Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen na het opnieuw installeren van XP

None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb vandaag getracht XP te installeren naast XP, omdat ik een aparte Xp wil gaan gebruiken voor alleen de games. Mijn huidige XP install dateert al van september 2006.

  Ik heb op mijn eerste harde schijf 4 partities (windows, games, temp, leeg) Nu heb ik geprobeerd de leeg te gaan gebruiken, maar tijdens setup zag hij die partitie niet, omdat ik er later achter kwam dat ik de raid drivers niet geladen heb tijdens setup.

  Dus heb ik alles van games en temp gekopieerd naar een externe usb schijf. Vervolgens alle partities en de externe partitie verwijderd en logical partitie van 40 gb gemaakt direct na de huidige windows partitie. Vervolgens setup uitgevoerd, maar halverwege vraagt hij om een schijfcontrole en geeft dan aan dat hij zwevende bestanden om wil zetten naar mapbestanden. Ik heb de pc gelijk gereset en de partitie geformatteerd. Maar als ik daarna mijn 'oude' XP wil opstarten krijg ik de melding dat een bestand hal.dll niet gevonden kan worden.

  Ik heb vervolgens een extra primary partitie aangemaakt en XP met succes geinstalleerd. Alleen kreeg ik bij het opstarten van XP 2 keer een schijfcontrole voorgesteld. Allebei uit laten voeren, maar bij de 2e ging hij zwevende bestanden om zetten naar mapbestanden. Het lijkt er nu op dat de bestanden onleesbaar geworden zijn.

  Vraag1.
  Hoe kan ik mijn oude XP install weer gebruiken c.q. de bestanden kopieren naar een andere schijf. Het is een NTFS partitie dus ik kan hem niet vanuit DOS benaderen.

  Vraag2.
  Mochten de bestanden tijdens de schijfcontrole beschadigd zijn geraakt hoe kan ik ze herstellen?
 • Oeps, reactie op verkeerde topic. :oops:
 • [quote:b98f274cab="Lange Pier"]Oeps, reactie op verkeerde topic. :oops:[/quote:b98f274cab]

  Ik begreep al niets van je reactie. :lol:

  Het probleem heeft zich zelf schijnbaar gedeeltelijk opgelost ik heb de partitie van mijn oude xp install weer op actief gezet. Na het herstarten start Windows zonder foutemeldingen.

  Alleen heb ik nu een ander probleem van mijn 2e schijf kan ik een van de twee partities niet meer benaderen. Ik krijg een foutmelding dat H: niet toegangelijk is.

  Hoe krijg ik de betreffende partitie weer werkend, zonder dat ik alle data kwijt ben?

  Ik ga nu eerst alles uit mijn oude XP install backuppen en dan komende week, maar een complete schone installatie doen.

  Omdat ik dan helemaal opnieuw ga beginnen zou ik graag willen weten hoe ik mijn twee 250 Gb harde schijven het beste in kan delen. Ik wil graag 2 XP installaties (1 voor games en 1 voor de programma's).

  Bijv.
  Schijf 1:
  1. primaire partitie voor XP
  2. logische partitie voor games
  3. logische partitie van 20 Gb voor temp (dit is de partitie die ik gebruik voor downloads e.d.)

  Schijf 2:
  1. primaire partie voor XP
  2. logische partitie voor het bewerken van video's en geluidsfragmenten

  Verder heb ik nog twee USB schijven van 80 Gb en 320 Gb voor backup

  Als ik er voor kies om op beide schijven een primaire partitie te maken voor XP? En het maakt het ook uit dat de tweede schijf op de secondaire sata controller zit?

  Alvast bedankt voor het meedenken.
 • Kon er overigens ook geen touw aan vastknopen bij je eerste vraag, had het 5 keer gelezen maar kon er met mijn kippehersenen geen chocola van maken. :P

  Als de rest van de partities wel te zijn zijn op een schijf dan kan dat nooit aan de sata driver liggen.

  Voor het tweede probleem schakel je TestDisk in, schijf aangeven, Intel, analyse, proceed, worden daar partities in het groen weergegeven?

  Ja of nee, enter en search gebruiken.

  Als je zeker weet dat de partitie(s) klop(t)(en) kun je voor write kiezen.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

  _________________
  Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
 • Sorry als mijn openingspost wat onduidelijk was.

  Ik zal testdisk vanavond eens proberen.

  Als ik de sata drivers niet laad ziet hij de juiste groottes van de schijven niet. Dan geeft hij aan dat de schijven maar ± 130 Gb groot zijn i.p.v. 250 Gb.

  Maar ik zou nog wel graag willen weten hoe ik mijn harde schijven het beste kan in delen m.b.t. het installeren van 2 XP installaties.
 • IK heb testdisk gedownlooad en geprobeerd, maar 't is niet zoals jij aangaf. Ik heb de zipversie voor windows gedownload en bij het starten van Testdisk werd hij geopend in een dosbox.

  Dus heb ik het op een andere manier geprobeer de data te redden d.m.v. een recoveryprogje dat nog op mijn computer stond. De meeste bestanden en mappen zijn compleet hersteld. Alleen van een aantal bestanden kon hij de mapnaam en de bestandsnaam niet herstellen. Dus deze bestanden zijn genaamd unknown en staan in de map unknown. Dat vergt nog enig uitzoekwerk.
 • Per ongeluk dubbel geplaatst :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.