Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp opnieuw installeren

Anoniem
jolo
6 antwoorden
 • hey,

  ik wil graag windows xp opnieuw installeren, want dan heb ik weer een schone computer. maar nu is mijn vraag: op welke dingen moet ik letten als ik xp weer opnieuw installeer?vb: als ik xp opnieuw installeer hoe moet ik dan mn internet weer installeren?(ik heb internet via kabel).waar moet ik nog meer opletten?welke cd's moet ik bij de hand hebben?(bhalve de installatie cd van xp).
  Groetjes,

  Jan-Matthijs
 • [quote:4249788174="jan-matthijs"]op welke dingen moet ik letten als ik xp weer opnieuw installeer[/quote:4249788174] Check onder andere de Windows FAQ. Of deze Windows XP installatie. Alleen als je de "Opstartdiskettes van Windows XP" nodig hebt, kun je beter deze link gebruiken http://support.microsoft.com/kb/310994
  [quote:4249788174="jan-matthijs"] als ik xp opnieuw installeer hoe moet ik dan mn internet weer installeren?(ik heb internet via kabel).waar moet ik nog meer opletten?[/quote:4249788174] Dat is afhankelijk bij welke provider je zit. Het belangrijkste zijn alle drivers opnieuw installeren. Check welke hardware je hebt, via applicatie SIW. Als je een merk PC hebt, check je bovendien ook hun site. [quote:4249788174="jan-matthijs"]welke cd's moet ik bij de hand hebben?(bhalve de installatie cd van xp).[/quote:4249788174] Dat is afhankelijk van welke applicatie CD/DVD's je in het verleden geïnstalleerd had. Als je twijfelt zou je eventueel een image kunnen maken van je Windows partitie.
 • En uiteraard niet vergeten, om je documenten en muziek te back-uppen wanneer die op C:\ staan, anders is alles verdwenen :P !
 • beste JOLO,

  bedankt voor je tips maar je eerste link geeft alleen aan hoe je windows 98 opnieuw moet installeren, ik heb niet veel verstand van windows maar windows xp moet je tog anders installeren als windows 98?die stappen die daar genoemd worden zijn vast niet allemaal van toepassing op windows xp.
  en ik heb nog wat cd's gevonden die bij de computer zaten.kan iemand aangeven welke ik zeker nodig heb?
  -cd van Dynalink, ik denk niet dat ik die nodig heb, want er staat op de cd isdn drivers en manuals.we hadden eerst inbelverbinding maar nu hebben we adsl.
  -cd van club 3-d.er staat op de cd vga driver version c1.3. waarvoor is deze cd?
  -cd van Itouch Logitech control center.vermoedelijk een installatie cd van mn draadloze muis en toetsenbord?
  -cd van colorific. er staat een monitor op de cd. er staat verder driver install file.
  -cd van mainboard(moederbord).lijkt me belangrijk.er staat op:manual utilities drivers.en als ik deze nodig heb, moet ik deze cd installeren nadat windows is geinstalleerd of komt er een keer een melding dat de cd van mainboard nodig is en dat ik die dan moet ingeven?
  weet iemand antwoord hierop?
  b.v.d.
  JM
 • Windows installeren:
  http://schoneschijf.paulhille.nl/ (goed, eenvoudig uitgelegd Ned)
  http://www.helpd.nl/documentatie/Windows%20XP.php (Ned)
  http://valkarts.nl/windowsxpinstallatie(Ned)
  http://www.youcanbuildapc.com/computer_assembly/windows_xp_software_installation.shtml (Eng)
  http://www.computerfeeling.nl/pages/installwinXP.asp (ned)
 • bedankt voor de links, maar nog 1 BELANGRIJK vraagje: moet ik die cd van mainboard dus later installeren?na de installatie van xp?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.