Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Herhaaldelijk automatische update bij iedere shutdown

gerben
12 antwoorden
 • PROBLEEM:
  Bij elke shutdown wordt telkenmale opnieuw een 'automatische update' uitgevoerd. Deze kan uren blijven hangen zonder iets daadwerkelijk uit te voeren. De enige manier om de pc af te zetten is de stroom uitschakelen.
  Een manuele update biedt geen oplossing.

  VRAAG:
  Hoe krijg ik dit opgelost?

  OPMERKINGEN:
  Operating systeem: Windows XP Home. Recente hardware.
  Deze vraag is niet voor mij persoonlijk maar doe ik op vraag van een 'oude' vriend die met dit probleem kampt.
 • Als je bij de CPU belasting kijkt (CTRL-ALT-DEL, tabblad Processen) en dan op de knop CPU klikt, staat dan het proces SVCHOST.exe bovenaan met een CPU belasting, variërend tussen de 90 en 100 % ?
 • Zet automatisch updaten eens helemaal uit, en dan handmatig update via de website. Brengt dat geen verbetering, probeer het dan eens met ctupdate.

  http://www.heise.de/ct/projekte/offlineupdate/download_uk.shtml
 • Mee eens, daarom wilde ik weten op die svchost zo'n hoge CPU-belasting geeft.
  Automatische updates uitzetten en de map c:\windows\softwareDistribution leegmaken (beter nog in de veilige modus) lost het probleem dan meestal op.
 • Ctrl-Alt-Del … Volgens mij kan dat ook niet meer want op dat ogenblik staat het scherm reeds op het [i:cda5fad1c8]laatste[/i:cda5fad1c8] afsluitscherm 'Windows wordt afgesloten…' voor de pc [i:cda5fad1c8]zou moeten[/i:cda5fad1c8] uitvallen. Of denk ik fout?

  Naar verluidt, en voor wat ik er van weet, blijft het systeem niet zozeer [i:cda5fad1c8]hangen[/i:cda5fad1c8] maar is hij druk bezig met [i:cda5fad1c8]iets[/i:cda5fad1c8], alleen weet ik niet precies wát.

  Bestaat er mogelijk ergens een log van datgene wat het systeem doet bij het afsluiten waarin we nader kunnen onderzoeken of het wel degelijk om een vastloper gaat of niet?

  Alleszins al bedankt aan iedereen die mij hierbij willen helpen!
 • Oeps! Jullie antwoorden waren er sneller dan mijn laatste antwoord.

  Ik ga al eens informeren/uitvoeren met dat wat jullie al voorstellen.
  Ik laat zo spoedig mogelijk iets weten!
 • Nog even een aanvulling: Als je CTRL-ALT-DEL indrukt zou je inderdaad bij afsluiten kunnen komen, maar als het goed is krijg je ook de optie Taakbeheer. Daar moet je wezen voor de belasting van de CPU.
 • Ik heb ook wel eens een pc gezien, waar wuauclt.exe de computer bijna lamlegde. Ding gewoon afgebroken in taakbeheer, en het ding liep weer als een trein. Lijkt er toch wel op, da windows update niet altijd even soepel werkt. Ik gebruik zelf altijd die offline updat van c't, windows update helemaal it. Ben je van alle gezeik af.
 • Probleem is gedetecteerd…
  [b:dab8a7cbf2]Service Pack 1[/b:dab8a7cbf2] wordt herhaaldelijk als [i:dab8a7cbf2]mislukt[/i:dab8a7cbf2] aangeduidt.

  Wat ik ervan denk is het volgende:
  De desbetreffende pc is met het internet verbonden via een draadloze verbinding. Het SP1 is een zeer groot bestand dat zo wie zo veel tijd vraagt om gedownload respectievelijk geïnstalleerd te worden. En daar wringt het schoentje: ongeduld…

  Ik heb nu mijn vriend de raad gegeven om het eens manueel uit te voeren en geduld te oefenen voor zolang het nodig is…

  Ik laat nog wel iets weten!

  Alleszins bedankt om mij op de goede weg te zetten!

  Ellen
 • Service Pack 1 ?
 • Je kunt met ctupdate alle updates in een keer downloaden, en op een cd branden. Het programma maakt daartoe een iso aan. Vervolgens kun je met die cd alle updates in een ruk installeren.
 • Service Pack 1 gedownload en uitgevoerd –> Oké
  Service Pack 3 gedownload en uitgevoerd –> Oké

  Systeem draait en alles oké.
  Vriend tevreden en zodus ik ook tevreden :D

  Bedankt allemaal!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.