Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan Windows niet meer inkomen!

None
11 antwoorden
 • :cry: Het lijkt allemaal begonnen te zijn met spyware, malware, troyanen en (een) virus(sen).
  Na allerlei scanners te hebben gedraaid leek het erop van de problemen af te zijn want mijn systeem draaide weer redelijk goed.
  Maar schijn bedriegt en niets bleek minder waar want de eerdere euvels lijken te zijn geëscaleerd tot een veel groter probleem, namelijk dat Windows niet meer toegankelijk is!!
  Na de opstartknop te hebben ingedrukt en de opstartprocedure naar het lijkt normaal verloopt blijft het blauwgebalkte welkomsscherm 'stil' staan om vervolgens na enige tijd onder geratel van de HD een scherm te tonen waarop gevraagd wordt een account-wachtwoord in te voeren, terwijl ik nooit een wachtwoord heb opgegeven/geïmplementeerd!!
  En omdat ik nooit een wachtwoord heb opgegeven, kan ik er nu ook geen invoeren.
  O ja, natuurlijk heb ik alle in mijn gedachten opgekomen combinaties gepropeerd maar dat natuurlijk zonder enig resultaat.
  Na opstarten in veilige modus is dit verschijnsel overigens identiek, maar nu wordt uiteraard ook de administrator getoond naast mijn eigen account.

  Via dit forum heb ik de tool 'Windows Register Edit Utility' (Eunet GNU GPL v2 - chntpw) opgedaan en gedraaid maar die is niet te voltooien omdat de volgende tekst gegeven wordt:

  "NTFS-fs warning (device sdat1): load_system_files(): Unsupported volume flags 0x4000 encountered.
  NTFS-fs error (device sdat1): load_system_files(): Volume has unsupported flags set.
  Mounting read only. Run chkdsk and mount in Windows.
  —————————————————————-
  Mount NTFS for writing failed!
  If disk is dirty or has unknown flags (see error messages above) please reboot Windows into Safe Mode and SHUT DOWN properly TWICE.
  Then come back here and try again."

  Uiteraard heb ik het laatste advies opgevolgd maar zonder resultaat.
  Chkdsk draaien en mounten (wat dat ook moge zijn) kan niet want ik kan immers niet in Windows komen.
  Dus uit ik hier een nieuwe noodkreet!!

  Ik weet dus niet wat er aan de hand is en wat hiervan de werkelijke oorzaak is.
  Wel merk ik op voor de laatste afsluiting voor de desastreuse opstart een registerschoonmaak utility te hebben gedraaid hetgeen ik al jaren draai en nooit problemen van heb ondervonden… juist omdat dit programma uiterst voorzichtig is met de selectie van de te verwijderen sleutels…
  Dit prog maakt ook een registerbackup aan, maar ja, daar kan ik nu niet bijkomen…

  Neemt niet weg dat mijn probleem ernstig is en ik heb reeds voorzichtig overwogen om Windows opnieuw te installeren of via de Windows installdisk een reparatie/herstel sessie op te starten.
  Maar… omdat het om een fabrieks-Windows-install-disk gaat (van Medion) ben ik als de dood mijn gegevens/bestanden te verliezen, met name in "mijn documenten".
  De backup hiervan is alweer twee maanden oud… dom… maar het zij zo…

  Ik hoop op een goede oplossing met zo min mogelijk pijn en omslachtigheid, maar mocht dat niet lukken is dan de volgende oplossing te realiseren?:
  Ik heb namelijk twee HD's in mijn systeem.
  De tweede is de F:/DATA-schijf waarop materiaal dat ik best zou willen opofferen voor de bestanden die op de C:/-schijf staan.
  Als ik de huidige C:/-schijf uit mijn systeem verwijder en de huidige F:/-schijf op die plaats monteer en vervolgens daarop XP Home via de Medion cd-rom installeer waardoor deze de nieuwe C:/-schijf zou worden, is de oude C:/-schijf na montage op de nu lege F:/-plaats dan uit te lezen waardoor ik bepaalde bestanden kan bereiken en alsnog kan redden?
  Of geeft het eerstgenoemde opstartprog ter verkrijging van nieuwe of wissen van wachtwoorden in de mededelingen aan dat er iets goed mis met de leesbaarheid van de schijf. m.a.w. is die ter ziele?
  De Medion-CD-rom zal overigens drie fabriekspartities aanmaken zoals die bij aankoop waren opgesteld.
  Is deze stelling aannemelijk?

  Ook vraag ik mij af, voordat ik tot deze voor mij onzekere daad kom, dat als ik op de Medion Windows XP cd-rom de optie "Beschadigde bestanden en instellingen repareren/herstellen" kies, mijn bestanden dan ook overschreven c.q. verwijderd worden (b.v. mijn documenten) of dat die bij deze optie (juist) ongemoeid blijven.

  Ik hoop dat ik geadviseerd/gedirigeerd/geholpen kan worden om uit deze impasse te kunnen komen met zo min mogelijk schade…
  Elke suggestie of tip is mij meer dan welkom!
  Ik gebruik mijn PC voor het grootste deel beroepsmatig en dus vormt deze nu een zeer groot gemis…
  Ik zal dit forum steeds checken, uiteraard via de systemen van mijn kinderen (gelukkig werkt het draadloos netwerk nog…), want ook mijn email is uiteraard nu niet bereikbaar, anders dan via de HCC-Webmail.

  Ik wacht reacties met meer dan grote spanning en belangstelling af en dank daarvoor bijvoorbaat hartelijk!!
 • [preek] eerst een preek dat je meer backups had moeten maken. [/preek]

  Als je geen administrator wachtwoord hebt zou je gewoon hem leeg moeten laten en op enter kunnen drukken.

  Wat je schrijft kan nog steeds een defecte schijf zijn. We kunnen dat testen door je systeem schijf af te koppelen. De F schijf als "master" instellen en dan de FABRIEKS herstel procedure uitvoeren. Als je heel bang bent voor je bestanden op de F kun je ook een nieuwe schijf kopen of er 1 lenen.
  Als Windows hersteld is koppel je de oude systeemschijf aan als "slave" of als 2e schijf. Als je SATA hebt moet deze schijf op "2". Je nieuwe systeem op "1". Je kunt op je systeemschijf nu je bestanden lezen op de oudere systeemschijf hopelijk. Er zijn ook tools om de 2e schijf te testen op degelijkheid.
  Als je data terug gelezen is gaan we de oude systeemschijf formatteren en testen, als hij dit allemaal overleeft was alleen Windows in de war.
 • @stee0036
  [quote:6ae5cdc6a0]Wat je schrijft kan nog steeds een defecte schijf zijn.[/quote:6ae5cdc6a0]
  Dat is niet het geval,want er wordt wel een Windows scherm getoond.
  [quote:6ae5cdc6a0] De F schijf als "master" instellen en dan de FABRIEKS herstel procedure uitvoeren. Als je heel bang bent voor je bestanden op de F kun je ook een nieuwe schijf kopen of er 1 lenen.[/quote:6ae5cdc6a0]
  Waarschijnlijk is hier sprake van een "recovery" cd en niet van een "installatie" cd.

  Een recovery cd haalt de benodigde bestanden van een veelal verborgen partitie,die op de C:\ schijf staat.

  @rh.vorwald

  Kun je met die Medion cd-rom in de herstelconsole komen,zoals hier uitgelegd?

  http://support.microsoft.com/kb/314058/nl

  Zoniet,haal dan onderstaande iso op die de herstelconsole bevat.

  Je weet hoe een iso te branden?

  http://www.thecomputerparamedic.com/files
  c.iso

  Draai om te beginnen in de herstelconsole chkdsk met de parameter /p en
  ,zoals op de gegeven site wordt uitgelegd.

  Greetz
 • Vrijdagavond 11 juli jl. heeft een vriend van mijn zoon, die een beroepsmatige ICT-er is, mijn systeem 'genezen' van het kwaad.
  Eerst heeft hij geprobeerd met verschillende tooltjes de accountwachtwoordblokkering op te heffen en Windows weer toegankelijk te maken maar helaas, het hardnekkige virus bleek dit niet toe te staan.
  Ik heb twee identieke harde schijven in mijn systeem (zelfde merk, type en capaciteit) en op één daarvan stonden bestanden die ik graag voor mijn kostbare werkbestanden wilde opofferen en dus is daarop Windows XP opnieuw geïnstalleerd.
  Daarbij heeft de jonge ICT-er mijn merkgebonden (Medion) Windows-Home Edition-installatie-cdrom genegeerd door zijn eigen licentie-exemplaar van Windows XP Professional te gebruiken.
  Nadeel daarbij is wel dat ik nu natuurlijk geen cd-rom van WinXP-Pro voorhanden heb t.b.v. eventuele latere raadpleging en/of herstelacties, maar ik mag in dat geval altijd een beroep op hem doen.
  En fin, hoe ik dat oplos is even van latere zorg want in ieder geval is nu gelukkig ( !!!!! ) ( ',',',' pfffff ',',',' ) alles m.u.v. van het verlies van een week e-mailberichten weer bereikbaar en uitleesbaar, althans voor zover ik tot nu toe kan overzien.

  Thans ben ik druk doende de gekrenkte bootschijf leeg te halen en mijn rand-apparatuur, drivers en mijn softwareprogramma's opnieuw te installeren.
  Ook moet ik er mij nu toe zetten ouwe troep te verwijderen…
  Wat gaat daar een hoop tijd in zitten!.. en achteraf mag ik blij zijn dat het nu, bij aanvang van mijn vakantie is gebeurd en niet in een drukke werkperiode!
  Plezierige bijkomstigheid is natuurlijk wel dat ik nu weer een 'schoon' en vlot draaiend systeem krijg.
  Als alles is 'ge-retreived' zal ik de 'zieke' harddisk opnieuw formatteren en heb ik die weer beschikbaar voor andere zaken b.v. een 'test'-installatie van Windows Vista…
  Of misschien dat ik over een jaar eenzelfde actie onderneem door mijn eigen Windows XP Home-fabrieksversie (Medion) er weer op te zetten, dan heb ik wel de oude situatie terug met backup-cdrom…

  In ieder geval wilde ik degenen die op mijn oproep hebben gereageerd van e.e.a. op de hoogte brengen gezien de moeite men heeft willen nemen om een oplossing van mijn probleem te bereiken, waarvoor ik nogmaals hartelijk dank zeg!
 • Wel jammer: Je hebt nu een reeds gebruikte xp licentie en dat is in veel gevallen illegaal en bij mijn weten zijn er geen test-versies van vista. Dat zal ook wel illegaal zijn.

  waarom heb je na de herstel actie niet de medion cd gebruikt? Daar staan alle drivers direct op.
 • Tja, ik ben het geheel met je eens…
  Alhoewel de jonge ICT-er mij heeft verzekerd dat de versie die hij geïnstalleerd heeft wel legaal is en deel uitmaakt van een groepslicentie, what ever that may be…
  En onder de spanning van "hoe krijg ik mijn kostbare werkbestanden terug" ben ik akkoord gegaan met de installatie die ook gevoed werd door een zekere mate van eigenwijsheid bij deze jonge ICT-er…
  Ik was al lang blij dat hij mij wilde helpen en hij heeft enkele uren (kostenloos!) op mijn werkkamer doorgebracht om mijn systeem weer aan de praat en op orde te krijgen.
  Ik denk er inderdaad over om als ik als mijn bestanden van mijn oude bootschijf veilig heb gesteld en alle troep heb opgeruimd, deze weer met de Medion-cdrom te formatteren en de 'oude' XP in ere te herstellen.
  Dat kan ik dan straks in fasen en in alle rust en zonder tijdsdruk doen.

  Voor wat betreft de testversie van Vista; ik was in de veronderstelling dat deze legaal bestond…
  Maar is dat niet het geval, dan zie ik uiteraard af van een illegale installatie.
  Dat is niet alleen in het belang van de maker/uitgever/fabrikant, maar ook in die van de consument t.a.v. support, updates enz.
  Dus die keuze zal niet moeilijk zijn, alhoewel ik hier en daar wel verneem dat Vista (nog steeds) nogal wat kinderziektes heeft…
 • Wil je je titel even aanpassen? Dit staat wel een beetje heel erg opdringerig.
 • Gerben, bedoel je titel van de draad?
  Hoe kan ik deze veranderen? Ik dacht dat deze voor altijd vaststond.
  Ik ben het met je eens dat deze nu niet meer zo actueel is; de noodkreet is immers niet meer van kracht…
 • Je kunt je eerste post wijzigen en daar de titel aanpassen.
 • Zo beter… moderator… ? ;-)
 • [quote:6598cf6a62]Alhoewel de jonge ICT-er mij heeft verzekerd dat de versie die hij geïnstalleerd heeft wel legaal is en deel uitmaakt van een groepslicentie, what ever that may be[/quote:6598cf6a62]

  Die versie ken ja, net zo legaal als 170 rijden in de bebouwde kom.

  Goed, als je bestanden goed gekopieerd zijn (op dvd branden of een USB schijf) zou ik echt adviseren om de medion cd te gebruiken, je hebt dan alle goede drivers en omdat hij legaal is heb je ook recht op alle updates van Microsoft. Sommige updates en downloads van Microsoft controleren of je versie legaal is namelijk. Je heb ook gewoon betaald voor de licentie, deze zat bij de prijs van je pc in.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.