Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Image maken van schone install, norton?

Anoniem
stee0036
16 antwoorden
 • Ok gezien de problemen die ik had na driver update en het feit dat ik op 3.4 ghz langer over pifast deed dan op 2.8 ghz terwijl dit op mijn andere windows (precies dezelfde cd) niet zo was heb ik vandaag een format uitgevoerd op C: (eigenlijk gewoon de partitie verwijderd:P).

  Nu is de pc schoon en ik had een geslipsreamde home sp3. Ook staan de drivers erop. Ik zou hiervan graag een image maken wat ik op een andere schijf kan opslaan aangezien ik hier toch altijd bijkan via mijn andere windows (mocht er wat mis zijn).
  Het gaat me dus puur om windows met de settings zodat het me een hele install scheelt en niet om mijn documenten etc, want die heb ik op schijf E staan (via powertools).

  Ik hoor vaak wat over norton ghost. Is dit aan te raden of is het gebugged, zoals veel programmas van norton:P.
 • Ik maak altijd gebruik van True Image, 'n aanrader.
 • En ik maak gebruik van MaxBlast. En nog gratis ook! En uitstekende ervaring mee! Op de Maxtor site te downloaden. Is een wat gestripte versie van Acronis True Image, maar uistekend bruikbaar!
  perloc
 • Acronis True Image
 • Ook acronis. Maar inderdaad, als je seagate of maxtor in je pc hebt zitten, neem dan de seagate diskwizard of maxblast. Maken dezelfde images als acronis.
 • Ik heb geen idee welk merk er zit in mijn beide computers maar het werkt bij beiden, evenals bij een externe Western Digital.
  Dus ik denk dat MB niet zo kieskeurig is. In ieder geval proberen waard.
  perloc
 • Welke schijven er precies verder in zitten, maat niet zoveel uit. Maar er moet wel een maxtor of een seagate tussen zitten.
 • Moet je dan wel opletten dat - als je slechts één Maxtor/seagate-schijf steken hebt en dat nou net diè stuk gaat, dat je gezien bent met je images? (of niet?)
 • Als het os hem niet meer ziet, zou het wel eens lastig kunnen worden. Ik had eerder een maxtor 80GB in mijn systeem zitten, waar maxblast prima mee werkte. Ik heb deze later in een andere pc gezet, en maxblast liet daarna een venstertje zien, dat ie geen maxtor schijf vond, en daarom dienst weigerde.

  Maar als geld een probleem is, je kunt ook met het freeware driveimagexml image backups maken. Deze staat ook standaard op ubcd4win. Waar je ook acronis weer bij op kunt zetten.

  http://www.runtime.org/dixml.htm
  http://www.ubcd4win.com/downloads.htm
 • Ik heb het even nagekeken, in beide computers zit een Seagate HD. Dus ik kan bevestigen noch ontkennen of MaxBlast ook met andere merken HD's werkt.
  perloc
 • [quote:61f2e45e29="gerben"] neem dan de seagate diskwizard of maxblast. Maken dezelfde images als acronis.[/quote:61f2e45e29]Beide zijn van Seagate (dat Maxtor enkele jaren geleden overnam)

  Het ligt dus wel voor de hand dat ze hun progje zo maken, dat het alleen voor hun schijven geldt denk ik.
 • Ik heb acronis true image home 11 heel even geprobeerd maar heb het er eigenlijk meteen weer afgehaald omdat het maarliefst 4 services installeerde en daarmee ook mijn boottijd verdubbelde (:S, die is nu extreem laag overigens:P, 10-15 seconde ofzo vanaf power knop).

  Gebruik wel 3 seagate schijven (waarvan 2 in raid) dus weet niet of dat dan ook een probleem met die maxblast is? Want ze heten dus nu geen seagate meer voor de pc maar "nvidia stripe".
 • [quote:788bafde8d="sdk"]Ik heb acronis true image home 11 heel even geprobeerd maar heb het er eigenlijk meteen weer afgehaald omdat het maarliefst 4 services installeerde en daarmee ook mijn boottijd verdubbelde [/quote:788bafde8d] Het is de bedoeling dat je in Acronis True Image een Rescue CD aanmaakt, zodat je PC kunt opstarten vanaf deze Rescue CD. Ook MaxBlast zou je kunnen draaien vanaf CD. MaxBlast staat onder andere op de Ultimate Boot CD.
 • Ook in andere topics, Maxblast in gratis versie werkt alleen als je een Maxtor of Seagate schijf hebt. Dat hoeft niet je boot schijf te zijn maar je moet er wel 1 in je systeem hebben.

  Acronis true image gebruik ik altijd met de speciale boot cd rom. Werkt als een trein en kan ook de MBR redden.
 • [quote:9d9c838b26="jolo"][quote:9d9c838b26="sdk"]Ik heb acronis true image home 11 heel even geprobeerd maar heb het er eigenlijk meteen weer afgehaald omdat het maarliefst 4 services installeerde en daarmee ook mijn boottijd verdubbelde [/quote:9d9c838b26] Het is de bedoeling dat je in Acronis True Image een Rescue CD aanmaakt, zodat je PC kunt opstarten vanaf deze Rescue CD. Ook MaxBlast zou je kunnen draaien vanaf CD. MaxBlast staat onder andere op de Ultimate Boot CD.[/quote:9d9c838b26]
  Maar zoals ik in de startpost vermelde is dat niet nodig, een opstartcd, omdat ik gebruik maak van multiboot, 2x windows xp (1 op raid partitie 1, 1 niet op raid patitie 1) en 1x vista (op raid, partitie 2. Ik kan dus altijd wel op 1 van de andere windowsen.
  Ik zoek gewoon een programma dat op dit moment een image maakt van mijn systeem zodat ik dit op kan slaan op 1 van mijn schijven (backuppartitie 1 en 2 om precies te zijn) en zo vanuit een willekeurige windows de pc weer als nieuw krijg zonder een volledige format uit te voeren.

  Het nadeel van de format is namelijk dat ik handmatig weer bezig moet met de bootloaders.

  De pc is nu snel en zie nog geen gekke dingen, verder staan alle drivers erop. Dingen als office etc moet ik nog aan beginnen maar dat doe ik dan liever nadat ik een image heb gemaakt omdat ik verwacht dat binnen 1 a 2 jaar office 2007 interesanter wordt (ivm die nieuwe extentie is het nu nog onhandig).

  Installeert maxblast ook van die services? Wil de pc graag snel houden zolang ik geen image heb:P.
 • edit: thanks@ gerben. Dat gratis tooltje (xml) lijkt alles te zijn wat ik nodig heb.

  Zojuist van C een file gemaakt en opgeslagen op mijn backup schijf. De file werd 2.19 gb terwijl het in werkelijkheid 5.5 gb is. Weet niet of hij echt zo goed kan comprimeren:S? Alleen pagefile.sys is al 3.2 GB namelijk:P, die zag ik wel in de xml zitten. Of slaat hij deze leeg op ofzo.

  edit: nee het werkt toch niet bah

  XP starte niet door door aanpassing userpassword+easyBCD
  Dus ik ga naar mijn Nood xp en ik installeer dat DriveImage XML daar. Ik doe zet dat bestand terug, krijg ik een error.

  write error: de paramater is onjuist
  Partition copy error
  address 004E14A5

  Dus op dit moment werkt het niet vanaf mijn andere schijf.
  Waarschijnlijk omdat daar de primaire schijf hd3 is en op mijn normale windows de raidconfig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.