Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer Freeze

Frostje
4 antwoorden
 • Tja ik best vast nummer tig met dit probleem, vaak weet ik dingen wel te fixen maar nu tast ik toch echt in het duister. Het probleem is ineens ontstaan, zonder aanwijsbare reden. Geen error niks, gewoon random freeze en dat s het dan, niks regeert.

  Mn vriendins computer "bevriest" zo ongeveer 1-2 min nadat het opgestart is, en soms zelf al voor ik de password heb in kunnen typen. Alle activiteit verdwijnt opslag, HDD's worden stil, en je hoort helemaal niks meer (behalve de fans ofc). Ik kon nog wel in safe mode komen (al is dat de laatste 2x ook niet gelukt), daarin heb ik norton eraf gehaald en AVG 8.0 erop gezet, en een scan gedraait. Geen verandering.

  Ik heb ook de schijf met windows erop ge-defragmenteerd.
  Disk check heb ik ok ook geprobeert maar daarin loopt het vast op dezelfde manier.
  Als eerst heb ik trouwens het systeem een halve maand terug in de tijd gezet met system recovery, voor het geval het door een zonet geinstalleerd programma is. Maar dat maakte geen verschil.
  Ik heb in device manager gekeken of er ergens gele vraagtekentjes of uitroeptekenjes stonden.. dus niet.
  Ik heb de hele kast stof vrij gemaakt… Maakte ook geen verschil.
  Uuhm sorry als ik iets vergeet maar ik ben al 2 dagen bezig met vannalles uitproberen dus sorry als iemand iets noemt dat ik al geprobeert heb. :lol:

  Specs wise gaat het om een;

  P4 3.0Ghz
  Niet zeker maar denk 1 gb geheugen
  GeForce 7 series, weet niet zeker welke, kan wel opzoeken als het belangrijk is..
  600Watt zalman cpu

  Als iemand meer detail wil over de specs, ask en ik zoek het uit, uit mn hoofd heb ik dus geen flauw idee en ik voel er niet veel voor om het uit te zoeken als het niet nodig is. ( die grijze doos heeft een gigantische berg haat bij elkaar geschraapt in 48 uur :lol: )

  Ik hoop echt dat iemand met een goed idee komt :o

  Alvast bedankt,

  Frostje
 • Begin maar eens te testen. Geheugen met memtest, harddisk met de diagnosetool van de fabrikant, temperaturen met coretemp, voltages met een multimeter.
 • Heeft weinig met temperaturen te maken of geheugens, ik ben die weg ook al gegaan, kreeg op dit forum geen antwoord, behalve soms 'buzz words '. waar je weinig mee kunt, vaak tijdverspilling.

  Bij mij was hetzelfde probleem, na lang zoeken, een maand of zo, kwam ik op het volgende en heb dat advies opgevolgd en tot nu toe met succes.

  IK heb wel een router waar IP adres wordt aangemaakt, dit ging automatisch en daar ging het verkeerd. Dit moet je vast instellen, lees dit.

  http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=554512

  Quote

  SYMPTOMS
  A Windows NT primary domain controller (PDC) and a Windows NT client computer reside on the same physical subnet and the same domain. The client computer can connect to a network share on the PDC. In the Windows NT PDC, the following system event appears in Event Viewer:

  Event ID: 8003
  Description: The master browser has received a server announcement from the computer <Windows> that believes that it is the master browser for the domain on transport <NetBT>. The master browser is stopping or an election is being forced.

  CAUSE
  This problem occurs if the subnet mask of the Windows NT client computer is incorrect or different from the PDC. The client computer attempts to promote itself to the master browser of the subnet and fails.

  RESOLUTION
  To correct this problem, change the TCP/IP protocol configuration to the correct subnet mask.

  Unquote

  en deze van Microsoft, waar in staat wat je moet doen.

  http://support.microsoft.com/?kbid=143153

  De stop wordt veroorzaakt door een misverstand in jouw computer.

  Succes en vr. groet,
 • Ik betwijfel of deze oplossing ook in de verste verte maar iets met het probleem te maken kan hebben. Maar TS kan het allicht proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.