Vraag & Antwoord

OS Windows

Services

5 antwoorden
  • Heel veel actieve services van Windows zijn terug te vinden via MSConfig of een progje als Autoruns. Maar toch niet alles...., m.i. 1) Is ergens te achterhalen WAAR vandaan zaken /services, welke niet via MSConfig te zien zijn, worden opgestart? 2) Is er (net als "vroeger" in good old DOS) te manipuleren met de [u:979547b61c]volgorde[/u:979547b61c] waarin deze in het geheugen worden geladen?
  • Services bekijk je gewoon onder services (start, uitvoeren, services.msc). Op de volgorde heb je bij mijn weten geen invloed. Wel op wat er al dan niet gestart wordt. Maar kijk uit, je kunt windows wel om zeep helpen, door een noodzakelijke service uit te zetten.
  • Waar je ze moet bekijken, is me bekend... :wink: Ook weet ik dat er van alles opgestart kan worden vanuit het register (Run), vanuit "Opstarten", maar dan mis ik toch nog wat. Er zijn "services" die ik niet terug kan vinden op eerder genoemde (opstart)locaties. Waar dan wel? Tja, en wat betreft die volgorde: mij is hierover evenmin iets bekend, maar ik ken wat probleempjes welke met grote waarschijnlijkheid opgelost zouden kunnen worden door die volgorde van laden (drivers) te wijzigen. In de goede oude tijd van DOS kon je hier nog mee experimenteren (config.sys, autoexec.bat). Jammer dat dit (ook niet via software van derden?) blijkbaar niet meer kan.
  • Met startupcpl kun je de belangrijkste locaties wel zien, waar je dingen kunt opstarten. In processexplorer kun je echt alles zien, maar daar verdwaal je dan ook in (alle dll's, threads, etc). http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
  • Tja, een mens moet ook niet teveel willen weten..... :wink: Via Beheer en Toepassingen kun je instellen HOE een service (al-of-niet) opstart (Opstarttype) and that's it.... Met de volgorde is niet te experimenteren. V.w.b. de geheugengrootte is dat tegenwoordig ook niet meer aan de orde, maar ik heb zo'n idee dat er wel eens wat conflicten opgelost zouden kunnen worden als deze mogelijkheid er nog was. Ik was t.t.v. DOS6.22 vaak beter dan "memmaker", maar "ontdekte" dat bepaalde zaken toch beter liepen als het geheugengebruik wat minder efficient was.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.