Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

vista pc blijft steeds hangen.

johnlienden
5 antwoorden
 • ik heb een vista pc die regelmaatig blijft hangen. soms is het een half uur goed en dan komt zit 30 sec vast. en een andere keer zitten er 2 min tussen en dan hangt de pc weer voor 30 sec.
  Ik heb een 3gb ram(de winkel zij dat het daar door kwam :evil: dus echt niet)
 • Als de pc zou crashen, was dat wel een eerste verdachte geweest. Maar ik begrijp dat ie tijdelijk bevriest, en daarna wel weer goed werkt? Dan zou ik het eerder in drivers zoeken. Loop gewoon al je hardware eens na, en kijk of je nieuwere drivers kunt vinden. Ik heb het zelf wel eens gehad met een netwerkkaart. Duurde korter dan bij jou, maar hij zat regelmatig een paar seconden vast. Dat was over na het updaten van een netwerkkaart driver.

  Maar het kan natuurlijk nooit kwaad, je geheugen even te testen met memtest. Al is het alleen maar om weerwoord te hebben tegen die verkoper.

  http://www.memtest.org/
 • Niets om je zorgen over te maken - of juist wel. Een Vista OS dat blijft hangen is nu eenmaal typisch iets voor Vista. Ik had dat vanaf de eerste week met mijn laptop met Vista erop. En het heeft niets te maken met RAM of CPU. Zoals jij heb ik ook 3Gb RAM (al de rest is overbodig want Vista 32bit "ziet" niet meer dan 3Gb zelfs al steek je er 4Gb in). bovendien heb ik 2,1 Ghz Core2Duo. Dus dat zou toch voldoende moeten zijn dacht ik. Dat ding blijft dus af en toe gewoon hangen. Je kan natuurlijk zoals gerben zegt beginnen met update drivers enz.. Bij mij heeft dat geen fluit geholpen.

  Wat ik in dat geval doe is het volgende: wachten, gewoon wachten. Soms komt alles terug in orde en soms krijg je een popup. Kies dan voor "sluiten" van de oorzaak van het bevriezen; gewoonlijk een of ander programma dat blijft hangen. Het is zo en reeds tot vervelend toe 100x herhaald op allerlei forums, dat er bij Vista gewoon veel te veel op de achtergrond meedraait. Oh en laatste tip: die sidebar van Vista .. zet die af want die was er toevallig ook de oorzaak van dat mijn OS net iets meer bevroos dan ik kon verdragen. Dat ding werkt langs geen kanten vanaf de alereerste dag bij mij !!!!!!!
 • [quote:50f11ac89a="JimBFB"]Niets om je zorgen over te maken - of juist wel. Een Vista OS dat blijft hangen is nu eenmaal typisch iets voor Vista. Ik had dat vanaf de eerste week met mijn laptop met Vista erop. En het heeft niets te maken met RAM of CPU. Zoals jij heb ik ook 3Gb RAM (al de rest is overbodig want Vista 32bit "ziet" niet meer dan 3Gb zelfs al steek je er 4Gb in). bovendien heb ik 2,1 Ghz Core2Duo. Dus dat zou toch voldoende moeten zijn dacht ik. Dat ding blijft dus af en toe gewoon hangen. Je kan natuurlijk zoals gerben zegt beginnen met update drivers enz.. Bij mij heeft dat geen fluit geholpen.

  Wat ik in dat geval doe is het volgende: wachten, gewoon wachten. Soms komt alles terug in orde en soms krijg je een popup. Kies dan voor "sluiten" van de oorzaak van het bevriezen; gewoonlijk een of ander programma dat blijft hangen. Het is zo en reeds tot vervelend toe 100x herhaald op allerlei forums, dat er bij Vista gewoon veel te veel op de achtergrond meedraait. Oh en laatste tip: die sidebar van Vista .. zet die af want die was er toevallig ook de oorzaak van dat mijn OS net iets meer bevroos dan ik kon verdragen. Dat ding werkt langs geen kanten vanaf de alereerste dag bij mij !!!!!!![/quote:50f11ac89a]
 • [quote:f0e1b245f7="JimBFB"]Niets om je zorgen over te maken - of juist wel. Een Vista OS dat blijft hangen is nu eenmaal typisch iets voor Vista. Ik had dat vanaf de eerste week met mijn laptop met Vista erop. En het heeft niets te maken met RAM of CPU. Zoals jij heb ik ook 3Gb RAM (al de rest is overbodig want Vista 32bit "ziet" niet meer dan 3Gb zelfs al steek je er 4Gb in). bovendien heb ik 2,1 Ghz Core2Duo. Dus dat zou toch voldoende moeten zijn dacht ik. Dat ding blijft dus af en toe gewoon hangen. Je kan natuurlijk zoals gerben zegt beginnen met update drivers enz.. Bij mij heeft dat geen fluit geholpen.

  Wat ik in dat geval doe is het volgende: wachten, gewoon wachten. Soms komt alles terug in orde en soms krijg je een popup. Kies dan voor "sluiten" van de oorzaak van het bevriezen; gewoonlijk een of ander programma dat blijft hangen. Het is zo en reeds tot vervelend toe 100x herhaald op allerlei forums, dat er bij Vista gewoon veel te veel op de achtergrond meedraait. Oh en laatste tip: die sidebar van Vista .. zet die af want die was er toevallig ook de oorzaak van dat mijn OS net iets meer bevroos dan ik kon verdragen. Dat ding werkt langs geen kanten vanaf de alereerste dag bij mij !!!!!!![/quote:f0e1b245f7]

  Volgens mij is het niet normaal of gewoon dat vista blijft hangen. Meestal word dit idd veroorzaakt door drivers of eventueel bepaalde software die word geinstalleerd. Het is echter vaak wel een lastig probleem om te achterhalen waar het probleem zit.

  Schakel in ieder geval zoveel mogelijk programma's en services uit. Als je een nieuwe pc krijgt word er vaak een berg een meuk meegeinstalleerd die vak meer kwaad dan goed doet. Neem eens een kijkje bij de performance monitor of laat een analyse draaien van je pc, dit kan allemaal met Vista. Neems eens een kijkje in de eventviewer en kijk of je daar gekke dingen ziet, hou je taksmanager in het oog, misschien kan je achterhalen wel proces je systeem belast, etc.

  Je zou kunnen overwegen een hele schone installatie te doen en dan te kijken of het probleem weg is. zo niet dan is het waarschijnlijk een driver probleem. Daarna een voor een je software terug installeren en kijken of het probleem eventueel terug komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.