Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kom je helemaal van Eset Smart Security af?

Anoniem
HankPiano
3 antwoorden
 • Een vriend van me heeft de trial van Eset Smart Security (ESS) geïnstalleerd op een nieuwe HP-laptop met Vista. Na beëindiging van de gratis periode heeft hij NOD32 Antivirus gekocht. Met de gebruikersnaam en het wachtwoord dáárvan heeft hij bij vergissing geprobeerd om ESS te activeren, wat uiteraard niet lukte.

  Daarna wilde hij NOD32 installeren en kreeg daarbij de mededeling dat hij eerst ESS moest deïnstalleren. Dat ging echter niet, i.p.v. verwijderen probeerde het systeem ESS opnieuw te installeren, gaf daarbij de melding: 'a network error occurred while attempting to read from the file C:\Windows\Installer\ess_nt32_enu.msi' om vervolgens de installatie af te breken.

  Met behulp van Your Uninstaller is het toch gelukt ESS te deïnstalleren. Maar helaas, na reboot verschijnt het icoontje van ESS weer in de Quick Launch Bar, als je daarop dubbelklikt krijg je ook het scherm van ESS netjes voor je neus. Echter, in het configuratiescherm is ESS verdwenen uit de lijst met programma's. Ondanks dat krijg je, als je probeert NOD32 te installeren, weer de melding dat je eerst ESS moet deïnstalleren.

  Wat blijft er nou precies in het systeem hangen nadat je ESS toch echt op de gebruikelijke manier gedeïnstalleerd hebt en hoe kom je daarvan af?
 • 1. draai Windows Install Clean Up utility van Microsoft
  misschien dat daar nog wat resten zijn (verwijderen dus)
  daarna ess opniew installeren en daarna uninstallen

  2. probeer anders dit eerst te verwijderen

  C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\ESET
  C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\ESET
  C:\Program Files\ESET

  en een paar registry keys
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Eset
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Eset
 • Na deïnstallatie van ESS heb ik Registry Mechanic (RM) gedraaid om eventuele resten van ESS te verwijderen. Ik heb zelf wel goeie ervaringen met dat progje, maar kan natuurlijk Windows Install Clean Up Utility nog een keer proberen.

  Na gebruik van RM heb ik ESS gisteravond al opnieuw geïnstalleerd, in de hoop dat hij alle eerdere data zou overschrijven, daarna gedeïnstalleerd. Op zich verliep dat allemaal probleemloos, alleen, na reboot stond ESS er, tot mijn verbazing, doodleuk weer op (zonder dat het programma nog in het configuratiescherm voorkwam).

  Je andere tips zal ik zeker opvolgen, bedankt daarvoor :) Ik heb al eerder in het register gekeken maar het betreft de pc van een ander en dan ben ik altijd zeer terughoudend om in het register veranderingen aan te brengen.

  Enfin, als niets lukt is er altijd nog de recoverytool van HP waarmee je het systeem in de originele staat kunt terugbrengen. Alle waardevolle data, e-mail content e.d. dan maar even op een USB-stickie o.i.d. zetten en hoppaaa….!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.