddisk (nog) is via applicatie HD Tune?
 • Opstarten gaat lekker snel, maar soms heb ik alleen MSN en 1 internet explorer open en als ik dan een extra tabblad wil openen in internet explorer dan neemt dat vaak iets van 15 seconde in beslag. Ook als ik wat typ in MSN, dan moet ik stoppen met typen, 5 seconde wachten en dan zie ik pas of ik spelfouten heb gemaakt (oftewel: Dan verschijnt mijn tekst pas in het typvenster). HD Tune geeft bij mijn externe schijf minimaal 26,1 MB/sec en maximaal 32,1 MB/sec. Bij de interne schijf minimaal 30,9 MB/sec en maximaal 46,5 MB/sec. Op het moment van schrijven is deze pc gewoon snel, maar het kan maar zo zijn dat dit over een half uur heel anders is. Ik heb het gevoel dat er programma's op de achtergrond draaien die ik zelf niet doorheb zeg maar, hoe kom ik hier achter en hoe stop ik ze?

  EDIT van 27/06/08 16:45: De pc is weer verschrikkelijk langzaam, alleen internet explorer (2 tabbladen) en Windows Media Player staan (zichtbaar) open
 • Maar was die Vista zoals ik vroeg met Service Pack 1. En heb je dit probleem alleen met IE7. Of ook met Firefox? Check om mee te beginnen of je iets bruikbaars staat in deze Internet Explorer on Vista Locking Up or Running Slowly.
  [quote:1edfd192b4="Chorro"] Ik heb het gevoel dat er programma's op de achtergrond draaien die ik zelf niet doorheb zeg maar, hoe kom ik hier achter en hoe stop ik ze? [/quote:1edfd192b4] Check op de site van computer!totaal deze Workshop: Vista versnellen.
 • [quote:e6a19a7c1f] ….. in internet explorer ….. [/quote:e6a19a7c1f]

  Internet is vaak erg langzaam; hangt van de site af.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.