Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Extra 'speciale' icoontjes op Desktop

None
21 antwoorden
 • Hallo luitjes,

  Ik vroeg me af of het mogelijk is speciale icoontjes op het bureaublad te plaatsen.
  Bijvoorbeeld: de GUID van de prullenbak is in XP {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}. Als ik een nieuwe key in het register aanmaak: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} dan staat de prullenbak nu in Deze Computer.

  Is het mogelijk de DVD-drive van mijn computer op het bureaublad kan plaatsen d.m.v. een GUID (of op een andere manier).

  Alvast bedankt voor de hulp ;-)
 • Gewoon vanuit de verkenner naar je buroblad slepen. En als je dan rechts op de snelkoppeling kiest en 'ander pictogram' aanklikt kun je de verschijningsvorm ook nog naar maat inrichten.
 • Ja ik bedoel dus [u:5202b208c5]niet[/u:5202b208c5] via een snelkoppeling, maar dmv een GUID..

  Iemand een ideetje?
 • Niemand?
 • Wat is het probleem met een snelkoppeling?
 • ik zou zeggen: verander mycomputer in desktop en zoek de guid van je dvd. En maak een backup van je register :wink:
 • Ehh, ja maar ik kan dus de GUID van mijn DVDspeler niet vinden…
 • Na ruim een half jaar weet nog niemand een antwoord…
  Erg slecht vind ik dit.
 • Je doet het nu net voorkomen alsof je een vraag gesteld hebt waar je zelf het antwoord al op hebt en de mensen hier wil testen op hun kennis…

  Je kan niet verwachten dat op alle vragen die hier op het forum gesteld worden zomaar een pasklaar antwoord wordt gegeven. Voor een aantal vragen wordt ook door de forum-lezers gewoon Google (of andere hulpmiddelen) geraadpleegd. Ik stel voor dat je dat zelf ook gaat doen voordat je dit forum en haar gebruikers gaat veroordelen…
 • Ja tuurlijk zoek ik eerst op Google, maar ja sorry hoor, ik kan ook niet alles vinden. En een forum is om iets te vragen. En helaas, ik heb nog steeds het antwoord niet, en wil absoluut niet mensen testen op hun kennis. Waar je dat nou vandaan haalt…

  Maar kennelijk is hier niemand die verstand heeft van GUID's. Jammer dan.
 • Ik wil alleen maar even duidelijk maken dat je niet kan verwachten dat er een antwoord komt op al je vragen. Je vindt het slecht dat mensen hier geen antwoord hebben op je vraag, maar daarbij vergeet je kennelijk even dat andere mensen hier ook niet alles kunnen weten en vinden, maar daar wel moeite voor doen. En dat allemaal om een antwoord te kunnen geven op jouw vraag… In plaats van te zeggen dat het slecht is dat er geen antwoord komt, zul je de mensen, die geprobeerd hebben om je te helpen, eens moeten bedanken…
 • Oke, dan heb ik het verkeerd begrepen. Het is alleen erg vervelend dat ik, op alle 8 topics die ik nu geopend heb, niet één zinvol antwoord heb gekregen. Dat betekent óf dat niemand hier verstand heeft van videokaarten, programmeertalen en andere computer gerelateerde onderwerpen, óf niemand kijkt op de tweede pagina met topics, óf bijna iedereen is hier te lui om het uit te zoeken. Dat laatste ga ik absoluut niet van uit, want er zullen genoeg mensen zijn die serieus dit soort problemen proberen op te lossen, maar dan blijven er nog twee opties over. En ik geloof heus wel dat er mensen zijn die het wel hebben uitgezocht maar er niet zijn uitgekomen. Dan zouden ze toch op z'n minst kunnen zeggen mijn ideeën niet mogelijk zijn, of dat ze er zelf ook niet uitkomen? Tenminste, zo doe ik het altijd…

  En bij deze een bedankje aan de mensen die hebben geprobeert om tot oplossingen te komen!
 • Als ik het zo doorneem heb je op vrijwel alle vragen zinvolle antwoorden gekregen, alleen wil je het niet weten als iets niet kan, ligt meer aan je zelf dan aan de helpers hier.

  Ook zullen de meeste vragen niet worden beantwoord door kennis van zaken maar gaan we op zoek via Google naar antwoorden voor je wat je ook zelf kunt doen maar of de moeite ervoor niet neemt of dat je ook geen antwoorden kunt vinden en dan kunnen anderen dat ook niet.

  Al met al vreemde constateringen.
 • volgens mij vind je hier de oplossing:

  http://www.techtalkz.com/windows-help/9506-protected-desktop-shortcut.html
 • Zo ver ben ik al gekomen, maar nu wil het GUID van de DVDspeler weten. Heb je enig idee hoe ik daar achter kom?

  @Lange Pier & Leo S:
  - Kijk, dit soort reacties heb ik tenminste wat aan!
 • Ik denk dat dat toch graven wordt in het register en veel googlen.

  ik kan er later mss wat meer tijd voor maken.

  Edit: kan je op dat forum niet een berichtje achterlaten? Zo te lezen heeft men daar behoorlijk wat ervaring mee.
 • Oke, in ieder geval bedankt voor je reactie, dan hoor ik het wel!
 • de drive heeft geen GUID. Die moet je zelf creeren.

  De prullenbak is ook alleen maar een lokatie op de schijf en geen fysieke schijf. Het enige verschil met wat jij wilt is dat MS die GUID van te voren al gemaakt heeft.

  Je zal hem dus zelf moeten maken en laten verwijzen naar de DVD..

  Zie hier:

  http://www.pctools.com/guides
  egistry/detail/73/
 • [quote:9fabf4a06c="Lange Pier"]Wat is het probleem met een snelkoppeling?[/quote:9fabf4a06c]
  Tja. :?
 • Nou zoals een van jouw oplossingen al zegt, dat wordt een verwijing die je kunt verwijderen, naam aanpassen en nog veel meer dingen. Ik wil een vaste knop op het bureaublad die je niet kunt verwijderen, net als bivoorbeeld "Deze computer" of "Mijn netwerklocaties".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.