Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wederom service pack 3

None
14 antwoorden
 • Zoals ik ook op het forum heb gelezen kan het installeren van SP3 nogal wat problemen opleveren. Praktisch heb ik die ervaring ook bij een vriend van mij. De PC bleef na installatie in een "loop" hangen, kon daardoor niet meer opgestart worden. Geprobeerd e.e.a. via veilige modus te herstellen met "systeemherstel", maar ook deze was niet meer benaderbaar. Dus systeem geheel opnieuw geinstalleerd, gelukkig stonden daar niet al te veel programma;s en bestanden op.
  Nu heb ik op eigen PC SP 3 nog niet geinstalleerd. Krijg uiteraard van MS bericht te downloaden, maar ik durf het niet. Moet er niet aan denken om weer helemaal opnieuw te beginnen. Belangrijke documenten, foto's e.d. heb ik gebackupt op een externe vaste schijf.
  Heeft iemand nog een hint?
 • Als je een AMD systeem hebt, is het een bekend probleem. Daar bestaat een aparte patch voor, die eerst geïnstalleerd moet worden.

  Hier nog meer info: lange link en ook hier.
 • Gerben,
  Bij systeem staat op mijn PC: Intel Pentium 4CPU 3.00GHz.
  Is dus geen AMD?
  Met dank voor de reactie.
 • Dan zou jij dit probleem dus niet moeten hebben. Het kan overigens nooit kwaad, even een image backup te maken. Kun je altijd weer terug, mocht het onverhoopt niet werken.
 • Gerben,
  Kan ik zo'n image maken via Nero als je weet?
 • Ik doe het zelf met acronis trueimage. Moet met Nero ook kunnen, maar dat heb ik zelf nooit gedaan. Als alternatief heb je ook nog het gratis driveimage-xml. Staat ook wel op de ultimate boot cd.

  http://www.runtime.org/dixml.htm
  http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
 • Gerben,
  Bedankt voor je inspanning!
 • Gerben,
  Nog even. Mijn vriendin heeft een AMD.(HP) Zag van HP het volgende bericht ALVORENS pack 3 te downloaden.
  [b:5ab6337186][i:5ab6337186]Click Yes in the “Windows is running in safe mode” window.
  Right-click the Start button, and select Explore .
  Browse to C:\Windows\System32\Drivers.
  Find and right-click the file intelppm.sys .
  Select Rename and type the text: XXXintelppm.syx .
  Press Enter and look to make sure the file was renamed successfully. [/i:5ab6337186][/b:5ab6337186]
  Echter kan ik intelppm.sys niet vinden onder drivers.
  Zou ik direct in het register-zelf kunnen wijzigingen? Zo ja, hoe kom ik daar ook weer?
 • Gerben,
  Je hoeft niet meer te reageren op mijn voorgaande vragen. Heb ontdekt dat info van HP onjuist is, want betreffende driver komt niet voor bij hen.
  Dit n.a.v. je "lange link". Tool gedownload en alles is gelukkig naar wens verlopen.
  Nogmaals bedankt.
 • [quote:ea26e20fbb="gerben"]Als je een AMD systeem hebt, is het een bekend probleem. Daar bestaat een aparte patch voor, die eerst geïnstalleerd moet worden.[/quote:ea26e20fbb]

  Dit is mij en vermoedelijk nog vele andere AMD'ers totaal onbekend. Waarom is dit niet wat uitvoeriger bekend gemaakt door M$? Wereldwijd zullen er nogal wat AMD gebruikers zijn!
  Hoe dan ook; ik ben blij dat ik 'm nog niet "verwerkt" heb. Ik wacht rustig af tot-ie door M$ aan de AutoUpdates is toegevoegd (zou "ergens" halverwege dit jaar zijn) en zal dan alsnog bezien of ik er nog trek in heb. Ik heb nog niet het gevoel dat ik iets mis.
  Normaal gesproken mag toch verwacht worden dat alle problemen (dus ook t.a.v. AMD) er dan uitgehaald zijn.
 • Lion,
  Ik ben er met enorme schade ook achtergekomen. PC komt in een "loop" en ook veilige modus werkt niet en tevens kun je systeemherstel niet bereiken. Dankzij Gerben kon ik een tool downloaden. Wat nog erger is dat b.v. HP foutieve info geeft.
  Vervelende is ook, dat wanneer je SP3 niet download, je de overige updates niet kan verkrijgen, althans die ervaring heb ik.
 • [quote:778323aa64="Zlatan"]Vervelende is ook, dat wanneer je SP3 niet download, je de overige updates niet kan verkrijgen, althans die ervaring heb ik.[/quote:778323aa64]

  Dat is beslist niet waar en zeker niet als je de AutoUpdate functie van Windows gebruikt. Ik heb meedere machines hier staan zonder SP3. Deze is ook door Microsoft nog niet toegevoegd aan de (auto)updates.
  Alle andere (essentiële) updates komen nog steeds netjes binnen. :wink:
  Bij mijn weten kun je ook via de update pagina iedere update (behalve de Genuine Advantage Tool) "afvinken"….
 • [quote:fad9c7acaa="Zlatan"]Vervelende is ook, dat wanneer je SP3 niet download, je de overige updates niet kan verkrijgen, althans die ervaring heb ik.[/quote:fad9c7acaa] Bij Service Pack 2 van Windows XP is dat inderdaad het geval. Sommige security updates kunnen niet geïnstalleerd worden, als SP2 niet is geïnstalleerd. Wellicht komt dat ook nog met Service Pack 3. Dat weet je nooit van te voren bij Microsoft. De beste manier is waarschijnlijk Service Pack 3 slipstreamen met de originele Windows XP CD, en deze schoon installeren. Zorg overigens wel voor een recente firewall en antivirussoftware.
 • [quote:f84c9a2a43="jolo"]De beste manier is waarschijnlijk Service Pack 3 slipstreamen met de originele Windows XP CD, en deze schoon installeren.[/quote:f84c9a2a43]

  Dat zal best wel, maar ik denk er nog niet over om een goed lopend systeem te herinstalleren. (Bij 3 machines alhier!). Da's iets uit de tijd van Win3.x en deed ik uitsluitend als dit onafwendbaar was.
  SP3 zou een verzameling zijn van alle essentiële updates, uitgekomen na SP2, "met nog wat aanvullingen". Althans, zo luidde de Microsoft lezing destijds. Dus of iedereen zich nou erg druk moet maken over SP3….?? :?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.