Vraag & Antwoord

OS Windows

Text bestand bewerken met batch file

6 antwoorden
  • Hallo, Ik hoop dat ik het juiste forum heb gekozen, zou namelijk ook onder programmeren kunnen vallen. Excuus als het verkeerd is. Wat ik wil doen: Ik heb een script dat via een tsql bestand en isqlw (sql server query analyser) een output bestand genereerd. Dit bestand krijgt naast het gewenste resultaat een paar lege regels en regels met ---- erin terug. Ik heb het niet voor elkaar gekregen om dit via isqlw weg te krijgen dus dacht ik dat doen we gewoon met het batch script. Bestand openen regel voor regel controleren en wegschrijven naar nieuw bestand. Hoe kan ik dit aanpakken. heb al het eea geprobeerd met behulp van FOR maar heb het niet voor elkaar gekregen. Kan iemand mij in een richting helpen. Alvast bedankt!
  • Zou in een fatsoenlijke text editor geen probleem moeten zijn. Als je een beetje van perl weet, kun je het ook vrij eenvoudig met een regex eruit vissen.
  • kan ik zo'n text editor dan besturen vanuit een batch script. Het gaat namelijk om een automatisch process.
  • Ik had ultraedit in gedachten. Maar dat valt denk ik tegen. Kan vast ook wel in vi of emacs, maar daar kan ik je niet mee helpen. Een perl script is enk ik niet zo'n probleem. Moet in php ook makkelijk willen.
  • probleem is dat ik redelijk vast zit binnen m'n widows batch file. Ik ga ook nog maar eens verzoeken of ik het resultaat van isqlw kan aanpassen. Bedankt in ieder geval Als iemand anders nog een idee heeft hoor ik dat graag.
  • Voor scripting kun je [url=http://www.cygwin.com]Cygwin[/url] installeren. Dit is een Unix shell onder windows. Als he bij installatie ook de "editors" selecteert, dan beschik je ook over vi en emacs. Je kunt dan shell scripting gebruiken (bv. vi en emacs, wat Gerben al heeft genoemd). Uiteraard heb je dan ook de mogelijkheid om de "string editor" (sed) te gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.