Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen met update KB951748

None
17 antwoorden
 • Vandaag kreeg ik twee updates van Microsoft: KB951748 en KB951978. Toen ik ze geïnstalleerd had deed m'n internetverbinding het niet meer. Firefox gaf de melding: 'server niet gevonden'. Ook Outlook Express deed het niet meer: 'kan de host mail.chello.nl niet vinden' (socketsfout 11001, foutnr. 0x800CCC0D).

  De updates heb ik één voor één gedeïnstalleerd, zo kwam ik erachter dat het aan KB951748 lag. Als je wat rondgoogelt op KB951748 blijkt dat deze update meer problemen veroorzaakt, maar dan vooral in combinatie met ZoneAlarm. Die gebruik ik niet, in mijn systeem draait Look'n'Stop, plus NOD32.

  Zijn er hier al mensen die ook problemen ondervinden met deze update? En in combinatie met welke beveiligingssoftware? Voorlopig installeer ik deze update maar niet, misschien komt Microsoft met een patch. Of weet iemand een oplossing hiervoor?
 • Deze update heb ik ook geïnstalleerd gehad, met dezelfde problemen.
  Inderdaad met ZoneAlarm als firewall.
  Als ZonAlarm uitgezet werd werkten de internet verbindingen en mail weer.

  Gebruikte software:
  Firefox
  outlook
  ZoneAlarm Pro.

  Weet iemand hoe ik deze update blijvend kan weigeren? Het staat nu steeds irritant in de systray te staan.


  Groeten,
  Martin
 • De beste oplossing is momenteel via software in je configuratiescherm (even een vinkje bovenin plaatsten bij "updates weergeven" en dan de update verwijderen.

  Lukt dat niet, dan kun je in ZA onder firewall, main de Internet Zone Security naar medium zet werkt het voorlopig weer, maar het blijft maar een tijdelijke oplossing.


  Op http://forums.zonealarm.org/zonelabs/board/message?board.id=win_za_msgs&message.id=18667 is een discussie over dit onderwerp en ook via
  http://www.nationaalcomputerforum.nl/showthread.php?goto=newpost&t=41452 wordt een discussie over dit probleem gevoerd (met de nodige links)
 • [quote:0356642a9b="Peter Vooges"]De beste oplossing is momenteel via software in je configuratiescherm (even een vinkje bovenin plaatsten bij "updates weergeven" en dan de update verwijderen.[/quote:0356642a9b]
  Kan eventueel ook via C:\Windows\$NtUninstallKB951748$\spuninst (wel even 'verborgen mappen' inschakelen, voorzover nodig, anders zijn ze onzichtbaar).

  Als je verder geen last wil hebben van deze 'update', zet dan 'Automatische updates' op: 'kennisgeving over updates ontvangen, maar de updates niet automatisch downloaden of installeren'. Je kunt dan de update, als je 'm alléén maar binnenhaalt, uitvinken en in een schermpje aangeven dat je de kennisgeving daarover niet meer wilt ontvangen. Anders blijft MS je er lastig mee vallen.

  Het lijkt er inderdaad op dat de problemen zich vooral voordoen bij gebruik van een 'third-party' firewall, en dan nog niet eens àlle firewalls. Microsoft heeft trouwens al laten weten dat de programmeurs hun beveiligingssoftware zelf maar compatibel moeten maken met de betreffende update :roll:
 • Tja, dat verbaasd me dan weer niet. Ze willen zelf ook een deel van die markt dus echt haast om het op te lossen zullen ze niet hebben.
 • Dit is ook nog een tijdelijke oplossing:
  The easy solution is to add an expert rule allowing My Computer to any destination, any protocol, any time. Then you can leave your Internet Zone Security on High.
 • tnx voor de reacties.

  De update had ik al verwijderd, maar nu is, dank zij jullie tips, de hinderlijke update-melding ook uit de systray.

  Er komt op korte termijn wel een update van ZoneAlarm vermoed ik zo maar… :D

  gegroet,
  Martin
 • zit micros(ch)oft en zonealarm elkaar neit in de haren ivm vs over een toestemming die m$ gegeven heeft en zonalarm niet
 • Zou kunnen, sjouwer. Feit is dat ook Look'n'Stop last heeft van deze update. Wel is daar inmiddels een work-around voor gevonden en zelfs een patch voor gemaakt, voorzover je de gewone of 'enhanced' ruleset gebruikt. Zelf gebruik ik Phant0m's Ruleset en daar is bij mijn weten nog geen oplossing voor.
 • http://download.zonealarm.com/bin/free/pressReleases/2008/LossOfInternetAccessIssue.html

  Voor zonealarm gebruikers kan je bij gegeven link geüpdatet firewall downloaden.
 • Idd opgelost.
 • persbericht met tips
  http://download.zonealarm.com/bin/free/pressReleases/2008/LossOfInternetAccessIssue.html
 • Thanx, pdexie èn andre@home :wink:

  [moppermodus]Toch, als ik erover nadenk vind ik het eigenlijk te gek voor woorden dat een bedrijf als Microsoft zich zo'n update permitteert, waarbij ik weet niet hoeveel mensen geen idéé hebben waarom ze opeens geen internet meer hebben, helpdesks aan 't werk gezet worden, programmeurs plotseling aan de slag moeten om hun firewall aan te passen enz. En wij slikken dat maar allemaal, alsof het er nou eenmaal bijhoort, of misschien ook zo langzamerhand gewend aan 'gedoe' met Microsoft…..'je doet er toch niks aan'. Maar het irriteert wel; een kritische noot vanuit bijvoorbeeld de pers (computerbladen) en vakwereld zou m.i. dan ook zeer op zijn plaats zijn[/moppermodus]
 • [quote:b25948e44a="HankPiano"]Toch, als ik erover nadenk vind ik het eigenlijk te gek voor woorden dat een bedrijf als Microsoft zich zo'n update permitteert, (..)[/quote:b25948e44a] Het is nog de vraag of Microsoft daaraan iets had kunnen doen. Het is blijkbaar afhankelijk van welke firewall je op je PC gebruikt. Ikzelf draai onder Windows XP Home Service Pack 2 Panda+Firewall 2008 7.00.00. Enkele dagen geleden werd bij mij ook die KB951748 geïnstalleerd. Maar dan via de Automatische updates. Bij mij werkt het internet nog steeds. Ik heb de nieuwste update Panda+Firewall 2008 7.01.00 niet eens hoeven installeren.

  Toen Service Pack 2 van Windows XP uitkwam, waren er toch ook al compatibiliteits problemem http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/compat/tulloch_compatxpsp2.mspx
 • [quote:c2c19c2671="jolo"]Het is nog de vraag of Microsoft daaraan iets had kunnen doen. Het is blijkbaar afhankelijk van welke firewall je op je PC gebruikt.[/quote:c2c19c2671]
  Dat is zeker waar. Hier even een quote van een helpdeskmedewerker:
  [quote:c2c19c2671]Een patch/auto update van Microsoft zorgt ervoor dat het internet niet meer werkt bij een groot aantal firewalls/antivirus programma's. Ik werk op een helpdesk en de programma's die langs komen zijn vooral ZoneAlarm, AVG en Bitdefender. Als er geen firewall actief is op de computer dan schakelt de update de firewall van Windows in (…) een groot deel van de klanten die ons momenteel bellen hebben internet problemen door de update van gisteren/vandaag (…)[/quote:c2c19c2671]
  Vergeet niet dat de mensen hier op dit forum al iets met computers hebben. Het gros van de mensen heeft dat niet (ik bedoel daar niets denigrerends mee) en merkt niet of nauwelijks dat zo'n automatische update geïnstalleerd wordt. Die zien alleen maar tot hun verbazing dat internet het niet meer doet en weten echt niet hoe of wat. Zou Microsoft dan niet even op z'n minst bij de betreffende update kunnen vermelden dat de update [i:c2c19c2671]mogelijkerwijs[/i:c2c19c2671] tot problemen met een third-party firewall leidt, aangevuld met enige uitleg en een aantal opties voor een oplossing?
 • Ik kwam ook niet op het idee dat het (weer eens) aan MS zou kunnen liggen. Omdat ook mijn buren hetzelfde probleem hadden van geen internet dacht ik eerder aan een storing.
  En :evil: omdat ik ook niet op het internet kon zoeken naar andere mogelijkheden, kwam ik dus terecht bij de fijne :evil: helpdesk van mijn provider.
  Tenslotte had ik daar iemand die de klok had horen luiden enz. enz.
  Ik moest Zone Alarm eraf gooien. En daarna opnieuw installeren.
  Maar beslist geen updates van MS verwijderen.
  Nou dat heb ik geweten.
  Zie andere topic.
 • [quote:a49d53036a]Vergeet niet dat de mensen hier op dit forum al iets met computers hebben. Het gros van de mensen heeft dat niet (ik bedoel daar niets denigrerends mee) en merkt niet of nauwelijks dat zo'n automatische update geïnstalleerd wordt. Die zien alleen maar tot hun verbazing dat internet het niet meer doet en weten echt niet hoe of wat. Zou Microsoft dan niet even op z'n minst bij de betreffende update kunnen vermelden dat de update mogelijkerwijs tot problemen met een third-party firewall leidt, aangevuld met enige uitleg en een aantal opties voor een oplossing?[/quote:a49d53036a]

  Met dat laatste ben ik het eens, Microsoft had het erbij moeten vermelden. In eerste instantie wilde ik met mijn provider contact opnemen maar toen ik de firewall uitschakelde zag als snel dat het aan Zonealarm in combinatie met die patch lag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.