Vraag & Antwoord

OS Windows

[Help] PC start opnieuw op, Windows hersteld van ernstige...

Anoniem
Phaldmmor
4 antwoorden
 • Zoals de titel zegt restart de pc zichzelf op als me broer aan het werk is op zijn pc en krijg hij de melding Windows is hersteld van een ernstige fout. Ik heb zijn pc helemaal leeggemaakt en Windows XP opnieuw geinstalleerd en een week ging alles goed maar nu krijg ik het weer, bijna elke keer. Ik weet dat je dit kan uitzetten door naar Computer->Eigenschappen>Geavanceerd>Instellingen>Windows niet opnieuw laten starten bij een fout, maar dit wil ik niet doen voordat ik niet weet wat er aan de hand is. Kan me niet voorstellen dat het aan de hardware ligt want ik had een week nergens last van dus zou me verbazen als het een oververhitting is van een bepaalde stuk hardware. Hij heeft een packard bell met deze specs:

  P4 3,2GHZ met HT
  1gb ram geheugen
  250gb harde schijf
  Windows XP SP2 geinstalleerd met de volgende programma's:
  - Java
  - Laatste Nvidia drivers
  - Geluidsdrivers
  - Flash Player
  - MS Office 2003 professional
  - Acrobat Reader 8
  - Frostwire
  - nog enkele waarvan ik even de naam niet weet.

  Overigens ook even handig te vermelden dat ik probeer CyberLink PowerDVD te installeren en een foutmelding kreeg dat ik niet de MSI package moest openen maar de setup.exe. Hierna viel ie uit.

  Alvast bedankt.

  PS: weet iemand een gratis programma waarmee je temperatuur kan meten van CPU, GPU enz.?
 • Heb hetzelfde een tijdje terug gehad, bleek uiteindelijk een van mijn hd's te zijn die kapot was. Misschien zou je die kunnen checken. Even het merk opzoeken en dan op de site een tool downloaden die de hd controleerd, meeste fabrikanten hebben die wel. Ik heb netjes hitachi een vervangende schijf gekregen (5 jaar garantie krijg je op die dingen van hitachi) en nu draait alles weer als een trein. Mag natuurlijk geen reclame maken, maar de service van hun was echt top :)
 • Bedankt, ik zal even kijken of ik zo tool kan vinden
 • Niks mis met de HDD na die test

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.